Korenbloem hydrolaat

Korenbloem hydrolaat

Korenbloem hydrolaat wordt gewonnen van de blauwe korenbloemen (Centaurea Cyanus L.).

Het hydrolaat heeft een neutrale geur en is veelzijdig inzetbaar.

Korenbloem hydrolaat kalmeert vermoeide en branderige  ogen. En het heeft een kalmerende en regenererende werking op de huid.

Bij uitwendig gebruik verzacht ze jeuk en irritaties. Als ooglotion (ook ideaal in combinatie met rozenhydrolaat) verzorgt ze ontstoken oogleden, veroorzaakt door stof, verontreiniging, en/of beeldschermstralingen.

Vooral de onzuivere en geïrriteerde huid heeft veel baat bij korenbloemhydrolaat.  Door de adstringerende (samentrekkende) werking kan korenbloem hydrolaat ook goed bij couperose ingezet worden. Het verfrist de huid zichtbaar. Het hydrolaat heeft antiseptische, ontstekingsremmende en zuiverende eigenschappen.

Geestelijk werkt korenbloemhydrolaat rustgevend en ontspannend.

 

korenbloem hydrolaat

Toepassingen van Korenbloem hydrolaat:

Een verzorgend en samentrekkend tonic voor de geïrriteerde (acne) of vlekkerige (couperose) huid. Gebruik na het reinigen als voorbereiding voor de creme of het serum. Niet afdrogen of op laten drogen maar de creme direct op de vochtige huid aanbrengen.

Verzorging van de ogen en de oogleden (moe, gezwollen, geïrriteerd). 2 wattenpads vochtig maken met korenbloemhydrolaat en als oogkompress 10-15 minuten op de gesloten ogen leggen voor directe ontspanning.

Ook te gebruiken als aftersun spray. werkt verkoelend op de huid.

Maak een gezichtsmasker door een papje te maken van 2 eetlepels kaolin klei met korenbloemhydrolaat. Breng dit op de gereinigde huid aan en laat 20 minuten intrekken terwijl je ontspant (leg 2 wattenschijfjes met korenbloem hydrolaat op je ogen). Dan afspoelen met water en een verzorgende creme aanbrengen.

Gebruik in de 2 fasen oogmakeup remover ipv rozenhydrolaat of in de waterfase van je zelfgemaakte huidverzorgingsproducten.

Korenbloem hydrolaat kan je bestellen in de Aromalifestyle shop
Linda
Door

Linda

op 29 Jan 2019

Kan ik deze bestellen bij jou? Mijn zoon heeft momenteel rampjes op en rond zijn ogen! Krijgt cortisone zalf voorgeschreven en heeft niets uitgehaald.

Monica-Can
Tvonne
Door

Tvonne

op 28 Nov 2018

Vv

Reactie plaatsen