Verzorgende moisturizing creme, voor de droge huid
Gezichtsverzorging
Monica Can
Gezichtsverzorging
1 min
15

Verzorgende moisturizing creme, voor de droge huid

1 min
15

Deze verzorgende moisturizing creme is zeer geschikt voor de droge- tot zeer droge huid door de rijke en verzorgende ingrediënten zoals sheaboter, cacaoboter, jojobaolie, teunisbloem- en rozenbottelolie.

De creme bevat geen water en is daardoor lang houdbaar en stabiel. Het is eigenlijk meer een balsem die zeer geschikt is voor de wintermaanden als nachtcreme of om de huid te beschermen bij vrieskou (bijv. bij de wintersport).

moisturizing creme

Benodigdheden voor je verzorgende moisturizing creme:

Etherische olie:

Overig:

Gebruiksaanwijzing

Smelt de cacaoboter en eventueel de cetylalcohol (dit zorgt ervoor dat de creme straks beter door de huid opgenomen wordt, maar je kunt het ook zonder maken) au bain marie (het makkelijkste is om een glazen maatbeker of potje in een pan heet water te zetten) totdat het geheel vloeibaar is. Haal het pannetje van het vuur en voeg dan de sheaboter toe, laat dit smelten. Goed roeren totdat alles geheel opgelost is. Haal dan de maatbeker uit de pan.

Voeg dan de teunisbloemolie, rozenbottelolie, vitamine e en glycerine toe.

Laat het geheel een beetje afkoelen en voeg dan de etherische olie toe. Even doorroeren en laat dan afkoelen totdat de olie een beetje dikker is. Nu kan je de massa nog even goed doorroeren om een mooie luchtige creme te krijgen.

Dit gaat heel makkelijk met zo´n kleine melkopschuimer op batterijen. Je kunt ook een kleine mini garde nemen of als je dat niet hebt een vorkje.

Doe nu de crème in schone lege potjes. Dit recept is voor ongeveer 90 ml. creme. Je kunt 2 x 50 ml. potjes nemen en dan een potje in de badamer zetten en de andere in de koelkast bewaren.

De crème is ongeveer 6 maanden houdbaar.

Het is wel aan te bevelen om de crème met een spateltje uit de pot te halen om te voorkomen dat je moisturizing creme sneller bederft doordat er bacteriën in komen.

Omdat de crème geen water bevat is het aan te bevelen om je huid eerst even vochtig te maken met een beetje water of hydrolaat voordat je de creme aanbrengt. Dit zorgt ervoor dat de creme goed in de huid trekt en biedt dan een perfecte bescherming

Alle benodigdheden voor je verzorgende moisturizing creme vind je ook in de Aromalifestyle shop of klik op de links bij benodigdheden om bij het desbetreffende product te komen.

Reacties
Categorieën