Vanillepudding, zonder ei, ook vegan te maken
Deze vanillepudding is heerlijk van smaak en makkelijk te maken met maar weinig ingrediënten. En zo makkelijk om te maken dat ik me afvraag waarom ik dat niet eerder heb gedaan.
Ik was eigenlijk op zoek naar een veganistisch recept voor vanillepudding voor mijn thermomixer blog omdat ik advocaat zonder ei wilde maken en daarvoor is vanillepudding de basis.
Aangezien dit recept ook prima zonder thermomix gemaakt kan worden (ook de advocaat) heb ik hier het recept voor je.
Benodigdheden voor je vanillepudding:
- 500 ml. melk of plantaardige melk als je de pudding vegan wilt maken. Bijv. sojamelk of amandelmelk
- 40 gram zetmeel (maiszetmeel of aardappelzetmeel)
- 40 gram suiker
- 1 theelepel vanillepasta of het merg van 1 vanillestokje.
Bereidingswijze:
50 ml. van de (plantaardige) melk nemen en dit mengen met de zetmeel en suiker, hier een papje van roeren.
De overige melk met het vanillemerg en het vanillestokje in een pan aan de kook brengen. Als de melk kookt onder roeren met een garde het zetmeel papje toevoegen en heel goed doorroeren. Nu nog ongeveer 2 minuten laten koken totdat de melk ingedikt is tot pudding. Nu van het vuur afhalen en in een schaal (of schaaltjes) gieten en af laten koelen.
Lekker met warme kersen of een beetje frambozen siroop.
Je kunt de pudding nu ook verder vewerken tot eivrije (vegan)advocaat.
Met dit recept hoef je toch echt nooit meer een pakje met puddingpoeder uit de winkel te kopen. Bespaart weer geld en afval ;-).