Schuimende badbruisballen, voor een heerlijk schuimbad
Bad en douche
Monica Can
Bad en douche
2 min
1

Schuimende badbruisballen, voor een heerlijk schuimbad

2 min
1

Schuimende badbruisballen zijn een variatie op de normale badbruisballen. Ze worden gemaakt met SLSA, dit is een natuurlijk tenside die ook gebruikt wordt in natuurcosmetica en ervoor zorgt dat je een mooie schuimlaag krijgt in je bad.

Een ander voordeel van SLSA is dat het er ook voor zorgt dat de olie zich met het water kan mengen waardoor je geen vettige rand in je bad krijgt na het baden.

Een badmelt of bruisbal die gemaakt is met pure etherische olie maakt van je badkamer een heerlijk geurende wellness oase.

Het badwater is voedend voor je huid en de olie werkt therapeutisch en ontspant.

 

schuimende badbruisballen

 

Verzorgende schuimende badbruisballen of melts.

Ingrediënten: (genoeg voor een siliconenvorm van 12 stuks (bijv. hartjes) of  6 mini cupcakevormjes.

 

Wat je ook nodig hebt zijn siliconenvormen om de schuimende badbruis ballen in te maken. Ik gebruik zelf graag kleine cupcakevormpjes of siliconen chocolade of ijsblokjes vormen. Deze kan je bijvoorbeeld bij Xenos, de Hema of Blokker kopen en zijn helemaal niet duur.

 

Bereidingswijze

Meng het zuiverings, citroenzuur, slsa en de maizena en eventueel het fijngemalen bloemenpoeder door elkaar. Zorg dat alles goed verdeeld is.

Doe de sheabutter in een glazen potje of maatbeker met de amandelolie en zet dit in een pan met warm water op een laag vuur zodat de sheabutter smelt (niet te heet laten worden want dan wordt de sheabutter) korrelig

Als de sheabutter gesmolten is haal de pot dan uit het water en voeg de etherische olie er door.

Meng daarna langzaam onder constant roeren het gesmolten botermengel aan het zuiveringszoutmengsel toe en kneedt het dan tot een stevig deegachtig mengsel is geworden.

Doe het mengsel in de siliconenvorm en druk dan een beetje aan zodat ze goed glad zijn. Je kan ze dan nog decoreren met gedroogde bloemblaadjes die je ook in poedervorm door je schuimende badbruisballen hebt gemengd.

Laat het vervolgens ongeveer een dag hard worden en haal ze dan voorzichtig uit de vormpjes. Of zet ze in de koelkast om het proces te versnellen. (niet in de vriezer dat is slecht voor de etherische olie).

 

Etherische olie en gedroogde bloemen combinaties voor combinaties voor je badbruisballen recept!

Lavendel: gedroogde lavendel en lavendel etherische olie

Sunny Citrus: 15 druppels Neroli, 10 druppels Sinaasappel en gedroogde Neroli (sinaasappelbloesem blaadjes). Eventueel nog een paar druppeltjes duindoornolie toevoegen voor een mooie oranje kleur.

Sweet Vanilla Rose: 10 dr. vanille, 15 druppels rozengeranium (of 10 druppels rozengeranium en 5 druppels roos), gedroogde rozenblaadjes.

Alle benodigdheden voor je schuimende badbruisballen vind je ook in de Aromalifestyle shop

Reacties
Categorieën