arrow_drop_up arrow_drop_down

Desinfecterende handgel, ontsmettend en zacht voor je handen

Een desinfecterende handgel is makkelijk zelf te maken en eigenlijk mag die niet ontbreken in je huishouden en in je tas of jaszak. 

Je handen zijn een grote bron van bacteriën. Ze raken van alles aan, van je toetsenbord tot deurklinken en van je telefoon tot trapleuningen.

Het is daarom belangrijk dat je je handen geregeld wast, maar omdat je meestal niet ieder half uur naar een wastafel kunt lopen om je handen te wassen, kan je ook gebruik maken van een desinfecterende gel.

Super handig voor in je tas (de kleine flesjes dan), heel fijn naast je computer, of in de keuken.

Maar aan desinfecterende handgel die je in de winkel kunt kopen zit een nadeel. Deze producten bevatten meestal de stof triclosan. Triclosan is een krachtige antibacteriële en schimmelwerende chemische stof en wordt geassocieerd met de ontwikkeling van allergieën bij kinderen.  Triclosan kan de bacteriële flora veranderen op de huid, in de mond en in de darmen.

Lees hier meer over triclosan en andere schadelijke stoffen in cosmetica producten.

Dus een goede reden om je desinfecterende gel zelf te maken en moeilijk is het niet.

 

desinfecterende handgel

 

Wat heb je nodig voor je desinfecterende handgel

 

Gebruiksaanwijzing

Doe alle ingrediënten in een glazen maatbeker en roer goed door zodat alles goed vermengd wordt. Het beste gaat dit met een staafmixer.

Afhankelijk van de aloe vera gel die je gebruikt kan je desinfecterende handgel nog erg vloeibaar zijn. Dan kan je nog wat xanthaan gum toevoegen om er meer een echte gel van te maken. Begin met nog een mespuntje xanthaan gum en roer dit goed door (bij voorkeur met een staafmixer om klontjes te voorkomen. Laat het dan even een paar minuten staan want het duurt even voordat de xanthaangum volledig werkzaam is. Als het dan nog niet dik genoeg is kan je nog een beetje xanthaan gum toevoegen en weer goed mengen.

Giet dan alles in een lege zeepdispenser en vanuit deze zeepdispenser kan je een klein kunststof flesje (bijv. oude lege flesjes van een handgel) vullen om mee te nemen voor onderweg.

En de zeepdispenser met de overige handgel gebruik je thuis.

Mocht je niet houden van de geur van tea tree en/of lavendel dan kan je ook experimenteren met andere soorten desinfecterende etherische olie zoals bijv.citroen, manuka, rozemarijnsalie of pepermunt.

Een ander voordeel van deze handgel is dat je handen er niet van uitdrogen maar juist lekker zacht worden.

Alle benodigdheden voor je handgel vind je ook in de Aromalifestyle shop.

 

 

Veerle Felix

Door

Veerle Felix

op 28 January 2019

Hey, ik ben allergisch aan aloe vera, kan ik ook een desinfecterende gel maken voor handen met iets anders ? Dank voor een spoedig antwoord Veerle

Monica-Can

Door

Monica-Can

op 1 February 2019

Ja, dat kan wel maar dan moet ik een nieuw recept maken. Ik zal het op mijn lijst zetten en er mee aan de slag gaan.

Reactie plaatsen