Superfoods , lekker en gezond?

Superfoods , lekker en gezond?

Superfoods, je hoort er steeds vaker over, maar wat zijn deze superfoods eigenlijk?

En zijn ze werkelijk zo goed voor de gezondheid als iedereen beweert? Een klein lesje super foods.

Super foods zijn levensmiddelen die buitengewone hoeveelheden nutriënten (voedingsstoffen) bevatten.

Super foods bevatten niet slechts 2 of 3 eigenschappen die goed voor de gezondheid zijn, maar veel meer!

Het bijzondere aan super foods is dat het complete bronnen zijn van enorme concentraties van mineralen, vitaminen, polysachariden, aminozuren en anti-oxidanten.

Vooral vandaag de dag heeft ons lichaam behoefte aan gezonde en natuurlijke voeding. Veel voedselproducten in de supermarkt zijn vitamine-arm en zitten boordevol chemische toevoegingen, suiker en zout.

De reclame doet ons met mooie plaatjes van gezonde en gelukkige mensen en dieren geloven dat de producten in de supermarkt goed zijn voor onze gezondheid maar niets is minder waar. De meeste producten in de supermarkt zijn bewerkt en alleen maar goed voor de portemonnee van de fabrikant. Om van het dierenleed nog maar niet te spreken.

Veel mensen eten al deze bewerkte produkten, maar realiseren zich niet dat het leeg voedsel is zonder enige voedingswaarde en dat  deze voeding een belangrijke oorzaak is van vermoeidheid en vele welvaartsziekten. Het zijn regelrechte energie rovers en zorgen ervoor dat we ons niet meer goed kunnen herstellen van onze drukke werkzaamheden en stress.

Minstens 70% van alle ziekten zijn gerelateerd aan de voeding die we eten.


Veel van de welvaartsziekten in de westerse wereld hebben  te maken met een tekort aan voedingsstoffen.

Volgens een artikel in Juni 2002 van de "American medical association"  is een gebrek aan de juiste voedingsstoffen de belangrijkste oorzaak van vele chronische ziekten in de westerse wereld.

Een tekort aan nutriënten heeft ook als gevolg dat je sneller veroudert, minder energie hebt,  overgewicht krijgt,  je depressief voelt, minder zin hebt in seks,  last hebt van stress, migraine en allerlei andere westerse kwaaltjes.

Met kleine veranderingen in je dieet boek je al enorme resultaten!

Super foods zijn de perfecte natuurlijke manier om aan de benodigde nutriënten te komen.

Cacao is bijvoorbeeld de grootste natuurlijke bron van magnesium. Hennep zaden zijn eeh grote natuurlijke plantaardige bron van proteïnen. Er is geen grotere plantaardige bron van de essentiële omega 3 vetzuren dan de chia zaden. En al deze producten bevatten nog een 10-tal andere unieke eigenschappen!

Wanneer superfoods op regelmatige basis gegeten worden, hebben ze een positief effect op onze hele lichaam zoals de huid, organen en het imuunsysteem.

Je gezondheid, uitstraling en vitaliteit zullen op termijn aanzienlijk verbeteren.

Het is een natuurlijke anti-aging. En wie wil dat nou niet!

De beste superfoods

Bij superfoods denken we vaak aan bijzondere exotische producten zoals quinoa of acai bessen. Maar ook hele normale dagelijks en ook Nederlandse voedingsmiddelen kan je als super food betitelen. Hier een klein overzichtje.

Cacao (rauw)

Kokosolie (kokosnoot)

Kiemen/spruiten

Kruiden (vers en gedroogd)

Groene groenten zoals broccoli, spinazie, groene bonen

Algen (Spirulina/Chlorella)

Aloe Vera

Bessen

Gember

Knoflook

Maca

Avocado

En ook zaden zoals chiazaad, hennepzaad, lijnzaad en sesamzaad.

Superfoods zijn dus wel degelijk belangrijk voor ons maar hoeven echt niet altijd uit een exotisch ver land te komen. Het zijn vaak ook simpele dingen zoals de kiemen die je zelf kunt kweken of de peterselie die je in de tuin of op het balkon zelf kunt kweken.

Zet elke dag een paar van deze voedingsmiddelen op je menu en je hebt geen vitamine pillen meet nodig.  Maak er bijvoorbeeld een lekkere smoothie van.


Reactie plaatsen