Roomse kamille hydrolaat

Roomse kamille hydrolaat

Roomse kamille hydrolaat of hydrosol is zeer veelzijdig in gebruik.

Het wordt gemaakt door het destilleren van de takken en bloemen van de Anthemis nobilis.

Het heeft een milde, lichte honingachtige geur met een vleug appel. En kan goed gebruikt worden in huidverzorgings- en baby producten.

De PH waarde van roomse kamille hydrolaat ligt tussen de 3 en 6,5.

Het hydrolaat is zeer stabiel en 2 jaar of langer houdbaar.

Samen lavendelhydrolaat is roomse kamille hydrolaat een echte alleskunner.

Het werkt ontspannend bij stress en is goed tegen slapeloosheid. Ook bij depressies kan de geur van de roomse kamille verlichting brengen.

En het is dé babyverzorger bij uitstek, in het bad, als spray voor het beddengoed. Het werkt kalmerend en dat komt het zogen ten goede. Baby’s associëren de geur met mama.

 

roomse kamille hydrolaat

 

 

Gebruik van roomse kamille hydrolaat

  • Luieruitslag en pijnlijke billetjes kunnen schoongemaakt worden met verdunde roomse kamillehydrolaat of 50-50 lavendelhydrolaat – roomse kamillehydrolaat.
  • Bij het krijgen van tandjes een paar druppels roomse kamille hydrolaat op een schone vinger doen en dit op de pijnlijke plek aanbrengen.
  • Als spray in de kinderkamer voor het slapengaan, kinderen houden vaak van de geur van roomse kamillehydrolaat en het helpt ze om tot rust te komen.
  • Het is ook zeer goed te gebruiken als spray voor de huid bijv. na  het reinigen van de huid als gezichtstonic. Zeer geschikt voor de onzuivere en vette/gecombineerde huid.
  • In een zitbad bij aambeien werkt het verlichtend.
  • Plaatselijk gebruikt in combinatie met de helft rozenhydrolaat werkt het verzachtend bij zonnebrand, uitslag en eczeem
  • Gebruikt als een oogkompres werkt roomse kamille hydrolaat verlichtend bij droge, branderige ogen, eventueel in combinatie met rozenhydrolaat.
  • Ook voor gebruik bij (jonge) dieren is het gebruik van roomse kamille hydrolaat aanbevolen, vernevel voor vertrek een beetje in de reismand tegen stress van reizen, ook rustgevend als de dieren onrustig zijn door slecht weer, stormen, dierenarts bezoek, enz.
  • Bij het krijgen van tandjes is het voor de puppies verzachtend om ze met roomse kamillehydrolaat te behandelen.

Inwendig gebruik van roomse kamille hydrolaat


Inwendig tegen maag- en darmstoornissen, krampen en spasmen. En bij infecties aan de urinewegen.

 

Roomse kamille hydrolaat kan je ook in bestellen in de Aromalifestyle shop
Reactie plaatsen