Anti roos shampoobar, verzorgend voor haar en hoofdhuid
Haarverzorging
Monica Can
Haarverzorging
2 min
11

Anti roos shampoobar, verzorgend voor haar en hoofdhuid

2 min
11

Deze anti roos shampoobar is snel gemaakt met een basis van verzorgende sheaboter.

Regelmatig krijg ik het verzoek in mijn mailbox voor een recept van anti roos shampoo. En nu heb ik me er eindelijk aan gewaagd en geen vloeibare shampoo gemaakt maar een anti roos shampoo bar.

Ik was mijn haren nu al enkele jaren met mijn verzorgende shampoobar en heb als basis voor deze bar ook dit recept gebruikt.

Het is makkelijk om te maken, handig in gebruik en naast wat etherische olie heb je maar 4 ingrediënten nodig. Omdat ik zelf (gelukkig) geen last van roos heb is dit recept door een vriendin van mij getest en zij is zeer tevreden met het resultaat.

Een belangrijk onderdeel van deze shampoobar is de broccolizaad olie. Deze olie bevat alfa-linoleenzuur. Dit ondersteunt de regeneratie van de beschadigde, geschilferde hoofdhuid en regelt de vochthuishouding en talgklierfunctie. En de broccolizaad olie zordt ervoor dat je je haar na het wassen makkelijk doorkambaar is, heeft geeft glans en is anti-statisch. Laat de broccolizaad olie dus niet weg als je een optimaal resultaat wilt hebben van deze anti roos shampoobar.

En het werkt perfect. Hier komt het recept.

anti roos shampoobar

 

Benodigdheden voor je anti roos shampoobar

45 gram sheaboter

100 gram SLSA

100 gram maiszetmeel

40 druppels broccolizaad olie

10 druppels rozemarijn etherische olie

5 druppels eucalyptus globulus etherische olie

5 druppels tea tree etherische olie (verzorgend voor je hoofdhuid)

Optioneel nog wat natuurlijke kleurstof

zeepmallen of siliconen vormpjes (bijv. voor cupcakes)

 

Bereidingswijze

voor 2-3 shampoobars

Smelt de sheaboter in een kom in een pan met warm water op laag vuur.

Als de sheaboter gesmolten is de 100 gram SLSA en 100 gram maiszetmeel toevoegen, even voorzichtig doorroeren totdat alles een beetje gemengd is en het geheel niet meer stuift. Let op, SLSA kan erg stuiven dus het is verstandig om even een mondkapje of zakdoek voor je mond te houden, Dat werkt echt prettiger

Nu de broccolizaad olie en etherische olie erbij doen

Eventueel kleurstof naar keuze toevoegen

Dan met de staafmixer goed doormengen totdat de massa er uit ziet als nat zand. Je kunt het nu met je handen in de zeepmallen drukken.

Je kunt hiervoor ook siliconen cupcakevormpjes gebruiken of zelfs lege vierkante bakjes van kattenvoer, die zijn ook heel geschikt als zeepmal.

Goed vast aandrukken en dan de vormpjes minimaal 1 uur in het vriesvak zetten om ze uit te harden.

Daarna zijn de anti roos shampoobars klaar voor gebruik.

Als dit de eerste keer is dat je je haar gaat wassen met een natuurlijke shampoo lees dan ook even dit artikel door, zodat je weet hoe je het beste je haar kunt wassen met de anti roos shampoobar. Je haar en hoofdhuid hebben namelijk even tijd nodig om te wennen aan een natuurlijke shampoo en deze tips helpen je daarbij.

Let op: Als je zwanger bent, last hebt van epileptie of een hoge bloeddruk gebruik dan geen rozemarijn etherische olie.  Je kunt de rozemarijn etherische olie dan vervangen door lavendel etherische olie. Dat is niet zo effectief als rozemarijn maar werkt wel heel verzorgend voor de hoofdhuid en is een veilig alternatief.

Alle benodigdheden voor je anti roos shampoobar vind je ook in de Aromalifestyle shop.

Reacties
Categorieën