Lijmresten verwijderaar recept voor snel verwijderen van etiketten

Lijmresten verwijderaar recept voor snel verwijderen van etiketten

Met deze zelfgemaakte etiketten- en lijmresten verwijderaar kan je heel makkelijk lijmresten van je glazen potten verwijderen en wordt gemaakt met maar 3 ingrediënten.

Ik bewaar altijd lege glazen potten en flessen omdat ik die voor van alles weer gebruik maar ik kan me regelmatig enorm ergeren aan de lijmresten die na het losweken van de etiketten op het glas achterblijven. Meestal gaat deze lijm er heel moeilijk af.  Vooral die mooie flessen waar bijvoorbeeld olijfolie in wordt verkocht hebben lijm die heel hardnekkig is en er niet makkelijk af te krijgen is.

Het lukt uiteindelijk wel met veel geduld, een schuursponsje en citroen etherische olie maar ik vind het eigenlijk zonde van mijn citroen etherische olie om die te gebruiken om lijmresten te verwijderen.

Deze lijmresten verwijderaar is niet alleen goedkoper maar ook effectiever dan alleen citroen etherische olie.  Je zult begrijpen dat ik heel blij ben met dit recept. Zeker omdat het heel goed werkt en snel gemaakt is.

lijmresten verwijderaar

Wat heb je nodig voor je lijmresten verwijderaar

Doe alle ingrediënten in de glazen pot en roer goed door totdat alles gemengd is en je een mooie egale pasta hebt.

Gebruiksaanwijzing

Breng een laagje pasta aan op de lijmresten, wrijf dit even in en laat dan 10 minuten intrekken. Hierna even met een schuursponsje of een afwasborstel schoonwrijven.  Afspoelen met warm water.

Bij hele hardnekkige lijmresten kan het zijn dat je de behandeling nog een keer moet herhalen. Daarna is de lijm ook echt helemaal weg.

Bij de lijmresten op de foto was 1 x behandelen voldoende en nu is eindelijk mijn potje schoon.

glas-voor-na

Je kunt deze lijmresten verwijderaar niet alleen gebruik voor glazen potjes. Je kunt hem ook gebruiken om bijv. plakbandresten van ramen te vewijderen, werkt prima.

Annelies Hoornik
Door

Annelies Hoornik

op 13 Nov 2016

Ik gebruik Melaleuca voor lijmresten. Dat is heel gemakkelijk te doen. Doe een aantal druppels op een stukje keukenrol zodat je een natte plek hebt. Wrijf hiermee over de lijm, dit lijkt alles erger te maken en het wordt een soort egale lijmvlek. Daarna herhaal ik dit nog een keer met een vers stuk keukenrol met Melaleuca erop en je veegt direct alles weg. Daarna spoel ik het lauwwarm af. Geen wachttijd nodig :-)

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 15 Nov 2016

Ja, werkt prima. Datzelfde deed ik altijd met citroen etherische olie maar ik vond het eigenlijk zonde van mijn dure etherische olie vandaar dat ik nu de lijmresten verwijderaar heb gemaakt.

Inge
Door

Inge

op 09 Apr 2017

Lijkt mij ook erg zonde van etherische olie om ze te gebruiken om lijmresten te verwijderen. Misschien als je een oudere fles hebt staan die geoxideerd is?

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 03 May 2017

Ja, etherische olie die over datum is is in ieder geval zeer geschikt om nog in huishoudproducten op te maken.

Fabienne
Door

Fabienne

op 30 Dec 2017

Dat iets zo simpel zo doeltreffend kan zijn... 😊 Ik maakte maanden geleden een potje en heb vandaag het laatste restje opgebruikt. Tijd voor een nieuwe voorraad, want dit is intussen onmisbaar geworden!

Anniek
Door

Anniek

op 22 Jan 2018

Ik vond nog ranzige zonnebloemolie en heb het hiermee gemaakt. Weg geur en werkt prima. Soms moet er nog heel stevig geschrobd worden.

vikky
Door

vikky

op 11 Jun 2018

Just plain oil ... whatever you have on hand and the same amount of NatriumBicarbonate with a little water so you become a paste. Put it on the spot or on the sticker, wait 20 minutes or more and rinse it with -warm- water. Sometimes I let it sit for the whole night before I rinse ... better result. I like this as I make it the moment I need it.

Annie
Door

Annie

op 12 Jun 2018

Ik zou er nog een paar druppels citroen etherische olie bij om nog extra kracht bij te zetten,een paar druppels kosten echt niet zoveel ;-)

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 15 Jun 2018

Dat kan. dank je wel voor de tip.

Marcel
Door

Marcel

op 21 Jan 2020

In plaats van etiketten met lijm te gebruiken, kan je ook leuke etiketten printen op normaal papier. Daarop schrijf je wat er in je pot zit, met datum etc erbij en dan op je pot plakken... Hiervoor smeer je het papier aan de achterzijde in met volle melk (halfvolle werkt ook). Smeer een klein beetje melk op de pot waar het etiket moet komen. Plak het etiket er op en veeg overtollige melk weg. Even laten drogen en klaar. Etiket is er dan makkelijk af te halen met warm water.

Greet
Door

Greet

op 20 Jan 2022

supergoeie tip! Bedankt, Marcel!

Sylvia
Door

Sylvia

op 20 Oct 2022

Wat een wondermiddel! Ik had al met de aceton en lampolie de grootste lijmresten verwijderd, maar er bleef een plakkerige film op de fles. Met jouw tip glanzen ze! Bedankt voor de tip!

Monica Can
Door

Monica Can

op 26 Oct 2022

Graag gedaan. Leuk om te lezen.

Annemarieke
Door

Annemarieke

op 10 Dec 2022

Kan het ook met olijfolie?

Monica Can
Door

Monica Can

op 12 Dec 2022

Ja hoor, dat kan ook. Ik heb zonnebloem olie genomen omdat dat wat goedkoper is dan olijfolie. In principe kan je elke vloeibare plantaardige olie gebruiken.

Reactie plaatsen