Rozenbottel bodybutter, verzorgend, romig en zacht.

Rozenbottel bodybutter, verzorgend, romig en zacht.

Deze verzorgende rozenbottel bodybutter is zo heerlijk om te gebruiken, romig en zacht dat het 1 van mijn favoriete bodybutter recepten is geworden.

Ook omdat het zo makkelijk te maken is, je hoeft niets te smelten of af te koelen. Echt super simpel en je kan nog experimenteren met verschillende boters en plantaardige olie om het helemaal naar je eigen smaak te maken.

Deze verzorgende rozenbottel bodybutter bevat rozenbottel olie en is ook zeer geschikt voor de droge en rijpere huid door de goede huidverzorgende eigenschappen.

De licht roze kleur komt van de alkanet wortel. Ik heb een beetje alkanet wortel in de abrikozenpit olie laten trekken waardoor de olie een prachtige roze kleur kreeg.

rozenbottel bodybutter

Wat heb je nodig voor je verzorgende rozenbottel bodybutter:

Recept

Zorg dat je mango (of shea) boter op kamertemperatuur is en doe de boter in een kom.

Neem dan een mixer en begin op de langzame stand de mangoboter luchtig te kloppen, langzaam kan je de snelheid van de mixer opvoeren totdat de mangoboter luchtig en cremig is. Voeg dan de abrikozenpit olie, rozenbottel olie, maiszetmeel en etherische olie toe.

Als je geen roos etherische olie hebt kan je ook alleen geranium etherische olie nemen of geranium etherische olie combineren met lavendel etherische olie.

Begin dan weer te mixen, eerst op de langzame stand en dan langzaam weer de snelheid opvoeren.

Blijf kloppen totdat de bodybutter heerlijk licht en romig is. En schep het dan in schone, gesteriliseerde potjes en sluit ze goed af.

Deze bodybutter is ongeveer 3 maanden houdbaar.

Mangoboter, abrikozenpitolie. rozenbottelolie, alkanetwortel en etherische olie kan je bestellen in de Aromalifestyle shop.

Renée
Door

Renée

op 11 Feb 2018

Hallo, heerlijk recept, ga ik maken. Ik heb nu nog de bodybutter die ook in het boek van Monica staat. Ik heb ergens gelezen dat mangobutter beter intrekt in de huid dan sheabutter, hebben jullie dat ook? Grtjs Renée

Rika Verhoef
Door

Rika Verhoef

op 11 Feb 2018

Hallo Monica, s de alkanetwortel de wortel van de gewone ossetong, ofwel de Ancusa officinalis met de eetbare bloemetjes? Die staat in onze tuin, dus dan zou ik zelf een deel van de wortel kunnen oogsten en drogen.

Irmarie
Door

Irmarie

op 03 Oct 2018

Ik heb het recept gemaakt, maar het is heel vettig. Is er een manier om het minder vettig te maken?

Isabel
Door

Isabel

op 14 Mar 2019

Ik heb dit recept gevolgd en ben laaiend enthousiast! Ik heb een droge huid en dit is perfect voor mij. Bedankt voor het recept!

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 15 Mar 2019

Graag gedaan. Leuk om te lezen dat het je goed bevalt.

Anja
Door

Anja

op 14 Apr 2019

Hoi Monica, Ik heb de rozenbottel bodybutter gemaakt maar er zitten allemaal korreltjes in. Smeert uiteindelijk wel uit maar vind het toch niet echt 100 procent lekker

Kristine
Door

Kristine

op 29 Apr 2020

Hallo Monica. Kan ik in het recept van de Rozenbottel Bodybutter het maïszetmeel vervangen door Arrowroot? Heeft dit hetzelfde effect en moet ik evenveel gebruiken? Maïszetmeel heb ik al jaren niet meer in gebruik.

Martine
Door

Martine

op 27 Jan 2022

Hier ben ik ook wel beniewd naar?

Marion
Door

Marion

op 13 May 2020

Beste Monica, Wat een heerlijke bodybutter, maar kan hij nog smeuiger gemaakt worden? Ik vind het te stevig.

Manon Kallenkoot
Door

Manon Kallenkoot

op 16 May 2020

Hallo Monica, Deze boter meerdere malen gemaakt en voor je droge huid is hij wel prettig, alleen wel wat te stevig. Hoe krijg ik hem luchtiger en ik heb de maizena wel gelaten vanwege korreltjes, maar heb het nog. Hoe kan dit?Ik ben heel benieuwd naar je reactie

Reactie plaatsen