Droogshampoo maak je makkelijk zelf met producten uit de keuken
Haarverzorging
Monica Can
Haarverzorging
01/29/2018
2 min
3

Droogshampoo maak je makkelijk zelf met producten uit de keuken

01/29/2018
2 min
3

Droogshampoo kan je heel makkelijk zelf maken met producten die je waarschijnlijk al in je keukenkastje hebt staan. Hier vind je 2 recepten voor blond en donker haar.

We kenen vast allemaal de reclame van Andrelon met de droogshampoo en de reclame van het Taft volumepoeder met Heidi Klum (dit is ook een droogshampoo maar wordt alleen anders verkocht, slimme marketingtruc).

Het is inderdaad ontzettend handig om tussen de wasbeurten door even je haar op te frissen met droogshampoo.

En het geeft je haar ook nog eens wat extra volume. Echter ook hier zitten weer veel chemische ingrediënten in de commerciële producten.

Maar er is ook een oplossing om snel en makkelijk je eigen diy droogshampoo te maken.

Een bekend alternatief is babypoeder maar in babypoeder zit talk en dat is niet erg goed voor je gezondheid,

Het hele idee van droogshampoo is dat je een poeder in je haar doet (of spuit) die de olie uit je haar opneemt. Het poeder, waar de olie in blijft zitten, kam je uit je haar en je haar ziet er gelijk weer een stuk frisser uit.

En als je daarna nog een beetje poeder gebruikt wat je niet uitkamt  dan kan je dat nog als extra volumepoeder gebruiken.

droogshampoo

Wat kan je allemaal gebruiken als droogshampoo?

De volgende producten (die je misschien wel gewoon in de keuken hebt staan) kan je prima gebruiken als alternatief voor droogshampoo:

Cacaopoeder is perfect voor donker gekleurd haar!

Cacaopoeder zorgt ervoor dat de gevreesde witte waas die je vaak bij droogshampoo hebt achterwege blijft. Een kanttekening is wel dat je haar een beetje naar cacao kan gaan ruiken.

Echter, je kan ook een druppeltje etherische olie aan je droogshampoo toevoegen voor een lekkere geur.

Recepten

Ik heb 2 recepten voor diy droogshampoo die goed werken, 1 voor blond haar en 1 voor donker haar.

Als je blond haar hebt dan neem je 1 eetlepel zuiveringszout (baking soda) en 1 eetlepel maizena (maiszetmeel) en als je donker haar  hebt dan neem je 1 eetlepel maizena en 1 eetlepel cacao.

Doe het poeder in een bakje en meng het goed door elkaar, voeg eventueel nog een druppel etherische olie naar keuze toe. (mijn favorieten zijn lavendel en pepermunt).1 druppel is echter genoeg anders wordt het te kleverig.

Neem een lege zoutstrooier en doe hier je poeder in.

Maak een scheiding in je haar en strooi het poeder voorzichtig op de scheiding en verdeel het met je vingers door je haar.
Maak dan een stukje verderop weer een scheiding, strooi een beetje poeder op je hoofd en verdeel het weer.

Zo kan je je hele hoofdhuid afwerken. Uiteindelijk borstel of kam je je haar goed door en ben je klaar.

Als je alleen wat meer volume wilt bijvoorbeeld rond je scheiding, dan strooi je alleen daar een beetje poeder en verdeeld het goed met je vingers.

Een andere manier van aanbrengen is om de droog shampoo in een glazen potje te doen en dan een kwast in de poeder te dopen en de droog shampoo dan met de kwast op je haar aan te brengen.

Gebruik de droog shampoo bij voorkeur altijd boven de wasbak, zo voorkom je dat je hele badkamer of slaapkamer vol poeder komt te liggen.

Reacties
Categorieën