arrow_drop_up arrow_drop_down

Lijmresten verwijderaar recept voor snel verwijderen van etiketten

Met deze zelfgemaakte etiketten- en lijmresten verwijderaar kan je heel makkelijk lijmresten van je glazen potten verwijderen en wordt gemaakt met maar 3 ingrediënten.

Ik bewaar altijd lege glazen potten en flessen omdat ik die voor van alles weer gebruik maar ik kan me regelmatig enorm ergeren aan de lijmresten die na het losweken van de etiketten op het glas achterblijven. Meestal gaat deze lijm er heel moeilijk af.  Vooral die mooie flessen waar bijvoorbeeld olijfolie in wordt verkocht hebben lijm die heel hardnekkig is en er niet makkelijk af te krijgen is.

Het lukt uiteindelijk wel met veel geduld, een schuursponsje en citroen etherische olie maar ik vind het eigenlijk zonde van mijn citroen etherische olie om die te gebruiken om lijmresten te verwijderen.

Deze lijmresten verwijderaar is niet alleen goedkoper maar ook effectiever dan alleen citroen etherische olie.  Je zult begrijpen dat ik heel blij ben met dit recept. Zeker omdat het heel goed werkt en snel gemaakt is.

 

lijmresten verwijderaar

Wat heb je nodig voor je lijmresten verwijderaar

Doe alle ingrediënten in de glazen pot en roer goed door totdat alles gemengd is en je een mooie egale pasta hebt.

Gebruiksaanwijzing

Breng een laagje pasta aan op de lijmresten, wrijf dit even in en laat dan 10 minuten intrekken. Hierna even met een schuursponsje of een afwasborstel schoonwrijven.  Afspoelen met warm water.

Bij hele hardnekkige lijmresten kan het zijn dat je de behandeling nog een keer moet herhalen. Daarna is de lijm ook echt helemaal weg.

Bij de lijmresten op de foto was 1 x behandelen voldoende en nu is eindelijk mijn potje schoon.

 

glas-voor-na

 

Je kunt deze lijmresten verwijderaar niet alleen gebruik voor glazen potjes. Je kunt hem ook gebruiken om bijv. plakbandresten van ramen te vewijderen, werkt prima.

 

Annelies Hoornik

Door

Annelies Hoornik

op 13 November 2016

Ik gebruik Melaleuca voor lijmresten. Dat is heel gemakkelijk te doen. Doe een aantal druppels op een stukje keukenrol zodat je een natte plek hebt. Wrijf hiermee over de lijm, dit lijkt alles erger te maken en het wordt een soort egale lijmvlek. Daarna herhaal ik dit nog een keer met een vers stuk keukenrol met Melaleuca erop en je veegt direct alles weg. Daarna spoel ik het lauwwarm af. Geen wachttijd nodig :-)

Monica-Can

Door

Monica-Can

op 15 November 2016

Ja, werkt prima. Datzelfde deed ik altijd met citroen etherische olie maar ik vond het eigenlijk zonde van mijn dure etherische olie vandaar dat ik nu de lijmresten verwijderaar heb gemaakt.

Inge

Door

Inge

op 9 April 2017

Lijkt mij ook erg zonde van etherische olie om ze te gebruiken om lijmresten te verwijderen. Misschien als je een oudere fles hebt staan die geoxideerd is?

Monica-Can

Door

Monica-Can

op 3 May 2017

Ja, etherische olie die over datum is is in ieder geval zeer geschikt om nog in huishoudproducten op te maken.

Fabienne

Door

Fabienne

op 30 December 2017

Dat iets zo simpel zo doeltreffend kan zijn... 😊 Ik maakte maanden geleden een potje en heb vandaag het laatste restje opgebruikt. Tijd voor een nieuwe voorraad, want dit is intussen onmisbaar geworden!

Anniek

Door

Anniek

op 22 January 2018

Ik vond nog ranzige zonnebloemolie en heb het hiermee gemaakt. Weg geur en werkt prima. Soms moet er nog heel stevig geschrobd worden.

vikky

Door

vikky

op 11 June 2018

Just plain oil ... whatever you have on hand and the same amount of NatriumBicarbonate with a little water so you become a paste. Put it on the spot or on the sticker, wait 20 minutes or more and rinse it with -warm- water. Sometimes I let it sit for the whole night before I rinse ... better result. I like this as I make it the moment I need it.

Annie

Door

Annie

op 12 June 2018

Ik zou er nog een paar druppels citroen etherische olie bij om nog extra kracht bij te zetten,een paar druppels kosten echt niet zoveel ;-)

Monica-Can

Door

Monica-Can

op 15 June 2018

Dat kan. dank je wel voor de tip.

Reactie plaatsen