Kokoskefir, de zonnige, tropische variant van waterkefir
Kefir en kombucha
Monica Can
Kefir en kombucha
1 min
6

Kokoskefir, de zonnige, tropische variant van waterkefir

1 min
6

Kokoskefir wordt met kokoswater gemaakt en geeft je waterkefir een tropische touch. Waterkefir is een gefermenteerde drank die zoals de naam al suggereert op basis van water gemaak wordt. Door het water door kokoswater te vervangen krijg je een hele andere variant en je kunt dit ook prima combineren door verse (of diepgevroren) vruchten toe te voegen.

Waterkefir kristallen vermenigvuldigen zich heel snel dus dit is een leuk experiment om te doen als je waterkefir kristallen over hebt. Als je net begint met waterkefir maken maak dan altijd eerst normale waterekefir volgens dit waterkefir recept

Informatie over kokoswater

Het is wel belangrijk dat je zuiver kokoswater gebruikt of wel het kokossap. Een kokosnoot is eigenlijk helemaal geen noot maar een fruitsoort. En het kokoswater is het sap van de jonge vruchten. Dit kokoswater bevat veel vitaminen en mineralen.

Met kokoswater bedoel ik dus dit vloeibare sap zonder toevoegingen. Dit kan je tegenwoordig ook gewoon bij de supermarkt kopen, wel even goed het etiket lezen of het zuiver kokoswater is. Hoe minder toevoegingen het bevat des te groter is de kans dat je een lekkere kokoskefir krijgt.

kokoskefir

Benodigdheden voor je kokoskefir

  • 1 liter kokoswater
  • 40 gram waterkefir kristallen
  • eventueel wat verse of gedroogde vruchten naar keuze. Erg lekker in combinatie met kokos is ananas of frambozen.

Omdat kokoswater van nature suikers en voedingstoffen bevat voor je waterkefir kristallen hoef je in dit geval geen suikers of gedroogde vijgen/abrikozen toe te voegen

Bereidingswijze:

Doe het kokoswater in een glazen pot (bijv. van Kefirko)

Voeg de waterkefirkristallen en de vruchten toe en laat het geheel nu 48 uur op kamertemperatuur fermenteren.

Dan is je kokoskefir klaar en giet je het geheel door een vergiet (of als je een Kefirkoglas gebruikt kan je het heel handig meteen door de deksel gieten) in een schone glazen fles.

Laat de kokoskefir nog een aantal uren koelen in de koelkast en je tropische, gezonde drankje is klaar om te drinken. Heerlijk met een paar ijsblokjes erin.

Reacties
Categorieën