Helichrysum hydrolaat

Helichrysum hydrolaat

Helichrysum hydrolaat (ook bekend als strobloem hydrolaat)  is zeer regenererend voor de huid, versterkend, helpt bij de afvoer en het herstel van blauwe plekken en littekens.

Helichrysum staat ook wel bekend als de ‘Immortelle’: de onsterfelijke. De kleine bloemen van de helicryse behouden namelijk hun heldere gele kleur als ze gedroogd worden en zijn dan ook populair in droogboeketten. Een andere naam is kerrieplant, omdat de gehele plant sterk naar kerrie ruikt. Het hydrolaat ontstaat door de destillatie van het bloeiende kruid van de helichrysum.

helichrysum hydrolaat

 

De geur van het hydrolaat is subtieler dan die van de etherische olie: mediterraans, warm. kruidig, honingachtig met een vleugje hooi en kamille.  De smaak is zeer bitter, zeepachtig.

PH waarde ligt tussen de 3,5-4,3.

Helichrysum hydrolaat is onmisbaar bij beschadiging (wondjes) van de huid, vooral in combinatie met de olie. Werkt bloedstelpend. En het is de eerste keus voor het stimuleren van het herstellende vermogen van de huid.

Het werkt ook zeer goed bij blauwe plekken en bloeduitstortingen (ook zeer goed na een operatieve ingreep). Ondersteunt de wondheling na een operatie. Beschermt en ontgift de lever. Verbeterr de lymfecirculaite bij oedeem. Ontkrampt bij pijnlijke menstruatie. Werkt slijm losmakend in de luchtwegen.

Gebruik het hydrolaat puur op de huid, in bad, in een koelkompres bij huidproblemen of als oogkompres bij donkere kringen onder de ogen.

 

Gebruik van helichrysum hydrolaat

  • Spray het hydrolaat onverdund op blauwe plekken, kneuzingen, schaafwondjes en kleine snijwondjes voor directe verlichting en wondheling.
  • Ook ideaal na het zetten van een tattoo of piercing: het desinfecteert en herstelt de huid. Ook voor het schoonmaken tijdens de herstelperiode.
  • Spray op de huid voor verlichting bij allergische huidreacties, geïrriteerde huid, rosaceae, eczeem en psoriasis.
  • Als samentrekkende lotion bij couperose.
  • 50 % helichrysum hydrolaat met 50 % water is de perfecte mondspoeling na een tandartsbezoek, kaakchirurgie en bij tandvleesontsteking
  • Als verlichtende spray bij zonnebrand.
  • Werkt verfrissend als spray bij zware arbeid of sportprestaties.
  • Neem een voet- of handbad bij winterhanden/wintervoeten ter verbetering van de bloedcirculatie.
  • Gebruik als vaginale douche bij menstruatiepijnen.
  • Het opsnuiven van enkele druppels bij sinusitis, verstopte luchtwegen en hooikoorts klachten werkt verlichtend en slijm losmakend.

 

Biologisch helichrysum hydrolaat vind je ook in de Aromalifestyle shop

 

 
Yvonne
Door

Yvonne

op 22 Dec 2020

Hoe maak je helichrysum hydrolaat????

Reactie plaatsen