verfrissende cooling spray
Gezichtsverzorging
Monica Can
Gezichtsverzorging
2 min
2

Verfrissende spray recepten, heerlijke verkoeling tijdens warme dagen

2 min
2

Verfrissende spray recepten om zelf te maken.

Spray’s voor het lichaam en gezicht zijn verfrissend, verkwikkend, verzachtend, verzorgend en heerlijk voor je lijf. Zeker als het warm weer is zijn de verfrissende spray’s een soort airconditioning in een flesje. En ze zijn heel snel en makkelijk te maken. Je kunt ze met hydrolaten maken maar ook met verschillende kruiden infusies.

Ik heb hier een aantal heerlijke verfrissende cooling spray recepten voor je op een rijtje gezet.Verfrissende spray recepten voor je gezicht

Voor het gezicht is het fijn om een spray te maken met hydrolaten. Deze ruiken heerlijk en werken meteen verfrissend maar bevatten geen etherische olie. Dat is wel zo veilig als je gaat sprayen want je wilt geen etherische olie in je ogen krijgen.

Je kunt in een 50 ml. flesje met een spray dop de volgende combinaties maken:

Vul het flesje met de hydrolaten naar keuze, dopje erop en even goed schudden en je verfrissende gezichtsspray is klaar.

Je kunt je spray het beste in de koelkast bewaren dat geeft een extra verfrissend effect.

Basisrecept bodyspray

Als je gaat googlen op internet vind je ontzettend veel recepten voor body spray’s of body mist. Maar je kunt een bodyspray helemaal naar je eigen smaak aanpassen als je dit basis recept gebruikt:

Neem een 100 ml. spray flacon en doe hier 10 ml. plantaardige glycerine in en 10 ml. aloe vera gel purum. Dit zorgt ervoor dat je bodyspray ook nog verzorgend voor je huid is.

Nu kun je het naar smaak aanvullen met een hydrolaat of bijv. een kruiden infusie (kruidenthee) of gedestilleerd water en 10 druppels etherische olie.

Voor gebruik even goed schudden en je bodyspray is klaar om je verkoeling te brengen.

Omdat de bodyspray geen conserveringsmiddelen bevat altijd in de koelkast bewaren en binnen 2 weken gebruiken. Wil je de bodyspray langer huidbaar maken dan kan je per 100 ml. 20 druppels cosgard toe te voegen. Of je kunt ook een tinctuur maken met 96% alcohol en deze als conservering gebruiken. Voeg dan 10 ml. van deze alcohol tinctuur toe aan je bodyspray. Hier kan je lezen hoe je een tinctuur kunt maken.Een paar ideetjes voor heerlijke verkoelende bodyspray’s:

Maak de basis van 10 ml. plantaardige glycerine en 10 ml. aloe vera gel purum, doe dit in een 100 ml. spray flacon en vul dan aan met:

Voor gebruik altijd even schudden zodat de olie zich met het hydrolaat/kruideninfusie mengt. Of je kunt ook ook 40 druppels solubol toevoegen, dit is een natuurlijke emulgator die ervoor zorgt dat de etherische olie zich goed mengt.


Alle benodigdheden zoals hydrolaten, gedroogde kruiden en sprayflacons voor je zomerse verfrissende spray recepten vind je ook in de Aromaifestyle shop.

Reacties
Categorieën