Ravintsara etherische olie

Ravintsara etherische olie

Ravintsara etherische olie is een zeer weldadige olie voor de koude wintertijd. Tevens is het een zeer goede geur om je woonruimtes energetisch te reinigen en een frisse geur te geven.

Ravintsara, Cinnamomum camphora, wordt gewonnen door stoomdestillatie van het blad

De olie heeft een heldere frisse kruidige geur met een lichte kamfernoot. De geur doet ook iets aan eucalyptus denken.


Van de Cinnamomum camphora uit Madagaskar komt de ravintsara olie, Het is een prachtige boom met glanzende bladeren.

Deze olie wordt vaak verkocht als Ravensara olie, die heeft echter een andere werking.

De werking van ravintsara olie is vergelijkbaar met die van kamfer etherische olie, echter is het kamfer aandeel in de ravintsara olie lager en daardoor milder in gebruik en zeer geschikt voor de aromatherapie.


 

ravintsara etherische olie

 

 

Gebruik van ravintsara etherische olie in de aromatherapie:


Ravintsara olie heeft een kramp verminderende en pijnstillende werking heeft en daarom heilzaam is bij de behandeling van reumatische klachten, spierpijnen en kneuzingen.

Ravinstara olie kan onder meer gebruikt worden bij; opkomende verkoudheid, hoesten, koude rillingen, griep en infecties, koorts,  onzuivere huid, jeuk, jeugdpuistjes, kneuzingen, verstuikingen, ontstekingen, reumatische pijnen, spierpijn, artritis, slechte doorbloeding van de benen, schaafwonden en zenuwpijnen.

Psychische effecten van Ravintsara etherische olie:


Ravintsara heeft  een rustgevende en kalmerende werking vooral bij depressies.

De olie richt de aandacht weer op het wezenlijke. Hij laat de geest weer op krachten komen en sterkt het zelfvertrouwen.

Je kan 5 tot 8 druppels verdampen in een aromadiffuser (ook om ruimtes energetisch te reinigen) of  in acute gevallen en bij mentale uitputting 1-2 druppels inhaleren vanaf een tissue of een paar druppeltje in een inhalator doen.

 

Ravintsara kan goed gemengd worden met lavendeljeneverbes, verschillende ceder soorten, cajeput, lavandin, citroenlimoen en wierook.

 

 

Recepten met ravintsara etherische olie


  • 6 druppels verdampen in een aromadiffuser geeft verlichting bij verkoudheid, luchtwegklachten en bronchitis.
  • Bij kneuzingen brengt een koud kompress met enkele druppels ravintsara olie verlichting.
  • Bij jeuk een paar druppels olie oplossen in gekookt water, de jeukende plekken met het lauwe mengsel deppen om de jeuk te verlichten.
  • Puistjes: een paar druppels samen met wat lavendel etherische olie oplossen in wat water en daarmee huid met acne/puistje `s morgens en `s avonds na het reinigen als tonic gebruiken op een wattenschijfje.
  • Ravintsara olie kan goed gebruikt worden in massage olie: de olie heeft een sterke kramp- en pijnstillende werking en werkt tegen spierpijn.

Let op: Ravintsara niet gebruiken tijdens de zwangerschap en bij kinderen onder de 2 jaar.Frie
Door

Frie

op 24 Jul 2020

Je kan Etherische olie niet oplossen in water, wel bv in olie,aloe vera,room,melk, zeep.

Ingrid
Door

Ingrid

op 30 Mar 2020

Zou dot verlichting kunnen bieden bij corona?

Greet Vanlaer
Door

Greet Vanlaer

op 05 Apr 2020

Ik heb hier alvast een verdamper staan met deze olie. Heb al enkele keren een koortsopstoot gehad maar die verdween steeds snel. Dus...

Gea
Door

Gea

op 02 Mar 2020

Monografie is op te vragen aan de had van batch nummer onder t flesje, zoals voor alle enkekvoudige oliën, bij sourcetoyou.com

Katie
Door

Katie

op 15 Oct 2019

beste, ik wens Ravintsara olie aan te kopen maar ik kan door het uitgebreide aanbod moeilijk vinden waar ik de pure versie kan vinden en bestellen. Kan u mij daarme helpel?

Gea
Door

Gea

op 02 Mar 2020

Nu een mogelijkheid deze te verkrijgen. Enkel moet je dan wel voor een bepaald bedrag bestellen.

Trees
Door

Trees

op 05 Oct 2019

Voor massage of voor verkoudheid-griep-. Hoeveel druppels op hoeveel basis olie kan ik gebruiken?

Rennie
Door

Rennie

op 07 Jul 2019

Mij heeft t geholpen toen ik een kou of griepje zou krijgen. Binnen een half uur voelde ik me weer prima. Verder vergroot Ravintsara de longblaasjes en heb ik het minder benauwd. Ook goed tegen krampen. Van mij krijgt Ravintsara een 10 op10. Top!!

Trees Nagelhout
Door

Trees Nagelhout

op 05 Oct 2019

Hoe gebruik je dit dan bij verkoudheid of griep? Hoeveel druppels op hoeveel basisolie?

Inge Chakravarty
Door

Inge Chakravarty

op 11 Feb 2019

Is dat gordelroos ?

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 11 Feb 2019

Ja, zona is de Belgische/vlaamse naam voor gordelroos.

Nathalie
Door

Nathalie

op 10 Feb 2019

Mij heeft de antivirale werking enorm geholpen toen ik zona had , ik smeerde de plekken in let ravintsara ( in aloé Vera gel en dronk het ravintsara hydrolaat . Fysio en huisarts waren verbaasd :)

Greet
Door

Greet

op 02 Oct 2020

Dag Nathalie, mijn moeder (71j) lijdt al een tijdje aan zona en heeft veel pijn. Ik kreeg vandaag ook de tip haar ravintsara aan te raden. Hoe wordt dit dan gebruikt? Hoe verwerk je de etherische olie ravintsara in de aloe vera gel. In welke verhouding? Ben niet echt thuis in deze materie. Maar wel sterk geïnteresseerd in elk aanvullend natuurlijk middel dat haar kan helpen. Niet fijn om haar zo te zien afzien. Kijk al uit naar jouw reactie.

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 05 Oct 2020

Je zou een serum kunnen maken van 50 ml. aloe vera gel, 50 ml. kokosolie, 16 druppels ravintsara en 16 druppels lavendel. Zorg dat de kokosolie zacht is maar niet helemaal gesmolten, voeg hier de aloe vera gel en etherische olie aan toe en roer goed door. Zet het dan in de koelkast (anders scheiden de kokosolie en aloe vera zich omdat er geen emulgator in dit serum zit). Haal met een lepel een beetje van dit koude serum uit de pot en smeer hiermee de betroffen plekken in.

Greet
Door

Greet

op 08 Oct 2020

Dag Nathalie, enorm bedankt voor jouw feedback. Ik ga er zaterdag mee aan de slag. Ik had nog een bijkomende vraag. Ons mams maakt melding van pijnscheuten: De pijn begint aan haar tepel en rechterborst en het is precies dat er iets in zit en in brand staat, tot onder haar rechteroksel. Ook tal van plekken op haar rug. Ze maakt dus eerder melding van pijnscheuten i.p.v jeuk. Denk je dat dit serum kan helpen/ondersteunen in het bestrijden van haar pijn? Dankbare genegen groeten, Greet

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 13 Oct 2020

Het zou zeker kunnen maar dat kan ik van afstand natuurlijk moeilijk zeggen. Lavendel en aloe vera werken in ieder geval rustgevend voor de huid dus het is de moeite waard om het te proberen.

Maria
Door

Maria

op 26 Oct 2019

Hey Nathalie ,dat moet ik ook maar eens proberen ,heb een half jaar geleden een serieuze zona gehad ,en nu nog altijd hevige jeuk en soms ook nog pijnscheuten ,,bedankt voor de tip ,ga het meteen uittesten Maria

Ellen
Door

Ellen

op 10 Feb 2019

Ha Nathalie, wat is zona?

Marianne
Door

Marianne

op 26 May 2020

Hoi Ellen. Dat is gordelroos

Reactie plaatsen