Couperose rosacea spray, verzachtend met rozenbottel olie
Gezichtsverzorging
Monica Can
Gezichtsverzorging
1 min
4

Couperose rosacea spray, verzachtend met rozenbottel olie

1 min
4

Deze diy couperose rosacea spray verlicht in combinatie met rozenbottel olie de gevolgen van couperose en rosacea.

Couperose en Rosacea zijn beide huidaandoeningen die niet hetzelfde zijn maar wel vaak samen voorkomen.  Meestal in het gezicht vaak op de wangen, zijkant van je neus, voorhoofd en kin.  Het zijn kleine haarvaatjes die zichtbaar zijn en je gezicht in meer of mindere mate een rode gloed geven.

Een goede huidverzorging en bescherming is erg belangrijk bij couperose en rosacea.

Rozenbottelolie

Rozenbottelolie is een zeer geschikte gezichts olie als je last hebt van couperose of rosacea.

Rozenbottel olie ofwel Rosa mosqueta wordt gewonnen uit het zaad van de rozenbottelrozen Rosa rubiginosa of rosa Canina en is bijzonder rijk aan essentiële vetzuren (ruim 90% van de olie).

Deze vetzuren heeft je lichaam nodig om nieuwe huidcellen aan te kunnen maken. Daarnaast zit de olie ook bomvol met vitamine C, A, B1, B2, K en P.

Naast een hoge concentratie van essentiële vetzuren bevat de olie ook transretinol zuur – een natuurlijke, zeer actieve vorm van vitamine A. Dit transretinolzuur draagt bij aan een ongewoon goede genezing ook van ernstigere huidproblemen en is ook de verklaring van de goede resultaten bij het verminderen van littekens, pigmentvlekken, couperose en rosacea.

Omdat een olie lastig intrekt in je huid zorgt de combinatie van rozenbottel olie met deze diy couperose rosacea spray voor een perfecte gezichtsverzorging.

couperose rosacea spray

Wat heb je nodig voor je diy couperose rosacea spray

Doe het hamamelis hydrolaat in de glazen fles en voeg hieraan de etherische olie toe.   Even schudden en je spray is klaar.

Gebruik

Na het reinigen van je gezicht spray je een beetje diy couperose rosacea spray op je gezicht (wel even schudden voor gebruik zodat de etherische olie en hydrolaat zich mengen).  Nu neem je een paar druppeltjes rozenbottel olie in je hand en masseert deze in je vochtige huid. De combinatie van spray, olie en je huidvet zorgt ervoor dat de werkstoffen goed worden opgenomen en je huid voelt daarna heerlijk zacht aan.

Deze behandeling kan je ’s ochtends en ’s avonds doen.

Alle grondstoffen voor je couperose rosacea spray en de rozenbottel olie kan je ook krijgen in de Aromalifestyle shop.

Reacties
Categorieën