Page content

Aloe vera olie

Aloe vera olie

Aloe vera olie maken is makkelijker dan je denkt en ideaal in gebruik.

Heb jij net als ik ook Aloë Vera planten staan die steeds groter worden en weet je niet zo goed wat je met de bladeren kunt doen. Probeer dan eens een Aloë Vera Olie ofwel  Aloë Vera maceraat hiervan te maken. Aloë Vera is een tropische vetplant die al eeuwen wordt gebruikt en bekend is om haar medicinale werking.

Bekend is natuurliijk de Aloë Vera gel, dat is de gel uit de bladeren van de Aloë Vera plant.

Deze gel beschermt het celmembraan van de huid en werkt antibacterieel, antiviraal en schimmeldodend.

Het bindt vocht in de huid, versnelt de vorming van nieuwe huidcellen en werkt helend.

Maar gezien de beperkte houdbaarheid van de Aloë Vera in een gelvorm, als je dit tenminste zonder extra conserveringsmiddelen wilt gebruiken, is het handig om een maceraat van de Aloë Vera te maken.

Op deze manier kan je de gebruikelijke sterke conservering van de Aloë Vera gel omzeilen. En heb je een hele werkzame olie die je in je cosmeticaproducten kunt verwerken. Bijvoorbeeld in de after sun lotion bar  of in je gezichtsolie voor de oil cleansing method.

Het maceraat werkt bevorderend voor de doorbloeding, hydraterend, ontstekingsremmend en reguleert de celopbouw in de huid. En is ook zeer geschikt voor herstel van de huid na een dagje in de zon.

 

aloe vera olie

Hoe maak je aloe vera olie / aloe vera maceraat?

Neem 2-3 grote verse bladeren van de aloë vera plant. Snijd dit in kleine stukjes en doe in een schone glazen pot. Voeg dan een goede kwaltiteit biologische plantaardige olie toe bijvoorbeeld olijf-, zonnebloem- of amandelolie.

Dek af met een stukje gaas of dun lapje stof en zet dit vast met een elastiekje. Zo kan het vocht verdampen maar komt er geen vuil in de olie. Dit voorkomt dat de olie ranzig wordt en bederft.

Laat de plantendelen nu 3 weken in de olie staan op een lichte plaats maar niet in direct zonlicht.  Zodat ze hun vetoplosbare delen aan de olie kunnen afgeven. Daardoor komen de werkzame stoffen van de Aloë Vera vrij en worden opgelost in de basisolie.

Hierbij ontstaat een hoogwaardig product dat de functie van de huid zal activeren en haar zelfgenezende krachten kan versterken.

Na 3-4 weken giet je de olie door een zeef in een schone donkere glazen fles (bijv. een lege groene of bruine olijfoliefles) of een donkere glazen pot.

Je kunt eventueel nog 3 druppeltjes rozemarijn etherische olie toevoegen of 1 theelepel vitamine E om de olie langer goed te houden.

Bewaar je aloe vera maceraat op een donkere, koele plaats.

    Comment Section

    0 reacties op “Aloe vera olie

    Plaats een reactie


    *