droogshampoo
Haarverzorging
Monica Can
Haarverzorging
2 min
3

Droogshampoo, met kruiden aangepast aan je haarkleur

2 min
3

Droogshampoo kan je heel makkelijk zelf maken met wat kruiden en producten die je waarschijnlijk al in je keukenkastje hebt staan. Hier vind je 3 recepten voor alle haarkleuren

Het is ontzettend handig om tussen de wasbeurten door even je haar op te frissen met droogshampoo.

En het geeft je haar ook nog eens wat extra volume. Echter ook hier zitten weer veel chemische ingrediënten in de commerciële producten.

Maar er is ook een oplossing om snel en makkelijk je eigen diy droogshampoo te maken.

Een bekend alternatief is babypoeder maar in babypoeder zit talk en dat is niet erg goed voor je gezondheid,

Het hele idee van droogshampoo is dat je een poeder in je haar doet (of spuit) die de olie uit je haar opneemt. Het poeder, waar de olie in blijft zitten, kam je uit je haar en je haar ziet er gelijk weer een stuk frisser uit.

En als je daarna nog een beetje poeder gebruikt wat je niet uitkamt  dan kan je dat nog als extra volumepoeder gebruiken.


Wat kan je allemaal gebruiken als droogshampoo?

De volgende producten (die je misschien wel gewoon in de keuken hebt staan) kan je prima gebruiken als alternatief voor droogshampoo:

Cacaopoeder is perfect voor donker gekleurd haar!

Cacaopoeder zorgt ervoor dat de gevreesde witte waas die je vaak bij droogshampoo hebt achterwege blijft. Een kanttekening is wel dat je haar een beetje naar cacao kan gaan ruiken.

Echter, je kan ook een druppeltje etherische olie aan je droogshampoo toevoegen voor een lekkere geur.

Droogshampoo recepten

Ik heb 3 recepten voor diy droogshampoo die goed werken. De kruiden geven de droogshampoo de juiste kleur voor je haar zodat je geen witte waas overhoudt na het gebruik van je droogshampoo..

De basis van elk recept is 65 gram arrowrootpoeder (pijlwortelpoeder) of maiszetmeel. Ik heb beide producten gebruikt voor mijn droogshampoo en merk weinig verschil dus je kunt gebruiken wat je in huis hebt.

Dan voeg je afhankelijk van je haarkleur nog het volgende toe:

Blond en grijs haar:

4 gram fijngemalen calendulabloemen

Bruin en rood haar:

7 gram fijnegemalen hibiscus of rozenblaadjes
18 gram cacaopoeder

Zwart en donkerbruin haar:

7 gram fijngemalen gedroogde brandnetel
30 gram cacaopoeder

Bereidingswijze:

Je kunt je kruiden fijnmalen in een koffiemolentje of een keukenmachine. Als je die niet hebt kan je ook een vijzel gebruiken maar zorg er dan wel voor dat het een heel fijn poeder wordt.

Voeg de fijngemalen kruiden toe aan je maiszetmeel of arrowrootpeder  en meng het goed door elkaar, voeg eventueel nog een druppel etherische olie naar keuze toe. (mijn favorieten zijn lavendel en pepermunt).1 druppel is echter genoeg anders wordt het te kleverig.

Neem een lege zoutstrooier (ik gebruik zelf een 250 ml. Pearl Mason jar met een mason jar strooideksel) en doe hier je poeder in.

Maak een scheiding in je haar en strooi het poeder voorzichtig op de scheiding en verdeel het met je vingers door je haar.
Maak dan een stukje verderop weer een scheiding, strooi een beetje poeder op je hoofd en verdeel het weer.

Zo kan je je hele hoofdhuid afwerken. Uiteindelijk borstel of kam je je haar goed door en ben je klaar.

Als je alleen wat meer volume wilt bijvoorbeeld rond je scheiding, dan strooi je alleen daar een beetje poeder en verdeeld het goed met je vingers.

Een andere manier van aanbrengen is om de droog shampoo in een glazen potje te doen en dan een kwast in de poeder te dopen en de droog shampoo dan met de kwast op je haar aan te brengen.

Gebruik de droog shampoo bij voorkeur altijd boven de wasbak of in de douchecabine, zo voorkom je dat je hele badkamer of slaapkamer vol poeder komt te liggen.

Dit recept komt uit mijn boek 'Groen Leven met Aromatherapie'.In dit boek leer je stap voor stap hoe je je eigen huidverzorgings- en schoonmaakproducten maakt met eenvoudige recepten. Geen ingewikkelde ingrediënten, gewoon simpel en voor iedereen te maken. Klik hier voor meer informatie.

Reacties
Categorieën