Lavendel shampoo, voor dagelijks gebruik

Deze neutrale heerlijke geurende lavendel shampoo is op basis van lavendel hydrolaat en etherische olie en geschikt voor alle haartypes.

Waarom zelf shampoo maken?

In gewone shampoos zitten een heleboel chemicaliën. Deze smeer je in je haar en komen op je hoofdhuid.

Enkele schadelijke stoffen die in shampoos zitten zoals glycol, petroleum derivaten, propyleenglycol, siliconen en sodium lauryl sulfate kunnen de huid uitdrogen, poriën verstoppen, de celgroei verminderen of allergische reacties veroorzaken.

Wanneer je je eigen shampoo maakt, kun je zelf bepalen wat je gebruikt en weet je 100% zeker wat erin zit.

lavendel shampoo

Wat heb je nodig voor je lavendel shampoo

  • als je geen lavendelhydrolaat hebt kan je ook een thee trekken van gedroogde lavendelbloemen en dan 130 gram van deze lavendelthee gebruiken.
  • 60 gram betaine plantaardig
  • 20 druppels lavendel etherische olie
  • 10 druppels rokonsal
  • 4 druppels melkzuur
  • 10 druppels broccolizaad olie (optioneel)
  • Lege shampoofles of flesje van minimaal 150 ml.

Bereidingswijze:

Doe de alcohol in een glazen potje of maatbeker (dit laatste werkt het makkelijkste) en los hierin de xanthaangum transparant op door goed te roeren en voeg dan de lavendel etherische olie en eventueel de broccolizaad olie hier aan toe. Weer goed roeren.

Schenk dan onder constant roeren het lavendel hydrolaat en het water (of de lavendelthee) bij het alcoholmengsel en vervolgens de betaine. Alles goed vermengen. Voeg dan nog de rokonsal en het melkzuur toe. Nog even goed roeren en dan kan je de shampoo in een mooie fles gieten.

Per wasbeurt heb je ongeveer 1 theelepel nodig, afhankelijk van de lengte van je haar.

Deze shampoo is neutraal en geschikt voor alle haartypes

In princinpe heb je maar heel weinig nodig van deze shampoo.

Als je je haar altijd gewassen hebt met normale shampoo  uit de winkel dan moet je wellicht wel even wennen aan deze shampoo omdat er geen siliconen en andere chemische glad- en zachtmakers in zitten voelt je haar in het begin anders (een beetje stroever) aan en het kan wat eerder weer vet aanvoelen.

Maar na een paar keer gebruik zal je zien dat je haar er veel beter uit gaat zien en de heerlijke geur van de lavendel is fantastisch onder de douche.

En deze shampoo is zo zacht, die kan je rustig iedere dag gebruiken.

Alle ingrediënten voor je shampoo (incl. mooie flessen) kan je ook bestellen in de Aromalifestyle shop

Greet
Door

Greet

op 12 Apr 2018

Een heerlijk en eerlijk produkt.

Marielle
Door

Marielle

op 16 Jul 2018

Kan ik ook biokons gebruiken ipv rokonsal?

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 16 Jul 2018

Ja, dat kan ook.

suzanne
Door

suzanne

op 15 Oct 2018

hoe lang is deze shampon houdbaar

Marian
Door

Marian

op 06 Mar 2019

wat een prachtige recepten heb er al heel veel gemaakt echt een top site met info en recepten. ik heb alles via jou site besteld voor de shampoo en ook gemaakt heerlijk die shampoo, maar nu vroeg ik me af kan je het lavendel hydrolaat vervangen door kokosmelk.

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 15 Mar 2019

Dat gaat helaas niet. Kokosmelk heeft een hele andere werking en samenstelling dan lavendhydrolaat. Dan klopt het recept niet meer. Je kunt lavendelhydrolaat wel door een ander hydrolaat of een thee vervangen omdat die allemaal op waterbasis zijn. Kokoswater zou ook kunnnen maar kokosmelk is te vet.

Marleen
Door

Marleen

op 16 Jul 2019

Heb deze shampoo gemaakt met een thee van verse rozemarijn en pepermunt en de EO ook van rozemarijn en pepermunt, zalige shampoo! Het recept met lavendel maak ik voor mijn dochter die er heel tevreden mee is!

Lia
Door

Lia

op 24 Dec 2019

Ik heb tot nu toe steeds vitamine E gebruikt als conservering. Nu zie ik dat je rokonsal gebruikt in shampoo. Beter dan vit. E?

Margaret
Door

Margaret

op 26 Mar 2020

Ik heb deze shampoo een paar keer gemaakt. Omdat ik denk dat ik het niet goed doe maar steeds blijft mijn probleem hetzelfde. Deze shampoo heeft bij mij de consistentie van behangerslijm! Ruikt lekker, wast prettig maar het is een soort slymie om te voelen. Moet dat of doe ik iets helemaal verkeerd?

Reactie plaatsen