deodorant poeder
Lichaamsverzorging
Monica Can
Lichaamsverzorging
2 min
7

DIY deodorant poeder, het recept voor frisse oksels

2 min
7

Dit deodorant poeder is snel gemaakt en zeer effectief!

Op Aromalifestyle vind je verschillende deodorant recepten zodat je er eigenlijk altijd wel een recept is wat bij jouw persoonlijke voorkeur past maar een recept voor deodorantpoeder was er nog niet.

En dat terwijl het echt zo simpel is om te maken en ik vind dit deodorant poeder echt super effectief en handig in gebruik. Momenteel mijn persoonlijke favoriet.

Dit recept kan niet mislukken dus is ook zeer geschikt voor beginners.

Inhoudsstoffen van je deodorant poeder.

Etherische olie

Helpt de zweetproductie te reguleren en ruikt natuurlijk ook nog eens lekker.  In dit deopoeder gebruiken we de volgende etherische oliën die effectief zijn tegen zweten:

Limoen: een heerlijke frisse geur, alleen is limoen wel fototoxisch en kan je dus beter niet gebruiken als je in de zon gaat (maar meestal zullen je oksels niet zoveel zonlicht zien dus kan je limoen dan prima gebruiken) eventueel kan je de limoen ook vervangen door lavendel etherische olie.

Palmarosa: een bloemige geur, ruikt licht naar roos maar is friszoet en minder vrouwelijk als roos, dus ook geschikt voor mannen. Palmarosa reguleert de talgproductie en het is een antiseptische olie met bacterie-, virus-, en schimmelremmende eigenschappen.

Saliewerkt ook zweetregulerend en wordt zeer vaak gebruikt in deodorant. Eventueel is scharlei of salie kleinblad een goed alternatief.

Overige inhoudsstoffen:

Benodigdheden deodorant poeder

 deodorant poeder


Werkwijze:

Doe alle ingrediënten in een kom en meng het heel goed door. Nog beter werkt het als je een kleine elektrische koffiemolen of vijzel hebt en daarmee alle ingrediënten goed mengt en zeer fijn maakt.

Hoe fijner het deodorant poeder is des te makkelijker is het om aan te brengen en hecht het beter aan de huid.

Doe het poeder nu in een glazen pot en je deopoeder is klaar voor gebruik

Gebruik:

Neem een grote poederkwast of kabuki kwast (de kwast die je op de foto ziet is een kabuki kwast) en doop deze in de deopoeder, even afkloppen en dan een dun laagje onder de oksels aanbrengen.

Alle benodigdheden voor je DIY deodorant poeder vind je ook in de Aromalifestyle shop (of klik op de links in de ingrediëntenlijst dan kom je meteen bij het desbetreffende ingrediënt)

Reacties
Categorieën