DIY ideetjes
Monica Can
DIY ideetjes
2 min
9

Warmtekussentje, makkelijk zelf te maken van een oude sok

2 min
9

Dit is super relaxed! Zo’n heerlijk warmtekussentje in je nek, op je buik of in bed bij koude voeten.

En wat nog beter is, het is heel makkelijk zelf te maken! Gewoon van een oude sok.

Warmtekussentjes zijn natuurlijk al heel lang bekend. De meest bekende is wel de hittepit, die gevuld is met kersenpitten. Maar er zijn veel meer mogelijkheden om een warmtekussentje te maken, je kunt ze namelijk ook vullen met rijst, graan of lijnzaad in plaats van met kersenpitten.

Voor deze warmtesok heb ik voor rijst gekozen, het is goedkoop, makkelijk te krijgen en de kussentjes met rijst vormen zich goed naar je lichaam. En de sok blijft perfect in je nek liggen dus dit warmtekussentje is helemaal ideaal als je nek vast zit.

Daarnaast neemt rijst in de oven of magnetron de warmte snel op en houdt het lang vast.

Je kunt in je kussentje/sok samen met de rijst ook nog wat gedroogde lavendelbloemetjes erbij doen voor extra geur en er een extra ontspannende sok van maken 😉

 

warmtekussentje

 

Wat heb je nodig voor je warmtekussentje

  • 1 (oude) kous of sok
  • rijst (de hoeveelheid is een beetje afhankelijk van hoe groot je sok is) ik had bijna 2 kilo nodig voor de kous op de foto.  Voor het kleine kussentje is 1 kilo genoeg. Je kunt de goedkoopste rijst nemen die je kunt vinden, als de korrel maar een beetje rond is en niet te dun (zoals op de foto).
  • eventueel nog wat gedroogde lavendel, roos of kamille.

De simpelste manier is om de sok met rijst (en eventueel de gedroogde bloemen) te vullen en dicht te knopen. Wil je het iets mooier naai dan het uiteinde van de sok dicht.

Gebruiksaanwijzing:

Verwarm het kussen/sok ongeveer anderhalve minuut op 650 watt in de magnetron. De eerste keer moet je even uitproberen wat bij jouw magnetron het beste werkt. Let op dat je het niet te lang doet want dan wordt de rijst/gedroogde bloemen te heet. Beter 2 x 45 seconden tot 1 minuut en tussendoor even omdraaien.

Heb je net zoals ik geen magnetron, dan kan je het kussentje ook prima opwarmen in de oven. Zet de oven dan op 60 graden en laat je kussentje hierin 5 minuten opwarmen en controleer of deze niet te heet wordt.  Indien nog niet warm genoeg kan je hem nog iets langer laten liggen. 

Ik leg mijn kussentje ook wel eens in de. oven nadat ik iets gebakken heb (bijvoorbeeld voor het avondeten) en de oven aan het afkoelen is. Dan heb ik 's avonds na het eten een lekker warm kussentje om mee op de bank te zitten en het kost geen extra energie.  

In de winter kan je natuurlijk je kussen ook op de centrale verwarming leggen.

Maak het kussen dan wel even vochtig een plantenspuit zodat de rijst niet uitdroogt. Na een aantal keren gebruik is het in ieder geval een goed idee om het warmtekussen even licht vochtig te maken met een plantenspuit om de rijst niet uit te laten drogen.

Je kunt ook heel goed warmtekussentjes maken van theedoeken en ze dan geur geven met etherische olie. Klik hier voor een gebruiksaanwijzing.

 


Reacties
Categorieën