Page content

Soja waxinelichtjes om zelf te maken, milieuvriendelijk en goedkoper.

Soja waxinelichtjes om zelf te maken, milieuvriendelijk en goedkoper.

Deze diy soja waxinelichtjes zijn milieuvriendelijk, makkelijk te maken en goedkoper dan soja waxinelichtjes in de winkel.

Paraffine en stearine kaarsen zijn niet goed voor de longen en onze gezondheid. De roet in parafine en stearinekaarsen is daarnaast ook nog een aanslag op je interieur.

Als je wel eens na de feestdagen je gordijnen hebt gewassen dan weet je wat ik bedoel. Kijk maar eens naar het roetwater wat dan van je gordijnen afkomt.

 

diy sojawas waxineilichtjes

 

Soja is een natuurproduct en daarmee vele malen beter voor de gezondheid. En ze hebben echt vele voordelen. Maar soja waxinelichtjes zijn echter wel wat prijziger dan de normale waxinelichtjes en niet zo makkelijk te krijgen als gewone waxinelichtjes. Deze diy soja waxinelichtjes maak je in speciale glaasjes en zijn een goede en leuke optie om toch waxinelichtjes te kunnen branden.

Doordat je de soja waxinelichtjes in speciale glazen waxinelichtjes houders giet bespaar je ook nog eens veel afval aan aluminium cupjes waar normaal de waxine lichtjes in zitten. En ik maak er altijd meteen een stuk of 20 tegelijk, het is zo snel gedaan.

 

Wat heb je nodig voor je soja waxinelichtjes

 

Gebruiksaanwijzing

Per waxinelichtje heb je 15 gram sojawas nodig. Meet de hoeveelheid sojawas af voor het aantal waxinelichtjes en doe dit in de glazen maatbeker. Je kunt de sojawas smelten in de magnetron of je zet de glazen maatbeker in een pan met heet water op het gasfornuis en laat de sojawas smelten (au bain marie). Dit laatste heeft mijn voorkeur, alleen duurt het iets langer dan in de magnetron.

Terwijl de sojawas smelt plaats je de waxinelicht pitjes in de glaasjes. Deze glaasjes hebben een speciale uitsparing waarin het voetje precies past en ze blijven ook goed staan.

Als de sojawas gesmolten is dan giet je eerst voorzichtig een klein beetje sojawas in ieder glaasje om de pitjes te fixeren. Laat dit even hard worden en dan kan je glaasjes vol gieten met sojawas.  Een paar uur laten uitharden en dan de lontjes afknippen tot ongeveer een halve centimeter boven de was. En dan zijn je waxinelichtjes klaar voor gebruik.

 

waxinelichtjes-maken

 

Waxinelichtjes met geur en kleur

Indien gewenst kan je je waxinelichtjes natuurlijk ook nog een geurtje geven. Voor 100 gram sojawas heb je 40 druppels etherische olie nodig. Wil je je waxinelichtjes nog een kleurtje geven dan kan je een beetje in vet oplosbare kleurstof aan je soja was toevoegen.

 

waxinelichtjes van sojawas

 

Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer sojakaarsen maken, kijk dan eens hier.

Alle benodigdheden voor soja waxinelichtjes vind je hier.

 

Comment Section

4 reacties op “Soja waxinelichtjes om zelf te maken, milieuvriendelijk en goedkoper.Door Anja op 28 november 2016

Waar koop je de soja wax?


Door Monica-Can op 28 november 2016

Hallo Anja, sojawas kan je via internet bestellen. Bijvoorbeeld hier: http://www.aromatherapie-info-webshop.nl. Ik heb het zelf nog niet in de winkel gezien maar misschien weet iemand anders dat.


Door Yvonne Beerepoot Zuiderduin op 13 februari 2017

Hallo Monica,
Ik heb het al verschillende keren gemaakt, alleen branden ze niet mooi op er blijft heel veel was aan de zijkant van het cupje zitten. Kun je mij vertellen wat ik eventueel niet goed doe? Groetjes Yvonne

Plaats een reactie


*