DIY deodorant poeder, het recept voor frisse oksels

DIY deodorant poeder, het recept voor frisse oksels

Dit deodorant poeder is snel gemaakt en zeer effectief!

Op Aromalifestyle vind je verschillende deodorant recepten zodat je er eigenlijk altijd wel een recept is wat bij jouw persoonlijke voorkeur past maar een recept voor deodorantpoeder was er nog niet.

En dat terwijl het echt zo simpel is om te maken en ik vind dit deodorant poeder echt super effectief en handig in gebruik. Momenteel mijn persoonlijke favoriet.

Dit recept kan niet mislukken dus is ook zeer geschikt voor beginners.

Inhoudsstoffen van je deodorant poeder.

Etherische olie

Helpt de zweetproductie te reguleren en ruikt natuurlijk ook nog eens lekker.  In dit deopoeder gebruiken we de volgende etherische oliën die effectief zijn tegen zweten:

Limoen: een heerlijke frisse geur, alleen is limoen wel fototoxisch en kan je dus beter niet gebruiken als je in de zon gaat (maar meestal zullen je oksels niet zoveel zonlicht zien dus kan je limoen dan prima gebruiken) eventueel kan je de limoen ook vervangen door lavendel etherische olie.

Palmarosa: een bloemige geur, ruikt licht naar roos maar is friszoet en minder vrouwelijk als roos, dus ook geschikt voor mannen. Palmarosa reguleert de talgproductie en het is een antiseptische olie met bacterie-, virus-, en schimmelremmende eigenschappen.

Saliewerkt ook zweetregulerend en wordt zeer vaak gebruikt in deodorant. Eventueel is scharlei of salie kleinblad een goed alternatief.

Overige inhoudsstoffen:

Benodigdheden deodorant poeder

 deodorant poeder


Werkwijze:

Doe alle ingrediënten in een kom en meng het heel goed door. Nog beter werkt het als je een kleine elektrische koffiemolen of vijzel hebt en daarmee alle ingrediënten goed mengt en zeer fijn maakt.

Hoe fijner het deodorant poeder is des te makkelijker is het om aan te brengen en hecht het beter aan de huid.

Doe het poeder nu in een glazen pot en je deopoeder is klaar voor gebruik

 

Gebruik:

Neem een grote poederkwast of kabuki kwast (de kwast die je op de foto ziet is een kabuki kwast) en doop deze in de deopoeder, even afkloppen en dan een dun laagje onder de oksels aanbrengen.

 

Alle benodigdheden voor je DIY deodorant poeder vind je ook in de Aromalifestyle shop (of klik op de links in de ingrediëntenlijst dan kom je meteen bij het desbetreffende ingrediënt)

Walter
Door

Walter

op 26 Nov 2019

Bicarbonaat en huid , niet doen... ph daalt waardoor al de bacteriien , ook de goede dood gaan . Gevolg een hoop narigheid, door bicarb zakt de ph veels te ver. Zelf ervaren helaas.

Lonneke
Door

Lonneke

op 28 Jan 2020

Wat gebeurt er dan Walter? Ik gebruik het zelf al lange tijd naar tevredenheid (pure bakingsoda, geen last meer van zweetlucht, heel fijn dacht ik). Gebeurt er iets met mijn lijf waar ik geen weet van heb?

Greet
Door

Greet

op 20 Jan 2022

Zoals Walter zei: bicarbonaat zorgt voor een te hoge pH. Huid heeft een pH van tussen de 4,5 en 6, en bicarbonaat 8,3 (wanneer dit wordt opgelost in vocht, je zweet dus). Dat is veel te hoog voor de huid. Bicarbonaat vernietigt dus alle bacteriën, ook degene die je huid nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Op termijn zorgt dit voor schade.

Patricia
Door

Patricia

op 28 Dec 2020

Ik gebruik ook al jaren bicarbonaat (1 koffie lepel in half glas water), werkt prima, prikt niet, geen geur..

mariamast37@gmail.com
Door

mariamast37@gmail.com

op 09 Dec 2021

lInteresting, How breng je het vervolgens aan? sincerely maria mast

Greet
Door

Greet

op 20 Jan 2022

Jammer genoeg is dit echt zo. In poeder, crème of stick, bicarbonaat zorgt voor reacties op mijn huid. Ik gebruik tegenwoordig Odex HT deowirkstof als ingrediënt. Geen idee of dit dan zoveel gezonder is, maar (voorlopig?) heeft mijn huid er geen last van.

marleen
Door

marleen

op 19 Aug 2022

Ik gebruik al jaren een mengeling van 60% kokosolie en 40% bicarbonaat en nog nooit een probleem gehad met de huid onder de oksels, geen irritatie of niets... Welke concrete problemen hebben sommige mensen precies?

Reactie plaatsen