Verzorgende moisturizing creme, voor de droge huid

Verzorgende moisturizing creme, voor de droge huid

Deze verzorgende moisturizing creme is zeer geschikt voor de droge- tot zeer droge huid door de rijke en verzorgende ingrediënten zoals sheaboter, cacaoboter, jojobaolie, teunisbloem- en rozenbottelolie.

De creme bevat geen water en is daardoor lang houdbaar en stabiel. Het is eigenlijk meer een balsem die zeer geschikt is voor de wintermaanden als nachtcreme of om de huid te beschermen bij vrieskou (bijv. bij de wintersport).

 

moisturizing creme

 

Benodigdheden voor je verzorgende moisturizing creme:

Etherische olie:

Overig:

Gebruiksaanwijzing

Smelt de cacaoboter en eventueel de cetylalcohol (dit zorgt ervoor dat de creme straks beter door de huid opgenomen wordt, maar je kunt het ook zonder maken) au bain marie (het makkelijkste is om een glazen maatbeker of potje in een pan heet water te zetten) totdat het geheel vloeibaar is.  Haal het pannetje van het vuur en voeg dan de sheaboter toe, laat dit smelten. Goed roeren totdat alles geheel opgelost is. Haal dan de maatbeker uit de pan.

Voeg dan de teunisbloemolie, rozenbottelolie, vitamine e en glycerine toe.

Laat het geheel een beetje afkoelen en voeg dan de etherische olie toe. Even doorroeren en laat dan afkoelen totdat de olie een beetje dikker is. Nu kan je de massa nog even goed doorroeren om een mooie luchtige creme te krijgen.

Dit gaat heel makkelijk met zo´n kleine melkopschuimer op batterijen. Je kunt ook een kleine mini garde nemen of als je dat niet hebt een vorkje.

Doe nu de crème in schone lege potjes. Dit recept is voor ongeveer 90 ml. creme. Je kunt 2 x 50 ml. potjes nemen en dan een potje in de badamer zetten en de andere in de koelkast bewaren.

De crème is ongeveer 6 maanden houdbaar.

Het is wel aan te bevelen om de crème met een spateltje uit de pot te halen om te voorkomen dat je moisturizing creme sneller bederft doordat er bacteriën in komen.

Omdat de crème geen water bevat is het aan te bevelen om je huid eerst even vochtig te maken met een beetje water of hydrolaat voordat je de creme aanbrengt. Dit zorgt ervoor  dat de creme goed in de huid trekt en biedt dan een perfecte bescherming

Alle benodigdheden voor je verzorgende moisturizing creme vind je ook in de Aromalifestyle shop of klik op de links bij benodigdheden om bij het desbetreffende product te komen.

Greet
Door

Greet

op 05 Mar 2018

Schitterende consitentie. Is stevig, maar smelt gemakkelijk bij aanraking met huid, en is echt zijdezacht. Ik heb dit ook eens gemaakt met mangoboter. Gaat eveneens prima.

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 05 Mar 2018

Leuk om te lezen dat het jou ook zo goed bevalt. Ik vind deze creme echt ideaal voor de winter.

Saskia
Door

Saskia

op 12 Jun 2019

stevig ? ik vind hem veel te dun en snel smeltend bij contact met de huid. er had meer cacaoboter in gemogen, bete r nog bijenwas.

Greet
Door

Greet

op 07 Mar 2018

Ik denk dat je je vergist. Er zit geen vaseline in dit recept, maar wel plantaardige glycerine... Niet hetzelfde.

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 08 Mar 2018

Greet, ik denk dat deze meneer of mevrouw alleen maar reclame wilde maken voor een eigen product. Ik heb de reactie dan ook verwijdert. Dat heeft hier niets te zoeken, bedankt in ieder geval voor je snelle reactie.

Dineke
Door

Dineke

op 11 Mar 2018

Als ik zo de ingrediënten bij elkaar bekijk, lijkt het meer een zalf dan een creme te worden. Is het geheel niet erg vet op de huid?

Greet
Door

Greet

op 20 Mar 2018

Nee, niet echt. Deze crème trekt heel snel in. Probeer maar een keertje op je handen. Na een minuut is er niks meer van vet te bespeuren. Ik gebruik hem heel regelmatig op mijn gezicht. Ook als dagcrème.

Christine
Door

Christine

op 14 Mar 2018

Kan dit ook als handcreme gebruikt worden?

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 15 Mar 2018

Jazeker, is ook fijn als handcreme

Agnes
Door

Agnes

op 04 Sep 2020

Hoi, Ik ben nog niet zo thuis in het zelf maken van crèmes maar ik niet niet wanneer ik de jojobaolie toe moet voegen.

Angelique
Door

Angelique

op 03 Feb 2023

vandaag ook deze creme gemaakt en kwam er tijdens het maken achter dat de jojoba er inderdaad niet bij staat om toe te voegen, ik heb het maar gedaan na het smelten van de sheabutter ;-] Helaas is mijn creme veel te dun gebleven.....

Monica Can
Door

Monica Can

op 13 Feb 2023

De creme wordt vaak nog wat dikker als hij een dag staat. Dus ik hoop dat de creme toch nog wat dikker is geworden.

Farah
Door

Farah

op 12 Jan 2021

Beste Kan ik ook met basis creme handcremes maken en gezichtcreme

Reactie plaatsen