Bloemen kruiden appelazijn, goed voor haar en huid.

Bloemen kruiden appelazijn, goed voor haar en huid.

Deze rustgevende bloemen kruiden appelazijn is heerlijk als verzorgende bodyspray of als haarspoeling.

Appelazijn is heel geschikt als huidverzorging want de zuurgraad van appelazijn is hetzelfde als die van de huid.

Het beschermende natuurlijke vetlaagje op je huid bevat ook zuur. Door allerlei stoffen en invloeden van buitenaf raakt die beschermlaag uit balans.

Door deze bloemen kruiden appelazijn verdunt (1 deel azijn, 3 delen water) op je huid aan te brengen (makkelijk als bodyspray) en 10 minuten te laten intrekken, help je het beschermende laagje en de zuurgraad ervan te herstellen.

Je kunt ook een flinke scheut van deze fijn geurende appelazijn aan je badwater toevoegen.

Normaal ruikt appelazijn natuurlijk niet zo lekker maar door de kruiden en bloemen in de appelazijn te laten trekken geven ze niet alleen hun werkstoffen maar ook hun geur af en krijg je een heerlijk geurende appelazijn.

bloemen kruiden appelazijn

Wat heb je nodig voor je bloemen kruiden appelazijn

Je kunt zowel verse als gedroogde bloemen en kruiden gebruiken.

Bereidingswijze:

Neem de fles en vul die voor 1/3 met de kruiden en bloemen (in gelijke delen) en vul dit aan met appelazijn. Sluit af met een glazen of kunststof deksel. Als je metaal gebruikt doe hier dan een stukje plasticfolie tussen want de azijn tast anders het metaal aan.

Schud goed door en laat het geheel 6 weken op een lichte plaats (maar niet in de zon) trekken. Af en toe even schudden .

Na 6 weken giet je de azijn door een zeef in een schone fles. De azijn heeft nu een prachtige kleur en lekkere geur gekregen van de gebruikte bloemen en kruiden.

Gebruik:

Maak een bodyspray door een mooie sprayflacon voor 1/3 te vullen met de bloemen kruiden appelazijn en vul aan met water. Goed schudden voor gebruik en na het douchen je lichaam hiermee insprayen en even in laten trekken.

Je kunt ook een scheut van de azijn aan je badwater toevoegen, dit maakt het water zacht en geeft een lekkere geur en mooie kleur.

Je kunt de spray ook gebruiken als conditioner voor je haar, na het haarwassen spray je de appelazijn in je haar, masseer voorzichtig je haar en hoofdhuid hiermee (ook goed tegen een jeukende hoofdhuid en roos). Daarna uitspoelen met lauwwarm water.

De spray zorgt ervoor dat alle resten van haarstylingproducten, shampoo etc. uit je haar verdwijnen en je haar wordt weer schoon en zacht.

Mooie sprayflacons en de gedroogde kruiden vind je ook in de Aromalifestyle shop

Filiz
Door

Filiz

op 03 Nov 2017

Hoi, gebruiken jullie olie of echte bloemen?

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 07 Nov 2017

In dit recept gebuik je bloemen (gedroogd of vers kan beide)

sonja
Door

sonja

op 29 Jan 2019

hey monica bij de bloemenappelazijn spray voor het lichaam na de douch moet men die na 5min terug afspoelen of moet het niet ,mag men dat ook op het gelaat gebruiken

Winnie
Door

Winnie

op 10 Nov 2020

Hey, hoelang blijft deze spray goed? Mag die worden bewaard op kamertemperatuur? Of mag ik die gerust tussen mijn producten laten staan in de douche?

Reactie plaatsen