Neroli kokos bodycreme, verzorgend voor de droge huid.

Neroli kokos bodycreme is een elegante en rijke body crème die snel te maken is.

Deze body crème heeft een heerlijke dikke, romige textuur en is zeer geschikt voor de droge huid. Een kleine beetje is al genoeg voor een diep vochtinbrengend effect!

Als je houdt van de geur van shea boter, kokosolie en Neroli (sinaasappelbloesem) dan zou wel eens verliefd kunnen worden op deze body crème.

Shea boter is bekend om de vochtinbrengende eigenschappen en kokosolie is een perfecte allround huidverzorger.

Neroli is de etherische olie van de sinaasappelbloesem heeft een zachte citrusachtige, bloemige geur.

En de olie ondersteunt de genezing van de huid.

Door de toevoeging van oranjebloesem hydrolaat en neroli etherische olie krijgt deze kokos neroli bodycreme een verrassend zoet en fruitig aroma.

Waarvoor kan je deze crème gebruiken:

  • Voor droge huid, haar en nagels
  • Als luxe bodycrème
  • Nachtcrème
  • Bij een jeukende en geirriteerde huid
  • Bij luieruitslag bij babies.

 

 

Ingrediënten voor je neroli kokos bodycreme

Cetylalcohol is samen met de lanoline de emulgator voor de neroli kokos bodycreme en zorgt ervoor dat het hydrolaat en vetten gemengd blijven. Je kunt deze dus niet weglaten in het recept. De cetylalcohol zorgt er samen met de maizena ook voor dat de creme beter in je huid wordt opgenomen en een aangenaam gevoel achterlaat op je huid.

Gebruiksaanwijzing

Smelt de kokosolie, lanoline, cetylalcohol en sheabutter au-bain marie (in een bakje boven een pan met heet water).

Haal dan het bakje van de hittebron en laat het afkoelen totdat het wat dikker is geworden, het moet de consistentie hebben van een dikke yoghurt.

Voeg dan de oranjebloesem hydrolaat toe en de neroli etherische olie. (Je kunt het hydrolaat en de etherische olie ook vervangen door een andere geur bijv. lavendel hydrolaat met lavendel etherische olie of rozen hydrolaat met roos of rozengeranium etherische olie). Goed mengen met een mixer. Nu kan je de maizena toevoegen en nogmaals goed mengen.

Vervolgens zet je het mengsel in de koelkast en laat 15 minuten het afkoelen zodat het weer wat dikker (lobbig)wordt maar niet te hard.

Vervolgens kan je de crème e met de mixer luchtig kloppen tot het eruit ziet als slagroom.

Deze crème hoeft niet in de koelkast bewaart te worden en is in principe  3 maanden houdbaar als je de creme in een schone pot bewaard en altijd met een schone vinger of nog beter met een spatel de crème uit de pot haalt.

Maar waarschijnlijk is je neroli kokos bodycreme al veel eerder op!

 

Alle benodigdheden voor je neroli kokos bodycreme vind je in de Aromalifestyle shop.