Page content

sodium lauryl sulfoacetaat

sodium lauryl sulfoacetaat

Sodium lauryl sulfoacetaat, ook bekend als SLSA is een heel fijn poeder wat zorgt voor schuim in bijv. zeep, badbruisballen, shampoo etc. Het is een natuurlijk product maar wordt vaak verward met het chemische SLS.

SLS, Sodium Lauryl Sulfaat is een agressief schuimmiddel wat veel gebruikt wordt in shampoo. douchegels en badschuim. Hier kan je er meer over lezen. SLS is een middel wat steeds meer mensen graag willen vermijden maar omdat de de namen zo op elkaar lijken worden SLS en SLSA vaak door elkaar gehaald. Geheel onterecht want SLS en SLSA hebben buiten de bijna gelijke naam helemaal niets met elkaar gemeen.

 

sodium lauryl sulfoacetaat

 

 

Sodium Lauryl Sulfoacetaat (SLSA) is natuurlijk.

Sodium Lauryl Sulfoacetaat (SLSA) is een 100 % natuurlijk tensidepoeder wat gemaakt wordt uit kokosolie en palmolie. Het heeft zeer goede schuimende eigenschappen en is veilig voor de meeste huidtypen. Er zijn maar heel weinig mensen die hier allergisch op reageren. Zelfs de meest gevoelige huid reageert goed op SLSA. Naast dat het zorgt voor schuim heeft het ook milde reinigende eigenschappen.  Bij gebruik in shampoo of shampoo bars reinigt SLSA haar en hoofdhuid op milde wijze.

SLSA is toegestaan door zowel Ecocert als de BDHI voor gebruik in natuurcosmetica. Je kunt het onder meer gebruiken voor badbruisballen,solid shampoo, cremezepen melkbadpoeder,badzout en badpralines.

SLSA als alternatief voor SLS

SLSA is een prima vervanger voor het zeer agressieve en goedkope SLS. Het is veel milder voor je huid maar reinigt net zo goed.

Je kunt het gebruiken in veel huidverzorging recepten zoals deze schuimende badbruisballen of schuimend badzout. Maar het kan ook je schoonmaakrecepten extra kracht geven bijvoorbeeld in de schuimende wc dieptereiniger.

SLSA kan je ook bestellen in de Aromalifestyle shop.

Comment Section

16 reacties op “sodium lauryl sulfoacetaat


Door Edmé op 4 oktober 2017

Dag Monica,
Kan SLSA gebruikt worden voor tandpasta?


Door Monica-Can op 11 oktober 2017

Ja, dat kan je ook gebruiken voor tandpasta. Je hebt maar een klein beetje nodig om de tandpasta te laten schuimen.


Door Helena op 28 december 2017

Dag Monica,
Ik heb de SLSA toegevoegd aan jouw recept voor amandel doucheolie, maar het schuimt nog net zo weinig als zonder SLSA.. Enig idee waardoor dit zou kunnen komen? Heeft het misschien te maken met de volgorde waarin je de ingrediënten toevoegt?


Door Monica-Can op 3 januari 2018

De volgorde zou in dit geval niet uit mogen maken. Misschien te weinig SLSA toegevoegd?


Door Helena op 7 januari 2018

Ik ga het de volgende keer met meer proberen. Heb me nu aan de hoeveelheid van jouw recept gehouden.


Door Emma op 17 maart 2018

Dag Monica, waar kan je SLSA kopen? 🙂Door Diana Hofmeijer op 24 juni 2018

Hai Monica, maar helaas zit er dan weer Palmolie in SLSA wat ik absoluut niet koop, bestaat er ook verantwoord geteelde palmolie? Groetjes en bedankt voor je super geweldige Facebook pagina!


Door Bie op 23 september 2018

Ja, de palmolie van Amanprana is volledig Bio, duurzaam en Fair-Trade! Wel prijzig.


Door Saskia op 24 september 2018

Hi Monica, ik vraag me af wat voor opleiding jij gedaan hebt aangezien je zoveel weet van de natuurlijke cosmetica? Ik zou dat namelijk ook heel graag willen leren?


Door Leonie op 13 december 2018

Tensides zijn de ingredienten die we minder in onze producten willen hebben wegens vervuiling van oppervlaktewater. Dit komt doordat het de oppervlaktespanning van water beinvloedt. Dit is kwalijk voor dieren die in of op water leven. Geldt dat ook voor SLSA? Het is tenslotte ook een tenside!


Door Agnes Benedictus op 11 februari 2020

Ik heb bovenstaande gelezen (verschil tussen SLS en SLSA). Ik ben echter heel benieuwd wat het verschil is tussen SLSA en SCI waar ik nl ook hele goede berichten over hoor.


Door Agnes Benedictus op 11 februari 2020

Dag Leonie. Heb jij mss al via een andere weg antwoord op jouw vraag gekregen. Ik ben erg benieuwd, ik zou het ook graag willen weten.


Door lesly op 29 december 2018

hey monica ik zou graag schuimde shampoo willen hoeveel slsa of betain moet erin op 1l water en zeepvlokken en wanneer moet dat toegevoegd worden alwast bedankt


Door Kim op 19 januari 2020

Hoi, dit was ook mijn vraag 🙂
Heeft iemand het antwoord? Bedankt 🙏🏼


Door H.T. op 20 september 2020

Ook ik ben benieuwd naar de hoeveelheid en het moment van toevoeging. Bij de productomschrijving van de SLSA die ik kocht, staat geen gebruiksaanwijzing.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.