Baardbalsem, voor een zachte en glanzende baard
Mannen
Monica Can
Mannen
2 min
2

Baardbalsem, voor een zachte en glanzende baard

2 min
2

Baarden zijn al een paar jaar helemaal trend en de cosmetica industrie speelt daar natuurlijk handig op in en heeft ook al vele soorten baardbalsem op de markt gebracht. Een baard goed onderhouden is namelijk toch nog best wel wat werk.

Een goede natuurlijke baardbalsem is echter niet goedkoop en eigenlijk kan je het makkelijk zelf maken, want de ingredi√ęnten die er in gaan zijn niet zo ingewikkeld.

En dames opgelet, als je vind dat de baard van je man altijd zo prikt tijdens het kussen, maak dan zeker eens deze baardbalsem als cadeau voor je man/vriend. Daar heb je dan zelf ook plezier van ūüėČ

baardbalsem

Benodigdheden voor je baardbalsem

Optioneel:

  • 5 druppels vitamine E (zorgt ervoor dat de baardbalsem nog langer houdbaar is)
  • etherische olie naar keuze

Castorolie bevordert de haargroei en zorgt voor dikker, mooier haar. Als je dit niet in huis hebt kan je het ook weglaten en 60 ml. jojoba-olie gebruiken.

Etherische olie composities

Als je een geurtje aan de baardbalsem wilt toevoegen, dan kun je etherische olie gebruiken. Je kunt ervoor kiezen slechts √©√©n olie te gebruiken, zoals bijv. atlasceder, lavendel, sandelhout of cypres. Maar je kunt ook een blend maken van verschillende oli√ęn voor een mannelijke geur. Hieronder heb ik een paar composities voor je op een rij gezet.

Fris en kruidig:

3 druppels zoete sinaasappel

3 druppels wierook

2 druppels kaneel.

Citrus fresh:

4 druppels zoete sinaasappel

2 druppels atlas ceder

2 druppels ylang ylang

Luxury men:

2 druppels lavendel

2 druppels sandelhout

2 druppels wierook

Earl wood:

3 druppels arve den (of normale den etherische olie )

3 druppels bergamot

2 druppels rode ceder

Werkwijze

Doe de cosmetische koolzaadwas of bijenwas en de jojobaolie in een glazen maatbeker of pot en zet deze in een klein pannetje met een bodempje warm water op het vuur en breng dit zachtjes aan de kook. Laat dit op de laagste stand pruttelen zodat de was smelt. Als alles gesmolten is, zet je het vuur uit en voeg je de sheaboter toe. Roer goed door totdat alles gesmolten is.

Haal de maatbeker of pot uit het warme water en voeg nu eventueel de etherische olie en vitamine E toe. Meng dit alles wederom goed door.

Giet de vloeibare baardbalsem in een potje en laat afkoelen. Doe de deksel nog niet op de pot. Dit doe je pas als de baardbalsem helemaal afgekoeld en gestold is.

Doordat er geen water bij zit, en door de vitamine E en de etherische olie, is de baardbalsem maanden houdbaar.

Gebruiksaanwijzing

Neem een klein beetje baardbalsem uit het potje en verdeel dit over je handen. Door je lichaamswarmte zal de balsem smelten, waarna je hem over de baard verdeelt. Gebruik niet te veel, anders wordt het snel te vet.

Alle¬†ingredi√ęnten voor je baardbalsem kan je ook bestellen in de Aromalifestyle shop

Reacties
Categorie√ęn