lijmresten verwijderaar
DIY ideetjes
Monica Can
DIY ideetjes
1 min
15

Lijmresten verwijderaar recept voor snel verwijderen van etiketten

1 min
15

Met deze zelfgemaakte etiketten- en lijmresten verwijderaar kan je heel makkelijk lijmresten van je glazen potten verwijderen en wordt gemaakt met maar 3 ingrediënten.

Ik bewaar altijd lege glazen potten en flessen omdat ik die voor van alles weer gebruik maar ik kan me regelmatig enorm ergeren aan de lijmresten die na het losweken van de etiketten op het glas achterblijven. Meestal gaat deze lijm er heel moeilijk af.  Vooral die mooie flessen waar bijvoorbeeld olijfolie in wordt verkocht hebben lijm die heel hardnekkig is en er niet makkelijk af te krijgen is.

Het lukt uiteindelijk wel met veel geduld, een schuursponsje en citroen etherische olie maar ik vind het eigenlijk zonde van mijn citroen etherische olie om die te gebruiken om lijmresten te verwijderen.

Deze lijmresten verwijderaar is niet alleen goedkoper maar ook effectiever dan alleen citroen etherische olie.  Je zult begrijpen dat ik heel blij ben met dit recept. Zeker omdat het heel goed werkt en snel gemaakt is.Wat heb je nodig voor je lijmresten verwijderaar

Doe alle ingrediënten in de glazen pot en roer goed door totdat alles gemengd is en je een mooie egale pasta hebt.

Gebruiksaanwijzing

Breng een laagje pasta aan op de lijmresten, wrijf dit even in en laat dan 10 minuten intrekken. Hierna even met een schuursponsje of een afwasborstel schoonwrijven.  Afspoelen met warm water.

Bij hele hardnekkige lijmresten kan het zijn dat je de behandeling nog een keer moet herhalen. Daarna is de lijm ook echt helemaal weg.

Bij de lijmresten op de foto was 1 x behandelen voldoende en nu is eindelijk mijn potje schoon.

glas-voor-na

Je kunt deze lijmresten verwijderaar niet alleen gebruik voor glazen potjes. Je kunt hem ook gebruiken om bijv. plakbandresten van ramen te verwijderen. Dat werkt ook prima.

Reacties
Categorieën