Billenspray, als vervanger voor vochtig toiletpapier
Lichaamsverzorging
Monica Can
Lichaamsverzorging
1 min
8

Billenspray, als vervanger voor vochtig toiletpapier

1 min
8

Deze diy verzorgende billenspray is de perfecte milieuvriendelijke vervanger van vochtig toiletpapier.

Mensen overal op aarde hebben een aantal dingen gemeen, onafhankelijk van of je arm of rijk bent, welke cultuur je hebt, koning of zwerver. Bijvoorbeeld onze ontlasting moeten we allemaal kwijt. Iedereen moet regelmatig naar de wc.

Hoe we naar de wc gaan verschilt weer per land en cultuur. Als je wel eens in Turkije op vakantie bent geweest dan ken je misschien wel de toiletten waar een kraantje in zit waarmee je je billen af kunt spoelen na de ´grote boodschap’.  (Nee, ik bedoel niet dat ‘gat in de grond’ waar je boven moet staan maar gewoon een ‘westers’ toilet). Even wennen maar wel erg fijn en een schoon gevoel.

In Nederland kennen we dit systeem niet zo goed, het wordt wel verkocht maar is niet erg algemeen in gebruik. Hier wordt veel vochtig toiletpapier gebruikt. Dit is natuurlijk niet echt milieuvriendelijk. Het vochtig toiletpapier wordt in kunststof doosjes verkocht en de ingredienten zijn meestal niet natuurlijk. Vochtig toiletpapier is dus een echte belasting voor ons milieu en sommige soorten mag je niet eens door het toilet spoelen.

Deze billenspray is echter een zeer goede vervanging van het vochtige toiletpapier. Het verfrist, verzacht en geeft een schoon gevoel en…. het werkt ook nog verzorgend voor de tere huid van je billen.

Door de glycerine in deze spray blijft het toiletpapier heel als je het vochtig maakt en kan je het makkelijk gebruiken. Ik heb het zelf geprobeerd met 2 laags en 3 laags (eco) toiletpapier en het werkt prima.

billenspray

Wat heb je nodig voor je billenspray

Je kunt verschillende soorten etherische olie in je billenspray gebruiken. Ik heb zelf gekozen voor 3 druppels wilde berg lavendel en 3 druppels strobloem. Omdat deze zacht en verzorgend voor de huid zijn.

Andere etherische olie die je kunt gebruiken:

Geraniumkamille, lavendel, wierookylang ylangroos.

Een paar combinatietips:

3 druppels lavendel en 3 druppels wierook

3 druppels kamille en 3 druppels geranium

3 druppels lavendel en 3 druppels geranium

Gebruiksaanwijzing

Doe alle ingrediënten in een 100 ml. glazen spray fles en schud het geheel grondig zodat alles goed vermengd wordt.

Spray een beetje spray op het toiletpapier voor gebruik en een paar frisse, schone en verzorgde billen zijn het resultaat!

Alle benodigdheden vind je ook in de Aromalifestyle shop.

Reacties
Categorieën