Lipbalsem met zonbescherming, met etherische olie
Mondverzorging
Monica Can
Mondverzorging
2 min
3

Lipbalsem met zonbescherming, met etherische olie

2 min
3

Deze diy lipbalsem met zonbescherming zorgt ervoor dat ook je lippen niet verbranden als je in de zon gaat.  Want vaak wordt het vergeten maar je lippen zijn ook zeer gevoelig voor de zon en kan je maar beter goed beschermen.

Veel plantaardige oliën bevatten van nature al een zonbeschermingsfactor. Dus een gewone lipbalsem zal je lippen al tegen de invloeden van de zon beschermen. Maar als het echt hoogzomer is of je op vakantie gaat naar een warm land waar de UV straling hoger is als bij ons dan kunnen je lippen wel wat extra bescherming gebruiken.

En dan is deze lipbalsem ideaal.

De lipbalsem bevat plantaardige- en etherische olie met een hoge zonbeschermingsfactor en door de toevoeging van zink oxide wordt de zonbeschermingsfactor nog beter.

lipbalsem-met-zonbescherming


Benodigdheden voor je lipbalsem met zonbescherming

Ik heb voor dit recept met eetlepels en theelepels gewerkt als maat. Dit is bij de kleine hoeveelheden vaak makkelijker.

Ik heb dit maatlepel setje besteld en werk er eigenlijk dagelijks mee. Niet alleen bij mijn huidverzorgingsrecepten maar ook voor het koken zijn ze super handig.

De hoeveelheid van dit recept is voldoende voor 8 lipbalsem sticks of 8 kleine potjes van 10 ml.

Optioneel kan je nog wat duindoornolie toevoegen voor een extra kleurtje.

Je kunt de zink oxide eventueel ook weglaten, dan heb je alleen de natuurlijke beschermingsfactor van de plantaardige- en etherische olie.

Voor een hoge bescherming zijn de zink oxide echter wel aan te bevelen.

In dit recept gebruik ik zoete sinaasappel etherische olie, deze olie is niet fototoxisch dus kan je veilig in de zon gebruiken.

Verder heb je nog nodig:

Bereidingswijze

1. Doe de olijfolie, jojobaolie en tarwekiem olie en de avocadin (optioneel) in een glazen maatbeker of schone pot en smelt alles au-bain marie (in een pan met een laagje warm water) op een laag vuur totdat de avocadin vloeibaar is. Zet dan het vuur uit en laat de sheaboter en cacaoboter smelten in de warme olie.

2. Haal de maatbeker uit het water en droog de buitenkant even af zodat je straks geen water in je lippenbalsem krijgt.  Voeg nu de  zoete sinaasappel etherische olie en het vanille extract toe. Voeg als laatste de titanium dioxide en de duindoornolie toe.

Nu moet je het geheel zeer goed roeren om de zink oxide op te lossen. Als je de zink oxide niet goed oplost zakt het naar de bodem en krijg je witte strepen in je lipbalsem.  Wat erg goed werkt is een kleine melkopschuimer om alles te mengen.

3. Vul nu kleine potjes of speciale lippenbalsem sticks met het olie mengsel en laat het geheel afkoelen. Het beste kan je de potjes in de koelkast zetten zodat ze snel afkoelen en de zink oxide niet naar de bodem zakt.

In de Aromalifestyle shop vind je alle natuurlijke grondstoffen en speciale potjes en sticks voor lippenbalsem. Of klik op de links in de ingrediënten lijst dan kom je meteen bij het juiste product.

Je kunt ook je oude labello sticks bewaren en als die leeg zijn goed schoonmaken, ontsmetten en opnieuw gebruiken.

Als de balsem is afgekoeld kan je de potjes afsluiten. En is je lipbalsem met zonbescherming klaar voor gebruik. Je kunt deze lipbalsem ook gebruiken als beschermende creme voor plekken die snel verbranden. Zoals bijv. je neus.

Reacties
Categorieën