Page content

Gel en wax

Aloe Vera

Aloë Vera gel is de gel uit de bladeren van de Aloë Vera plant. De gel beschermt het celmembraan van de huid en werkt antibacterieel, antiviraal en schimmeldodend. Het bindt vocht in de huid, versnelt de vorming van nieuwe huidcellen en werkt helend. Deze gel kan uitstekend gebruikt worden in zonnebrandcrèmes, aftersuncrèmes of in huidcrèmes.

Bijenwas

Bijenwas is een stofwisselingsprodukt van de honingbij en wordt door de bijen gebruikt voor de bouw van raten. Vanwege zijn hardheid, het smeltpunt ligt rond de ± 60° C. kan de was niet puur als zalfbasis aangewend worden maar dient gemengd te worden met bijv. vette plantenoliën. Het wordt niet ranzig en is vaak een bestandeel van crèmeparfum en andere hoogwaardige crèmes, de was verhoogt hier de smeerbaarheid.

Bijenwas laat zich goed mengen met etherische oliën en andere basisoliën. Gebruik de was in mengsels o.a. in; zalf- en crèmebasis, scrubcrèmes, lipbalsems en lippenstiften, lotions, oogcrèmes en huidoliën.

Bijenwas wordt ook gebruikt om kaarsen van te maken.

Glycerine

Glycerine is een heldere, kleurloze, geurloze, in water oplosbare vloeistof. Het wordt ook wel gebruikt als verdikkingsmiddel en oplosmiddel. Veel stoffen lossen namelijk beter op in glycerine dan in water. Glycerine heeft ook de eigenschap om vocht aan te trekken en vast te houden. Let er wel op dat je  glycerine gebruikt die  100% plantaardig is.

Plantaardige glycerine kan gebruikt worden in tal van producten.

Plantaardige glycerine wordt gemaakt van de oliën en vetten van plantaardige ingrediënten, in het algemeen kokosolie en palmolie. De olie wordt verhit tot een hoge temperatuur onder druk met water. De glycerine ruggengraat splitst af van de vetzuren, en wordt geabsorbeerd door het water, waaruit vervolgens geïsoleerd en gedistilleerd.

Soja was

Sojawas is een was die ontstaat door harding van sojaolie met behulp van waterstof.

Sojawas wordt met name gebruikt in kaarsen, wax melts en massagekaarsen, maar is ook geschikt voor gebruik in plantaardige zalven en lotion bars.  Let bij aankoop altijd op dat je biologische of ecologische sojawas koopt om zeker te zijn van zuivere en natuurvriendelijke sojawas.

 

    Comment Section

    0 reacties op “Gel en wax

    Plaats een reactie


    *


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.