Ehbo bodybutter, verlichtend en verkoelend bij kwaaltjes
Zalven en balsems
Monica Can
Zalven en balsems
2 min
2

Ehbo bodybutter, verlichtend en verkoelend bij kwaaltjes

2 min
2

Deze verkoelende ehbo bodybutter is ideaal bij verstuiking, ontstekingen en alle kwaaltjes waarbij je direct verkoeling nodig hebt.

Deze bodybutter mag dus eigenlijk niet ontbreken in je eerste hulp kit. Ook door de toevoeging van trauma olie. Een combinatie van Sint Janskruid, Arnica en Calendula.

Arnica stimuleert de doorbloeding van spieren en gewrichten. Helpt tegen stijve en stramme spieren en heeft een gunstige werking bij spierletsel, kneuzingen, bloeduitstortingen en stootwonden.

St Janskruid olie is een zeer heilzame olie en een uitstekende steun bij de genezing van wonden en ook aan te bevelen bij een onrustige, onzuivere huid. Werkt ook spier ontspannend.

De verkoelende ehbo bodybutter bevat ook pepermunt etherische olie.

Pepermunt staat bekend om de verzachtende eigenschappen bij ontstekingen of zwellingen. Daarnaast werkt het opwekkend en verfrissend.

Pepermunt etherische olie is de beste vervanging als je geen cold pack of een zak bevroren erwtjes bij de hand hebt om te koelen. En verwerkt in deze bodyutter is het nog makkelijk in gebruik ook.  En het geeft minder natte plekken dan een zak met ijsblokjes ;-).

Door de toevoeging van al deze oliën is de verkoelende body butter een echte allrounder.

ehbo bodybutter

Benodigdheden voor je verkoelende ehbo bodybutter

Werkwijze

Dit recept is voldoende voor ongeveer 220 ml. verkoelende, verlichtende bodybutter.

Vul een steelpannetje voor ¼ met heet water en zet dit op een laag vuur. Doe de bijenwas in een glazen maatbeker of een schone glazen (jam) pot en zet deze pot in het warme water zodat de bijenwas kan smelten.

Als de bijenwas gesmolten is voeg dan de babassu boter toe, je kunt eventueel ook sheaboter gebruiken maar babassu boter zorgt ervoor dat de bodybutter sneller in de huid trekt en heeft ook extra verzorgende eigenschappen.

Als de babassu boter gesmoten is zet je het vuur uit en voeg dan de trauma olie toe. Roer alles goed door en haal dan de maatbeker/pot uit het warme water. Voeg dan de etherische olie toe en roer alles nog een keer goed door.

Giet nu het mengsel in de 2 schone glazen potten en laat het geheel afkoelen voordat je de deksel erop doet.  Je kunt natuurlijk ook een paar kleinere potjes nemen die je makkelijk mee kunt nemen onderweg zodat je altijd verkoelende bodybutter bij de hand hebt voor noodgevallen.

Je kunt de verkoelende, verlichtende bodybutter meerdere malen per dag aanbrengen op pijnlijke spieren, blauwe plekken, kneuzingen, ontstekingen en andere kwaaltes waarbij je snel verkoeling nodig hebt.

Alles wat je nodig hebt voor deze bodybutter kan je in de Aromalifestyle shop bestellen (of klik op de links in de ingrediënten lijst).

Reacties
Categorieën