arrow_drop_up arrow_drop_down

Macadamianoot chocolade koekjes, krokant van buiten, zacht van binnen!

Deze vegane macadamianoot chocolade koekjes worden gemaakt van speltbloem en zijn erg lekker met een krokante buitenkant en een zachte kern met stukjes chocolade en noot. Je kunt ze maken met macadamia noten maar ook met pecan noten zijn deze koekjes een waar genot.

Dus met 1 recept kan je volop variaties maken.

Ik bak heel graag koekjes maar ze moeten wel aan een paar voorwaarden voldoen. Ze moeten veganistisch zijn, het deeg moet makkelijk en snel te kneden zijn en natuurlijk zonder geraffineerde witte suiker.  Belangrijk is dat de koekjes snel en eenvoudig te bereiden zijn. Deze macadamianoot chocolade koekjes voldoen aan alle voorwaarden.

 

macadamianoot chocolade koekjes

Benodigdheden voor je macadamianoot chocolade koekjes

70 gram pure chocolade (of chocolade drops)

chocolade drops

50 gram macadamianoten (pecannoten of andere noten kan ook)

250 gram speltbloem

150 gram ruwe rietsuiker (of 75 gram ruwe rietsuiker en 75 gram  xylitol)

100 gram plantaardige boter

1 theelepel (5 gram) bakpoeder

50 gram sojamelk of amandelmelk

1 mespuntje zeezout

1/2 theelepel vanille poeder (of eventueel vanille extract)

 

Recept

Hak de noten en de chocolade in stukjes (of als je chocolade drops gebruikt dan alleen de noten hakken).

Meel, rietsuiker, plantaardige boter, bakpoeder, plantaardige melk, zout en vanille in een (beslag) kom doen en met je handen (of met een mixer met kneedhaken) tot een glad deeg kneden. Dan de noten en chocolade toevoegen en nogmaals goed doorkneden zodat de chocolade en noten goed door het deeg verdeeld zijn.

Dek de beslagkom af met een doek en zet het deeg een half uurtje in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Na het half uurtje maak je van het deeg kleine bolletjes (ter grootte van een walnoot) en deze druk je een beetje plat. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de koekjes hier op. Van het deeg kan je ongeveer 20-22 koekjes maken.

Bak de koekjes nu 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Pas op dat de koekjes niet te lang bakken (het beste even een kookwekker of timer zetten) want dan worden ze te hard.

Laat de koekjes nu minstens 2 uur afkoelen op een rooster en dan zijn ze klaar om te genieten.

 

Brenda Hennequin
Monica-Can

Door

Monica-Can

op 22 April 2016

Dank je, en ze zijn ook nog erg lekker.

Reactie plaatsen