anti rimpel oogcreme, met strobloem etherische olie

anti rimpel oogcreme, met strobloem etherische olie

Dit anti rimpel oogcreme recept is makkelijk zelf te maken en werkt goed tegen kleine lijntjes en rimpeltjes door de Strobloem (Helichrysum) etherische olie.

Deze olie zorgt voor een goede doorbloeding en ondersteunt de collageenstofwisseling van de huid.

Hierdoor krijgen lijntjes en rimpeltjes minder kans en wordt vocht rond de ogen afgevoerd waardoor vochtophopingen onder de ogen verminderen.

Rozenbottel olie is een ander belangrijk ingrediënt van deze oogcrème.

Deze olie is ideaal voor het verzachten van rimpels, kraaienpootjes en het verminderen van andere huidverouderingsteken

Naast een hoge concentratie van essentiële vetzuren bevat rozenbottelolie ook transretinol zuur – een natuurlijke, zeer actieve vorm van vitamine A. Dit heeft een positieve werking op het regeneratieproces van de huid.

Daarnaast bevat de crème wierook etherische olie en geranium etherische olie. Ook deze beide etherische oliën hebben een positieve invloed op de huid.

anti rimpel oogcreme

Wat heb je nodig voor je anti rimpel oogcreme:

18 gram Jojobaolie

6 gram Rozenbottelolie

4 gram Bijenwas

1 drupppel Strobloem etherische olie

1 druppel Wierook etherische olie

1 druppel Geranium (Bourbon- of Rozengeranium)

Doe de bijenwas en de jojobaolie in een glazen potje en zet dit in een pan met heet water en laat de bijenwas op laag vuur au-bain marie smelten.

Als de bijenwas geheel gesmolten is haal het geheel van het vuur en voeg dan de rozenbottelolie toe. Goed doorroeren en daarna de etherische olie toevoegen, weer goed roeren en dan in een klein, schoon leeg glazen potje gieten. Verder af laten koelen.

Voor gebruik een klein beetje crème met een spatel uit het potje halen en rond de ogen aanbrengen, met zachte, kloppende bewegingen inmasseren.

Alles voor je anti rimpel oogcreme vind je ook in de Aromalifestyle shop

Mathilde
Door

Mathilde

op 08 Jan 2018

Hallo! Dank voor het recept! Echter, als men geen dierlijke producten wil verwerken, mag/kan ipv bijenwas ook kokosolie gebruik worden?

Astrid
Door

Astrid

op 28 Jan 2018

Hallo Mathilde, ik ga m nu maken en lees je reactie. Ik zou geen kokosolie nemen, dan wordt het (zeker met warm weer) veel te vloeibaar, de bijenwas is om het een beetje stevig te houden. Deze kun je vervangen door candelillawas, een vegan vervanging van bijenwas. En ook in de webshop te koop http://www.aromatherapie-info-webshop.nl/candelilla-was-100-gram.html Succes!

Ellen Hageman
Door

Ellen Hageman

op 09 Jun 2018

Hallo Ik mis echter wel een conserveer middel? Groetjes Ellen

Astrid Timmerhuis
Door

Astrid Timmerhuis

op 31 Aug 2018

Hoi Ellen, ik ga m nu opnieuw maken, heb geen enkele last gehad van bederf, terwijl de reservepotjes niet in de koelkast stonden, maar op de koele slaapkamer. Dus als je de voorraad in de koelkast bewaart, blijft het volgens mij zeker goed. Ik vond m overigens heerlijk in gebruik!

Ellen Hageman
Door

Ellen Hageman

op 20 Nov 2018

Hallo allemaal, ik heb hem ook gemaakt en hij is inderdaad heerlijk in gebruik en ik had geen last van bederf, we werken dan ook alleen met een vetcomponent.

Reactie plaatsen