honing gezichtsreiniger
Gezichtsverzorging
Monica Can
Gezichtsverzorging
2 min
0

Verzorgende honing gezichtsreiniger

2 min
0

Deze verzorgende honing gezichtsreiniger is gemaakt met eenvoudige en schone ingrediënten, om je huid te voeden, reinigen en verwennen. Veel traditionele gezichtsreinigers in de winkels bevatten agressieve chemische ingrediënten die de huid uitdrogen en stoffen bevatten die bekend staan als hormoonverstoorders. Je kunt eenvoudig thuis een gezichtsreiniger maken en je goed voelen over de ingrediënten. Honing wordt al sinds de oudheid gebruikt voor huidverzorging.

Deze reiniger is licht maar voedend en geschikt voor alle huidtypen. Ik gebruik deze gezichtsreiniger 's avonds met warm water, tijdens mijn avond huidverzorging routine. Een heerlijke reiniger om al het vuil van de dag weg te wassen.
Benodigdheden voor je verzorgende honing gezichtsreiniger

 • Een glazen fles of zeepdispenser van minimaal 250 ml.. Ik gebruik zelf graag een 500 ml. Pearl Mason Jar met een zeepdispenser voor mijn gezichtsreiniger. Ik maak dan meteen een dubbele hoeveelheid. Als je liever geen glas in je badkamer gebruikt kan je de gezichtsreiniger ook in 2 kunststof douchegel flessen doen. Of als je wat meer schuim wilt kan je de gezichtsreiniger in een schuimdispenser afvullen.
 • 50 ml. gedestilleerd, gefilterd of bronwater. Als je kraanwater wilt gebruiken kook dit dan eerst en laat het afkoelen. Zo heb je minder kans op schadelijke bacteriën.
 •  80 ml.  pure rauwe honing. Deze honing heeft de voorkeur omdat het de meeste helende en voedende voordelen voor de huid bevat.
 •  80 ml.  vloeibare zeepbasis. Ik gebruik de vloeibare zeepbasis van Farfalla omdat deze heel zacht is voor de huid maar je kunt ook een vloeibare neutrale castillezeep gebruiken.
 • 30 ml. plantaardige olie naar keuze. Bij voorkeur jojoba, zoete amandel- of abrikozenpitolie.
 • Etherische oliën zijn optioneel maar kunnen je gezichtsreiniger een extra kick geven. Ik zou intense oliën zoals kaneel, oregano, kruidnagel en citrusoliën vermijden.

  De volgende etherische oliën kan je gebruiken voor je gezichtsreiniger, je kan de olie alleen gebruiken of een combinatie van verschillende geuren. Gebruik maximaal 5 druppels etherische olie.
 • Kamille: is zeer goed voor de droge en gevoelige huid, ook bij acne en eczeem.
 • Geranium: goed voor de vette huid, acne en eczeem. Laat de huid stralen.
 • Lavendel: een zachte olie en zeer goed voor alle huidtypes. Verzacht ook bij een jeukende huid.
 • Palmarosa: stimuleert de celgroei, werkt vochtinbrengend, zeer waardevolle olie voor in huidproducten.

 

Bereidingswijze:

Begin met het toevoegen van water aan de glazen pot..

Voeg vervolgens de vloeibare zeepbasis en honing toe.

Voeg je plantaardige olie naar keuze toe.

Voeg indien gewenst etherische oliën toe. (maximaal 5 druppels)

Roer voorzichtig door totdat alle ingrediënten zich goed hebben gemengd.

Gebruik

 Doe een beetje gezichtsreiniger in je handen, breng aan op je vochtige huid en masseer het even in. Spoel hierna af met warm water en dep droog.

De gezichtsreiniger is ongeveer 3 maanden houdbaar door de antibacteriële werking van de honing.

Reacties
Categorieën