Lijnzaad haargel, voor een natuurlijke styling
Haarverzorging
Monica Can
Haarverzorging
1 min
15

Lijnzaad haargel, voor een natuurlijke styling

1 min
15

Een makkelijk recept voor lijnzaad haargel.

Natuurlijke haarverzorging houdt natuurlijk niet op bij shampoo en conditioner.

Je wilt je haar ook kunnen stylen met natuurlijke stylingproducten maar helaas zitten ook in de meeste stylingproducten veel schadelijke ingrediënten die niet echt goed zijn voor je haar.

Daarom hier een makkelijk en goed recept voor haargel.

lijnzaad haargel

 Recept lijnzaad haargel

1 deel lijnzaad (het hele zaad dus geen gebroken lijnzaad, is onder meer te koop bij reformwinkels en Holland & Barret (voorheen de Tuinen) op 8 delen water.

Ik gebruik meestal 25 gram lijnzaad en 200 ml water,  omdat ik niet zo heel vaak gel gebruik maar je kunt natuurlijk ook 50 gram lijnzaad met 400 ml. water gebruiken.

De zaden moeten op laag vuur koken in het water tot er een wittig schuim aan de oppervlakte wordt gevormd. De gel is dan klaar.

Neem een leeg potje en een fijne zeef of  span over de opening van de pot een kousevoetje om de gel van de overgebleven zaden te scheiden. Je wilt natuurlijk geen zaadjes in je gel!

Schenk nu de gel in het potje. Als alle gel in het potje zit, kun je bijv. op 100 ml. gel 2 druppels vitamine E of een theelepel jojoba- of argan olie toevoegen.  Of je kunt een theelepel aloe vera gel voegen. Dit geeft allemaal extra voeding aan je haar. Je kan ook nog een paar druppeltjes etherische olie toevoegen.

Bijv. atlas ceder of lavendel etherische olie, die zijn heel goed voor je haar en hoofdhuid.

Houdbaarheid van je haargel

Deze lijnzaad haargel is ongeveer twee weken houdbaar in de koelkast. Wil je een gel die langer houdbaar is en die je gewoon in de badkamer kan bewaren.  Dan kan je het beste op iedere 100 ml. gel 10 druppels Biokons toevoegen. Dit is een natuurlijk conserveermiddel en hierdoor blijft je gel 3 maanden houdbaar.

Bij het maken van deze lijnzaad-gel zijn er wel twee dingen belangrijk:

  • niet te veel zaad op te weinig water gebruiken
  • de gel niet te lang laten doorkoken.

Anders wordt de gel te dik en krijg je last van witte resten in je haar als de gel opdroogt.

Als je de consistentie van de gel eenmaal onder de knie hebt, zul je geen last hebben van witte resten.

Reacties
Categorieën