Aftershave balsem, verzachtende verzorging na het scheren

Aftershave balsem, verzachtende verzorging na het scheren

Deze diy verzorgende aftershave balsem zit vol met hoogwaardige oliën en is zeer geschikt om een geïrriteerde huid na het scheren tot rust te brengen.

Omdat scheren niet alleen een steeds terugkerend ritueel, maar ook een flinke aanslag is op de huid, is het belangrijk om de huid ook na het scheren goed te verzorgen.

Om een branderig gevoel en huidirritaties zoals scheerbultjes, ingegroeide haren en rode plekjes te voorkomen, kun je na afloop van de scheerbeurt een aftershave balsem aanbrengen.

De traditionele after shave producten bevatten vaak alcohol. Alcohol heeft een ontsmettende werking, maar is echter niet zo goed voor je huid. Het kan je huid behoorlijk uitdrogen. Een beter altnernatief is dan een aftershave balsem.

Deze after shave balsem bevat een uitgebalanceerde combinatie van sheaboter, plantaardige olie en etherische olie. Kalmeert en verzorgd en verfrist je huid na het scheren op een milde en natuurlijke manier.

aftershave balsem


Benodigdheden voor je aftershave balsem

Dit recept is voldoende voor 200 ml aftershave balsem.

Bereidingswijze

De sheaboter en alle plantaardige olie in een kom doen en in een bak met heet water of op de verwarming laten smelten. Zorg dat de sheaboter helemaal goed gesmolten is want anders wordt het resultaat korrelig. Als alle olie gesmolten is dan de etherische olie toevoegen en goed doorroeren.

Dan even kort luchtig kloppen met de mixer en dan in de koelkast zetten totdat de massa een consistentie heeft van crème, mag nog niet te vast zijn. Daarna nog een keer goed doorkloppen met de mixer totdat je een echte romige crème hebt die een beetje op slagroom lijkt.

Dan kan je lege, schone potjes vullen met de after shave balsem. Het potje wat in gebruik is kan je in de badkamer zetten en de rest in de koelkast bewaren tot je het gaat gebruiken.

Deze aftershave balsem is puur natuur en zonder conserveringsmiddelen dus haal bij voorkeur altijd de balsem met een spatel uit de pot zodat er zo min mogelijk bacteriën in komen.

Alle benodigdheden voor je aftershave balsem vind je ook in de Aromalifestyle shop.

Susanne
Door

Susanne

op 02 Nov 2017

Super!

Marianne
Door

Marianne

op 16 Feb 2018

Bergamot etherische olie is fototoxisch. Daar mag je dus niet mee in de zon. Heeft bergamotMUNT etherische olie die eigenschap dus niet?

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 19 Feb 2018

Dat klopt, bergamotmunt is eigenlijk een pepermunt soort maar omdat de plant geen menthol bevat ruikt ze niet naar pepermunt. Deze olie is niet fototoxisch dus kan je veilig gebruiken in de zon.

Lies Geerolf
Door

Lies Geerolf

op 05 Mar 2019

als je enkel etherische olie gebruikt van lavendel en salie, is dat ook al goed? Ik wil het wel uitproberen maar ontzie me het ergens om al die etherische oliën aan te kopen die ik misschien niet meer zal gebruiken buiten dit recept... vandaar mijn vraag ;)

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 15 Mar 2019

Ja dat kan wel, als je dan de hoeveelheid van 25 druppels etherische olie aanhoudt. Ik zou dan 15 druppels lavendel en 10 druppels salie gebruiken. De werking zal wellicht iets anders zijn dan het complete recept maar je krijgt ook een fijn aftershave balsem.

Maartje
Door

Maartje

op 30 Sep 2019

Deze ga ik zeker proberen! Recept ziet er simpel uit en ik heb regelmatig rode plekjes na het scheren dus hopelijk helpt dit. Wat voor potjes werken goed om dit in te bewaren?

Jolien
Door

Jolien

op 22 Nov 2019

Door wat kan ik de rozenbottel en jojoba olie vervangen? Ik heb wel castor olie in huis. En kan het ook zonder opkloppen?

Reactie plaatsen