Bug bite stick, geeft verlichting bij insectenbeten
Gezondheid
Monica Can
Gezondheid
1 min
5

Bug bite stick, geeft verlichting bij insectenbeten

1 min
5

Deze bug bite stick geeft verlichting bij jeuk en vermindert roodheid en zwelling bij insectensteken.

Insectenbeten en steken zijn een onderdeel van de zomer (helaas).  Ondanks de insectenafwerende eigenschappen van vele etherische oliën kan je het vaak toch niet voorkomen dat je een keer gestoken of gebeten wordt. Meestal ‘s nachts als je ligt te slapen en dan heb je de volgende dag een been of arm vol met jeukende bultjes (dat gebeurt tenminste bij mij als ik een keer vergeet mijn etherische olie roller te gebruiken voor het slapen gaan).

Gelukkig heb ik nu een hele fijne stick gevonden die snel verlichting geeft bij insectensteken en beten. En… die ook nog eens heel erg lekker ruikt.

Dit recept staat ook in mijn nieuwe basis aromatherapie e-book dus hier heb je vast een exclusief voorproefje.

bug bite stick

Wat zit er allemaal in de bug bite stick?

Hoeveel heb je nodig voor 4 sticks of 2 10 ml. potjes:

1 eetlepel shea boter

1 eetlepel avocado olie

15 gram bijenwas (als je de balsem in potjes doet kan je ook 10 gram bijenwas nemen dan wordt de balsem iets zachter, voor sticks kan je het beste 15 gram aanhouden zodat de stick ook stevig blijft als het warm is).

½ theelepel calendula olie of rozenbottelolie

8 druppels lavendel etherische olie

4 druppels pepermunt etherische olie

3 druppels tea tree etherische olie

4 lege lippenbalsemsticks of

2 lege potjes van 10 ml.

Gebruiksaanwijzing:

Zet een leeg glazen potje of een kleine glazen maatbeker in een pan met warm water op laag vuur en doe hierin de bijenwas.

Laat de bijenwas langzaam smelten, als de bijenwas gesmolten is, doe je het vuur uit maar laat wel de pot in het water staan en voeg je de sheaboter en avocado olie toe en roert alles goed door totdat de sheaboter ook gesmolten is, daarna voeg je de calendula olie of rozenbottel olie toe en voeg als laatste de etherische olie toe en nogmaals goed doorroeren.

Nu haal je de maatbeker of pot meteen uit het water en giet de vloeistof in de lippenbalsmensticks of potjes. Je moet nu snel werken want de bijenwas wordt heel snel hard.

Het geheel af laten koelen en je bug bite stick of balsem is klaar voor gebruik.

Alle benodigdheden vind je in de Aromalifestyle shop.

Reacties
Categorieën