aloe vera lavendel ijsklontjes, verkoelend bij huidirritaties
Gezondheid
Monica Can
Gezondheid
1 min
1

aloe vera lavendel ijsklontjes, verkoelend bij huidirritaties

1 min
1

Maak je eigen aloe vera lavendel ijsklontjes, snel en simpel. Ideaal bij zonnebrand, als verkoeling en om je huid te kalmeren bij insectenbeten, brandnetels en allerlei ander zomerleed.

Tijdens een rondje surfen op Pinterest (heerlijk voor wat inspiratie maar als je niet oppast ben je zo weer een uur verder) kwam ik zo veel foto´s tegen van verkoelende aloe vera ijsblokjes dat ik dit toch eens wilde proberen.

Aloe Vera is namelijk een perfecte verzorger bij huidirritaties.

Aloë Vera gel is de gel uit de bladeren van de Aloë Vera plant. De gel beschermt het celmembraan van de huid en werkt antibacterieel, antiviraal en schimmeldodend. Het bindt vocht in de huid, versnelt de vorming van nieuwe huidcellen en werkt helend.

Deze gel kan uitstekend gebruikt worden in zonnebrandcrèmes, aftersuncrèmes of in huidcrèmes en dus ook in je aloe vera lavendel ijsblokjes.

aloe vera lavendel ijsklontjes

Lavendel etherische olie

Lavendel etherische olie is de perfecte aanvulling bij deze verkoelende aloe vera lavendel ijsklontjes. Lavendel werkt kalmerend, verzachtend en ontsmettend bij huidirritaties, brandwonden, insectenbeten en nog veel meer.

Daarom heb ik besloten om lavendel etherische olie aan mijn ijsklontjes toe te voegen voor een nog beter effect. En het ruikt heerlijk, wat natuurlijk erg fijn is.

Wat heb je nodig voor je aloe vera lavendel ijsklontjes:

Voor je aloe vera lavendel ijsblokjes heb je het volgende nodig:

  • 1 ijsblokjesvorm (het makkelijkste is een siliconen ijsblokjesvorm)
  • 50 ml. aloe vera gel. Ik heb zelf aloe vera gel purum uit de Aromalifestyle shop gebruikt maar je kunt natuurlijk ook aloe vera gel van je eigen plant nemen als je die hebt. Verdun die dan wel met een klein beetje water, anders bevriest het niet zo makkelijk. Elke aloe vera gel is goed als het maar pure aloe vera gel is zonder extra toevoegingen.
  • 5 druppels lavendel etherische olie

Werkwijze:

Doe de aloe vera gel in een beker of maatbeker en voeg hier de lavendel etherische olie en eventueel nog wat water aan toe. Giet dit in de ijsblokjes vorm en laat bevriezen.

En klaar is je instant verkoelende eerste hulp middeltje bij zomerse huidproblemen.

Ideaal als je toch een keer te lang in de zon hebt gelegen, last hebt van een jeukende muggenbult of brandnetel bultjes.

Ook bij kleine brandwondjes werken deze verkoelende aloe vera ijsblokjes erg goed.

Je kunt de ijsblokjes in de vorm in de vriezer bewaren of je doet ze in een glazen potje of diepvriesbakje in de vriezer als je je vorm weer voor iets anders wilt gebruiken.

Reacties
Categorieën