Pijnverlichtende bodylotion bar, bij pijnlijke spieren

Pijnverlichtende bodylotion bar, bij pijnlijke spieren

Deze pijnverlichtende bodylotion bar is ideaal voor na het sporten, bij pijnlijke spieren of bijvoorbeeld bij rugklachten.

De gebruikte etherische olie en arnica olie geven verlichting bij pijn en stimuleren de doorbloeding van spieren en gewrichten.

Door de toegevoegde sheaboter en amandelolie word je huid heerlijk zacht. Vitamine E zorgt voor extra verzorging en zorgt er tegelijkertijd voor dat de lotionbar niet bederft. Een beetje maiszetmeel (maizena) in dit recept zorgt ervoor de olie snel in de huid trekt.

Deze body lotionbar kan je gebruiken als massage olie bar voor na het sporten of op elk moment van de dag dat je een pijnlijke plek verlichting wilt geven.

pijnverlichtende bodylotion bar

Ingrediënten voor je pijnverlichtende bodylotion bar

Arnica olie bevordert de doorbloeding en geeft daardoor je lotion bar nog een verwarmend en verzachtend effect.

Arnica olie kan je zelf maken als je gedroogde arnica bloemen hebt. Klik hier voor het recept om kruidenolie te maken.

Recept

Vul een niet al te grote pan met ongeveer 3 cm water en laat dit warm worden.

Doe de cacaoboter, sheaboter en kokosolie in een grote vuurvaste maatbeker of schaal. (bijv. een pyrex maatbeker). Plaats dit in de pan met warm water en laat de ingrediënten langzaam smelten. (au-bain marie). Let goed op dat de ingrediënten niet te heet worden.

Als alles gesmolten is van de warmtebron afhalen en roer dan de arnica olie of amandelolie erdoor en voeg dan de etherische olie, vitamine E en de maiszetmeel of poedersuiker toe. Alles goed doorroeren zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

Giet alles in een siliconen cupcakevorm of zeep vorm en laat afkoelen. Als je een kat hebt dan kan je ook de lege aluminium bakjes van het kattenvoer gebruiken, dat zijn ideale vormpjes voor lotion bars. En je kan je pijnverlichtende bodylotion bar er ook makkelijk in bewaren.

Als de lotion bar afgekoeld is kan je deze voorzichtig uit de vorm halen en verpakken in een stukje cellofaan, plastic zakje of een zeepdoosje tot gebruik.

Gebruik van de pijnverlichtende bodylotion bar is simpel. Door de lichaamswarmte wordt de lotionbar vloeibaar en kan je de olie inmasseren in je huid. Laat de bar over je huid glijden of laat een beetje vloeibaar worden in je handen en masseer in. Resultaat is een heerlijke zachte en geurende huid,

Je bodylotion bar aanpassen naar eigen smaak

Als je de pijnverlichtende bodylotionbar de zacht vindt, kan je hem weer smelten en 1 eetlepel (15 g.) bijenwas toevoegen. Je kan ook nog een theelepel maiszetmeel toevoegen of extra amandel of arnica olie. Afhankelijk van je eigen smaak. Experimenteer er lustig op los en maak je eigen unieke pijnverlichtende bodylotion bar.

Alle benodigdheden voor je bodylotion bar vind je in de Aromalifestyle shop

Rina Remans
Door

Rina Remans

op 07 Oct 2018

Kan deze bodylotion bar ook gebruikt worden tijdens de zwangerschap, mijn schoondochter is zwanger en heeft veel rugpijn en een geblokkeerde hals en neemt geen medicatie misschien dat ze met deze de pijn wat kan verzachten

Reactie plaatsen