Aftershave balsem, verzachtende verzorging na het scheren
Mannen
Monica Can
Mannen
1 min
9

Aftershave balsem, verzachtende verzorging na het scheren

1 min
9

Deze diy verzorgende aftershave balsem zit vol met hoogwaardige oliën en is zeer geschikt om een geïrriteerde huid na het scheren tot rust te brengen.

Omdat scheren niet alleen een steeds terugkerend ritueel, maar ook een flinke aanslag is op de huid, is het belangrijk om de huid ook na het scheren goed te verzorgen.

Om een branderig gevoel en huidirritaties zoals scheerbultjes, ingegroeide haren en rode plekjes te voorkomen, kun je na afloop van de scheerbeurt een aftershave balsem aanbrengen.

De traditionele after shave producten bevatten vaak alcohol. Alcohol heeft een ontsmettende werking, maar is echter niet zo goed voor je huid. Het kan je huid behoorlijk uitdrogen. Een beter altnernatief is dan een aftershave balsem.

Deze after shave balsem bevat een uitgebalanceerde combinatie van sheaboter, plantaardige olie en etherische olie. Kalmeert en verzorgd en verfrist je huid na het scheren op een milde en natuurlijke manier.

aftershave balsem


Benodigdheden voor je aftershave balsem

Dit recept is voldoende voor 200 ml aftershave balsem.

Bereidingswijze

De sheaboter en alle plantaardige olie in een kom doen en in een bak met heet water of op de verwarming laten smelten. Zorg dat de sheaboter helemaal goed gesmolten is want anders wordt het resultaat korrelig. Als alle olie gesmolten is dan de etherische olie toevoegen en goed doorroeren.

Dan even kort luchtig kloppen met de mixer en dan in de koelkast zetten totdat de massa een consistentie heeft van crème, mag nog niet te vast zijn. Daarna nog een keer goed doorkloppen met de mixer totdat je een echte romige crème hebt die een beetje op slagroom lijkt.

Dan kan je lege, schone potjes vullen met de after shave balsem. Het potje wat in gebruik is kan je in de badkamer zetten en de rest in de koelkast bewaren tot je het gaat gebruiken.

Deze aftershave balsem is puur natuur en zonder conserveringsmiddelen dus haal bij voorkeur altijd de balsem met een spatel uit de pot zodat er zo min mogelijk bacteriën in komen.

Alle benodigdheden voor je aftershave balsem vind je ook in de Aromalifestyle shop.

Reacties
Categorieën