Kruidenmixen-tincturen
Monica Can
Kruidenmixen-tincturen
1 min
10

Vanillepasta, een makkelijke vervanger voor vanillestokjes

1 min
10

Deze vanillepasta is ideaal als vervanger voor vanillepoeder of vanillestokjes. Het heeft een intensieve vanillesmaak en kan heel lang bewaard worden. Ook leuk om als geschenk mee te nemen voor iemand die graag bakt.

Een  tijdje geleden had ik bij de Sligro een grote hoeveelheid vanillestokjes gekocht maar ik vind het altijd zo’n gedoe als ik vanillestokjes moet gebruiken in een recept. Eerst het vanillestokje opensnijden, vanille eruit halen en dan alles in  het recept en later weer de stokjes eruit vissen.  Dus toen ik dit recept tegenkwam wist ik meteen, dat is de oplossing voor mijn vanillestokjes probleem 😉 .

I.p.v. een vanillestokje gebruik ik nu een theelepeltje vanillepasta in mijn recepten en dat werkt perfect.

 

vanillepasta

 

Wat heb je nodig voor je vanillepasta:

(voldoende voor 3 potjes van 100 ml.)

40 gram vanillestokjes (dit zijn ongeveer 15 stuks)

400 gram ruwe rietsuiker (je kunt ook kokosbloesemsuiker of gewone suiker gebruiken)

200 gram water

Bereiding

Snijd de vanillestokjes in stukken en doe deze samen met de suiker in een blender of keukenmachine en maal het geheel goed fijn.

Doe het suiker vanille mengsel in een pan en voeg hier 200 ml. water aan toe. Breng het geheel aan de kook en laat het dan 10 minuten zachtjes doorkoken. Af en toe even roeren. Pas op, de massa wordt erg heet.

Giet de pasta dan in de schone, bij voorkeur warme, gesteriliseerde potjes (ik zet ze in de koude oven voordat ik het recept ga maken, zet de oven dan aan op 120 graden en laat ze dan in de warme oven staan totdat ik ze nodig heb).

Doe de deksels erop en laat afkoelen.

De massa wordt bij het afkoelen nog wat dikker.

In plaats van een vanillestokje kun je nu 1 theelepel vanillepasta in een recept gebruiken.

De mini mason jar potjes op de foto komen uit de Aromalifestyle shop en zijn natuurlijk heel leuk als je de vanillepasta cadeau wilt geven. Klein labeltje eraan met gebruiksaanwijzing en je hebt een uniek zelfgemaakt geschenk.

 

 

Reacties
Categorieën