Peterselie olie

Peterselie olie

Deze peterselie olie is zeer gezond, lekker en makkelijk te maken.

Iedereen kent wel de peterselie, die vaak wordt gebruikt als garnering. Maar wist je dat peterselie een enorm gezonde plant is en dat je er een heerlijke kruidenolie mee kan maken.

Deze peterselie olie wordt gemaakt met druivenpitolie.

Druivenpitolie is niet alleen geschikt voor huidverzorgingsproducten en massage maar het is ook een smakelijke spijsolie voor salades en rauwkostgerechten, de olie bevat bovendien meerdere mineralen en een hoog gehalte vitamine E.

Peterselie is naast een geneeskrachtig kruid en een gezonde bron van voedingsstoffen ook een krachtige ontgifter.

Bij veel natuurgeneeswijzen wordt peterselie gebruikt als een natuurlijk vochtafdrijvend middel dat het plassen stimuleert.

Peterselie bevordert ook de spijsvertering.

Het hoge chlorofylgehalte in peterselie helpt bovendien om het bloed te reinigen waardoor met name de nieren en lever, maar bijvoorbeeld ook de blaas en het lymfesysteem, worden opgeschoond. Een kruid om dus vaker te gebruiken.

Peterselie kan je ook goed gebruiken in je groene smoothies en als smaakmaker in vele recepten.

 


Dit heb je nodig voor je peterselie olie recept:

Neem hiervoor 1/2 bosje platte peterselie, wassen en heel goed afdrogen. Er mag geen vocht meer aan de peterselie zitten want dan kan je olie bederven.

Vaak kan je peterselie goedkoop kopen bij de Turkse winkel of je kweekt je eigen peterselie. Dat kan makkelijk in potten op het terras, balkon of in de vensterbank.

100 ml. biologische druivenpitolie (of sesamolie of olijfolie)

Haal de blaadjes van de peterselie en doe deze in een in een lege, schone, glazen pot, voeg 1 tl. zout toe en vul de pot met de olie, Sluit de pot en even goed schudden.

Laat dit mengsel nu 3 weken trekken op een warme, lichte plaats (geen zonlicht), wel elke dag even schudden om de peterselie en olie goed te laten vermengen.

Na 3 weken giet je de olie door een fijne zeef of koffiefilter (koffiefilter goed uitpersen zodat je alle olie eruit haalt) in een schoon mooi flesje en is je peterselie olie klaar.

De peterselieolie smaakt heerlijk over salade en bij (zelf gekweekte) tomaten. Bewaar de olie in de koelkast dan is hij zo,n 2 maanden houdbaar.

Ook ideaal bij muggenbulten of andere insektenbulten. Insmeren met een beetje peterselie olie en de jeuk verdwijnt.
Santolina
Door

Santolina

op 21 May 2023

Heb maceraat gemaakt van gingkobladeren op zonnebloemolie.Deze wordt nu gelachtig.Is deze olie dan nog bruikbaar?

Reactie plaatsen