Gezichtsverzorging
Monica Can
Gezichtsverzorging
1 min
5

anti rimpel oogcreme, met strobloem etherische olie

1 min
5

Dit anti rimpel oogcreme recept is makkelijk zelf te maken en werkt goed tegen kleine lijntjes en rimpeltjes door de Helichrysum etherische olie.

Deze olie zorgt voor een goede doorbloeding en ondersteunt de collageenstofwisseling van de huid.

Hierdoor krijgen lijntjes en rimpeltjes minder kans en wordt vocht rond de ogen afgevoerd waardoor vochtophopingen onder de ogen verminderen.

Rozenbottel olie is een ander belangrijk ingrediënt van deze oogcrème.

Deze olie is ideaal voor het verzachten van rimpels, kraaienpootjes en het verminderen van andere huidverouderingsteken

Naast een hoge concentratie van essentiële vetzuren bevat rozenbottelolie ook transretinol zuur – een natuurlijke, zeer actieve vorm van vitamine A. Dit heeft een positieve werking op het regeneratieproces van de huid.

Daarnaast bevat de crème wierook etherische olie en geranium etherische olie. Ook deze beide etherische oliën hebben een positieve invloed op de huid.

 

anti rimpel oogcreme

 

Wat heb je nodig voor je anti rimpel oogcreme:

18 gram Jojobaolie

6 gram Rozenbottelolie

4 gram Bijenwas

1 drupppel Strobloem etherische olie

1 druppel Wierook etherische olie

1 druppel Geranium (Bourbon- of Rozengeranium)

 

Doe de bijenwas en de jojobaolie in een glazen potje en zet dit in een pan met heet water en laat de bijenwas op laag vuur au-bain marie smelten.

Als de bijenwas geheel gesmolten is haal het geheel van het vuur en voeg dan de rozenbottelolie toe. Goed doorroeren en daarna de etherische olie toevoegen, weer goed roeren en dan in een klein, schoon leeg glazen potje gieten. Verder af laten koelen.

Voor gebruik een klein beetje crème met een spatel uit het potje halen en rond de ogen aanbrengen, met zachte, kloppende bewegingen inmasseren.

Alles voor je anti rimpel oogcreme vind je ook in de Aromalifestyle shop

Reacties
Categorieën