Hand en voet verzorging
Monica Can
Hand en voet verzorging
1 min
0

Verzorgende hielbalsemstick, makkelijk aan te brengen voor zachte voeten

1 min
0

Deze diy verzorgende hielbalsemstick zorgt voor zachte, verzorgde voeten zonder eelt en kloven.

In de zomer draag ik heel graag sandalen of leuke slippertjes, maar dit heeft wel een negatief effect op mijn voeten…. namelijk droge en gebarsten hielen. En dat staat niet echt mooi.

Buiten het feit dat droge hielen erg onaantrekkelijk zijn kan het zelfs pijnlijk zijn.

Het helpt om je voeten elke avond voor je naar bed gaat in te smeren met een lekkere balsem zoals de flipflop voetcreme maar daarvan krijg je behoorlijk vette handen en voor ik ga slapen lees ik graag in bed nog een boek op mijn tablet en die vette vingers op het scherm zijn niet echt fijn.

Of ik doe nog een rondje langs mijn favoriete blogs (ja ik weet het, het schijnt niet goed te zijn om je telefoon of tablet nog te gebruiken voor je gaat slapen maar ik word er juist heerlijk ontspannen van).

Deze verzorgende hielbalsemstick is de absolute uitkomst. Je kan er makkelijk je voeten mee insmeren zonder vette handen te krijgen. Ideaal!  En ook handig om mee te nemen op vakantie.

Ik gebruik deze stick niet alleen voor mijn hielen maar voor mijn hele voeten en het resultaat is zachtere en gladdere voeten die rustig in een slipper of sandaaltje getoond mogen worden.

 

verzorgende hielbalsemstick

 

Wat heb je nodig voor je verzorgende hielbalsemstick

Gebruiksaanwijzing

Neem een lege glazen pot of maatbeker en doe hierin de bijenwas  en kokosolie. Zet deze glazen pot of maatbeker in een pannetje met heet water op een laag vuur. Laat dit langzaam smelten. Als het mengsel gesmolten is doe dan het vuur uit en voeg de sojaboter of sheaboter toe. Dit smelt nu vanzelf in de warme olie.

Als alles gesmolten is haal je de pot of maatbeker uit het water, je roert het geheel goed door en dan voeg je de vitamine E acetaat en de etherische olie toe.

Voor een extra effect kan je eventueel ook nog 30 druppels D-panthenol toevoegen. Dat zorgt ervoor dat de huid beter vocht vast kan houden en nog zachter wordt.

Roer het geheel nu nogmaals goed door en giet het mengsel in een schone, lege deodorantstick, en laat het volledig afkoelen.

Het kan wel 24 uur duren voordat het geheel is afgekoeld, wil je het proces versnellen zet je hielbalsemstick dan in de koelkast.

 

Alles wat je nodig hebt voor je verzorgende hielbalsemstick vind je ook in de Aromalifestyle shop

Reacties
Categorieën