pijnverlichtende-bodylotion-bar
Gezondheid
Monica Can
Gezondheid
2 min
1

Pijnverlichtende bodylotion bar, bij pijnlijke spieren

2 min
1

Deze pijnverlichtende bodylotion bar is ideaal voor na het sporten, bij pijnlijke spieren of bijvoorbeeld bij rugklachten.

De gebruikte etherische olie en trauma olie kunnen verlichting brengen bij pijn en stimuleren de doorbloeding van spieren en gewrichten.

Door de toegevoegde sheaboter en kokosolie word je huid heerlijk zacht. Vitamine E zorgt voor extra verzorging en zorgt er tegelijkertijd voor dat de lotionbar niet bederft. Een beetje maiszetmeel (maizena) in dit recept zorgt ervoor de olie snel in de huid trekt.

Deze body lotionbar kan je gebruiken als massage olie bar voor na het sporten of op elk moment van de dag dat je een pijnlijke plek verlichting wilt geven. Door het compacte formaat is de pijnverlichtende bodylotionbar ook heel makkelijk om mee te nemen. Ideaal in je sporttas of voor op vakantie.  Deze lotion bar mag eigenlijk niet ontbreken in je natuurlijke huisapotheek.

 


 


Ingrediënten voor je pijnverlichtende bodylotion bar

Je kunt eventueel de trauma olie ook vervangen door een andere plantaardige olie. Maar met de trauma olie is de pijnverlichtende bodylotion bar natuurlijk effectiever. 

Bereidingswijze

Vul een niet al te grote pan met ongeveer 3 cm water en laat dit warm worden.

Doe de cacaoboter, sheaboter, bijenwas en kokosolie in een grote vuurvaste maatbeker of schaal. (bijv. een pyrex maatbeker). Plaats dit in de pan met warm water en laat de ingrediënten langzaam smelten. (au-bain marie). Let goed op dat de ingrediënten niet te heet worden.

Als alles gesmolten is van de warmtebron afhalen en roer dan de trauma olie of andere plantaardige olie erdoor en voeg dan de etherische olie, vitamine E en de maiszetmeel toe. Alles goed doorroeren zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

Giet alles in een siliconen cupcake vorm of zeep vorm en laat afkoelen. Ik heb deze hartvormige siliconen vormpjes gebruikt.

Als je een kat hebt dan kan je ook de lege aluminium bakjes van het kattenvoer gebruiken, dat zijn ideale vormpjes voor lotion bars. 
Als de lotion bar afgekoeld is kan je deze voorzichtig uit de vorm halen en verpakken in een stukje papier, een bijenwasdoek of een zeepdoosje.

Gebruik van de pijnverlichtende bodylotion bar is simpel. Door de lichaamswarmte wordt de lotionbar vloeibaar en kan je de olie inmasseren in je huid. Laat de bar over je huid glijden of laat een beetje vloeibaar worden in je handen en masseer in. 

Alle benodigdheden voor je bodylotion bar vind je in de Aromalifestyle shop


De natuurlijke huisapotheek

Wil je nog meer leren over gezonde, natuurlijke alternatieve middelen voor je gezondheid?

In de online workshop ‘De Natuurlijke Huisapotheek’ leer je welke natuurlijke kruiden en etherische oliën er zijn voor je gezondheid en hoe je deze kunt toepassen ter ondersteuning van je lichaam en geest. 

En hoe je zalven, tincturen, siropen, inhalatoren, thee's en nog veel meer kunt maken ter voorkoming van diverse gezondheidsklachten.

In deze online workshop maak je kennis met de beste middeltjes om zelf een natuurlijke huisapotheek en reisapotheek samen te stellen.  

Hier kan je meer lezen over deze leuke en informatieve workshop.

Reacties
Categorieën