Bij de zomer hoort barbecue en een een lekkere barbecue saus. En deze Sweet Tennessee barbecue saus is de perfecte saus, of je nu vegan, vegetarisch of met vlees grilt, deze saus past overal bij.
De saus is simpel te maken op basis van (zelfgemaakte) tomatenketchup en binnen 15 minuten klaar.
Je kunt de saus serveren bij de barbecue of gebruiken als marinade voor vlees of vleesvervangers.
En deze Sweet Tennessee barbecue saus is ook heerlijk bij frietjes of gebakken (zoete) aardappels.
Wat heb je nodig voor je Sweet Tennessee barbecue saus
- 500 ml. tomatenketchup
- 80 gram ruwe rietsuiker of kokosbloesemsuiker (ik gebruik zelf 40 gram kokosbloesemsuiker en 40 gram xylitol)
- 6 eetlepels (90 ml.) citroensap
- 1 theelepel appelazijn (zelfgemaakt)
- 3 eetlepels (45 ml. ) druivenstroop (Turkse winkel) of ahornsiroop
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel Worcestershire saus
- 1 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel gemalen komijnzaad
- 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
Werkwijze
Deze hoeveelheid is voldoende voor ongeveer 750 ml. saus.
Zet eerst een aantal schone glazen potjes (bijv. 4 postjes van 200 ml.)in de oven en zet deze op 120 graden, de deksels doe je in een pannetje met water en een scheutje azijn en breng je aan de kook. Als het water kookt, vuur uit en de deksels in het water laten liggen tot gebruik.
Doe alles ingrediënten voor de saus in een pannetje en breng dit onder constant roeren aan de kook. Zet nu het vuur laag en laat de saus 10 minuten sudderen, regelmatig even roeren.
Haal de glazen potten uit de oven en vul deze met de sweet tennessee barbecue saus. Zorg dat de randen goed schoon zijn en haal de deksels uit het water, schud ze even af en draai ze op de nog hete potten met saus. Nu goed af laten koelen en in de koelkast bewaren. De ongeopende potten zijn in de koelkast zeker 2 maanden houdbaar, een geopende pot kan je het beste binnen 2 weken opmaken.
Wil je de saus langer houdbaar maken dan kan je de saus ook afvullen in gesteriliseerde weckpotjes en het geheel nog 30 minuten op 90 graden wecken. Heel handig om het hele jaar deze lekkere saus op voorraad te hebben.
rachel
op 16 Jul 2016Monica-Can
op 29 Jul 2016B
op 21 Nov 2017Betty
op 11 Jul 2018Monica-Can
op 11 Jul 2018Betty
op 16 Jul 2018Monica-Can
op 16 Jul 2018