Wecken en inmaken
Monica Can
Wecken en inmaken
1 min
1

Cranberry en blauwe bessen gelei met rode wijn

1 min
1

Deze cranberry en blauwe bessen gelei met rode wijn is een prima gerecht voor in de herfst en winter. Heerlijk bij de maaltijd, op een stukje (vegane) kaas, of gewoon op een vers stokbroodje.

De smaak van deze gelei is vol en friszoet met een kruidig accent. En zit vol met gezonde vruchten. Afgelopen week was ik mijn vriezer aan het opruimen en kwam nog een aantal bakjes met bevroren blauwe bessen tegen. Omdat ik ze niet weg wilde gooien en er iets lekkers mee wilde maken besloot ik ze te combineren met verse cranberries en rode wijn om er een gelei van te maken. Het recept is echt heel eenvoudig en je kunt de potjes wecken zodat je de hele winter kunt genieten van deze heerlijke cranberry en blauwe bessen gelei met rode wijn.

cranberry en blauwe bessen gelei

Benodigdheden voor de cranberry en blauwe bessen gelei

1 zakje (340 gram) verse cranberries (veenbessen)

1 doosje (250 gram) bevroren blauwe bessen

250 ml. rode wijn

250 gram ruwe rietsuiker

2 theelepels kaneel

1/2 theelepel gemalen kruidnagel

Bereidingswijze:

Doe alles in een grote pan en breng al roerend aan de kook. Zorg ervoor dat je pan groot genoeg is zodat de massa niet overkookt, want het geheel gaat behoorlijk schuimen en borrelen.

Laat het geheel nu 30 minuten op een laag vuur rustig koken en roer af en toe door.

Bereid ondertussen je weckpotten voor. Na 30 minuten kan je de weckpotten vullen. Je hebt ongeveer 1 liter aan gelei, ik heb hiervoor 4 mason jar weckpotten van 240 ml. gebruikt en had nog een klein beetje over wat we meteen op hebben gegeten. Je kunt natuurlijk ook 2 weckpotten van een halve liter gebruiken of nog kleinere potjes.

Als de potjes gevuld zijn dan nog even 10 minuten wecken op 90 graden en je gelei is klaar. Minstens 1 jaar houdbaar. Wil je de gelei niet wecken dan is deze ongeveer 2 weken houdbaar in de koelkast.

Reacties
Categorie├źn