Page content

Rozenbottel bodybutter, verzorgend, romig en zacht.

Rozenbottel bodybutter, verzorgend, romig en zacht.

Deze verzorgende rozenbottel bodybutter is zo heerlijk om te gebruiken, romig en zacht dat het 1 van mijn favoriete bodybutter recepten is geworden.

Ook omdat het zo makkelijk te maken is, je hoeft niets te smelten of af te koelen. Echt super simpel en je kan nog experimenteren met verschillende boters en plantaardige olie om het helemaal naar je eigen smaak te maken.

Deze verzorgende rozenbottel bodybutter bevat rozenbottel olie en is ook zeer geschikt voor de droge en rijpere huid door de goede huidverzorgende eigenschappen.

De licht roze kleur komt van de alkanet wortel. Ik heb een beetje alkanet wortel in de abrikozenpit olie laten trekken waardoor de olie een prachtige roze kleur kreeg.

 

rozenbottel bodybutter

 

Wat heb je nodig voor je verzorgende rozenbottel bodybutter:

Recept

Zorg dat je mango (of shea) boter op kamertemperatuur is en doe de boter in een kom.

Neem dan een mixer en begin op de langzame stand de mangoboter luchtig te kloppen, langzaam kan je de snelheid van de mixer opvoeren totdat de mangoboter luchtig en cremig is. Voeg dan de abrikozenpit olie, rozenbottel olie, maiszetmeel en etherische olie toe.

Als je geen roos etherische olie hebt kan je ook alleen geranium etherische olie nemen of geranium etherische olie combineren met lavendel etherische olie.

Begin dan weer te mixen, eerst op de langzame stand en dan langzaam weer de snelheid opvoeren.

Blijf kloppen totdat de bodybutter heerlijk licht en romig is. En schep het dan in schone, gesteriliseerde potjes en sluit ze goed af.

Deze bodybutter is ongeveer 3 maanden houdbaar.

 

Mangoboter, abrikozenpitolie. rozenbottelolie, alkanetwortel en etherische olie kan je hier bestellen

 

 

 

Comment Section

2 reacties op “Rozenbottel bodybutter, verzorgend, romig en zacht.


Door Renée op 11 februari 2018

Hallo, heerlijk recept, ga ik maken. Ik heb nu nog de bodybutter die ook in het boek van Monica staat. Ik heb ergens gelezen dat mangobutter beter intrekt in de huid dan sheabutter, hebben jullie dat ook?
Grtjs Renée


Door Rika Verhoef op 11 februari 2018

Hallo Monica, s de alkanetwortel de wortel van de gewone ossetong, ofwel de Ancusa officinalis met de eetbare bloemetjes? Die staat in onze tuin, dus dan zou ik zelf een deel van de wortel kunnen oogsten en drogen.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.