sweet tennessee barbecue saus
Wecken en inmaken
Monica Can
Wecken en inmaken
2 min
7

Sweet Tennessee barbecue saus, past bij alle gerechten.

2 min
7

Bij de zomer hoort barbecue en een een lekkere barbecue saus. En deze Sweet Tennessee barbecue saus is de perfecte saus, of je nu vegan, vegetarisch of met vlees grilt, deze saus past overal bij.

De saus is simpel te maken op basis van (zelfgemaakte) tomatenketchup en binnen 15 minuten klaar.

Je kunt de saus serveren bij de barbecue of gebruiken als marinade.

En deze Sweet Tennessee barbecue saus is ook heerlijk bij frietjes of gebakken (zoete) aardappels. Het is ook een heel leuk cadeautje om mee te brengen als je ergens gaat barbecueën.

Kleine update mei 2023: ik heb dit recept de eerste keer gepost in 2016 maar heb inmiddels de worcestershire saus in het recept vervangen door balsamico azijn. Zo is de saus vegan en kan door iedereen gebruikt worden. En de saus smaakt nog steeds heerlijk. 


Benodigdheden voor je Sweet Tennessee barbecue saus:

Deze hoeveelheid is voldoende voor ongeveer 800 ml. saus.  Je kunt hiermee ongeveer 3,5 potjes van 250 ml. mee vullen of anderhalve 500 ml. potten. Je kunt de Sweet Tennesse barbecue saus ook wecken en zo lang houdbaar maken. Dan kan je het recept ook verdubbelen of verdrievoudigen en in één keer een grotere voorraad maken.Bereiding:

Zet eerst een aantal schone glazen potjes in de oven (de hoeveelheid potjes is afhankelijk van hoeveel saus je gaat maken)  en zet deze op 120 graden, de deksels doe je in een pannetje met water en een scheutje azijn en breng je aan de kook. Als het water kookt, vuur uit en de deksels in het water laten liggen tot gebruik.

Doe alle ingrediënten voor de saus in een pannetje en breng dit onder constant roeren aan de kook. Zet nu het vuur laag en laat de saus 10 minuten sudderen, regelmatig even roeren.

Haal de glazen potten uit de oven en vul deze met de Sweet Tennessee barbecue saus. Zorg dat de randen goed schoon zijn en haal de deksels uit het water, schud ze even af en draai ze op de nog hete potten met saus. Nu goed af laten koelen en in de koelkast bewaren. De ongeopende potten zijn in de koelkast zeker 2 maanden houdbaar, een geopende pot kan je het beste binnen 2 weken opmaken.

Wil je de saus langer houdbaar maken dan kan je de saus ook afvullen in gesteriliseerde weckpotjes en het geheel nog 30 minuten op 90 graden wecken.  Heel handig om het hele jaar deze lekkere saus op voorraad te hebben.

Basiscursus wecken en inmaken

Wil je meer leren over hoe je veilig kunt wecken. Dan is mijn basiscursus wecken en inmaken wellicht iets voor jou.

Deze simpele cursus helpt je de basis van wecken te begrijpen, tijd te besparen zonder in te boeten aan veiligheid, en helpt je je voorraadkast te vullen als een pro!

Wil je meer weten? Klik dan hier voor meer informatie.


Reacties
Categorieën