Zoetigheden
Monica Can
Zoetigheden
1 min
5

Framboos havermout koekjes, suikervrij en snel

1 min
5

Deze framboos havermout koekjes zijn niet alleen erg lekker maar ook nog eens heel gezond en zonder suiker. Knapperig van buiten en romig zacht van binnen met de frisheid van de frambozen.

Afgelopen week heb ik frambozen vanille chia jam gemaakt en die is heerlijk op brood maar je kunt er natuurlijk ook lekkere koekjes mee bakken. Dit soort koekjes vind je op Pinterest vooral onder de naam ‘thumb print’ koekjes omdat je met je duim een kuiltje in het midden van je deeg maakt waar dan de jam in gaat.

Framboos havermout koekjes

Er zijn enorm veel verschillende recepten voor thumb print koekjes en ik heb er ook al verschillende geprobeerd. Over het algemeen vind ik de combinatie van jam en koekjes erg geslaagd. Ook deze framboos havermout koekjes zijn heel lekker.

Je hebt maar 5 ingrediënten nodig en ze zijn ook nog super snel klaar (en daar ben ik een groot fan van)

Ok, we gaan aan de slag met de koekjes.

Wat heb je nodig voor je framboos havermout koekjes?

Voor 12 koekjes

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak de havermout fijn in een blender of keukenmachine. Met een hakmolentje of staafmixer kan ook.

Prak de bananen fijn en doe dit samen met de amandelmelk, de gemalen havermout en het vanille extract in een kom. Kneed nu met je handen een mooi deeg (het kan nog een beetje plakkerig blijven maar dat is niet erg).

Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak van het deeg 12 kleine bolletjes. Druk deze een beetje plat zodat ze de vorm van een koekje krijgen en leg ze op de bakplaat. Maak nu met je duim een holletje in het midden van elk koekje en vul dit op met een beetje frambozen vanille chia jam.

Zet het bakblik met koekjes voor ongeveer 15 minuten in de oven. Laat ze dan afkoelen op een rek.

Deze koekjes zijn het allerlekkerst als ze vers zijn maar je kunt ze een dag of 2-3 in een koektrommel bewaren.

Eet smakelijk!

Reacties
Categorieën