Gekleurde rozenbottel gezichtsolie, ook als gekleurde dagcreme
Cosmetica/Make up
Monica Can
Cosmetica/Make up
2 min
1

Gekleurde rozenbottel gezichtsolie, ook als gekleurde dagcreme

2 min
1

Deze gekleurde rozenbottel gezichtsolie is een hydraterende olie die geschikt is voor de ieder huidtype door de combinatie van jojoba olie, rozenbottelolie en duindoornolie.

De duindoornolie heeft een oranje kleur en geeft het gezicht een gezonde kleur bij gebruik. Geen zorgen, je gezicht wordt niet oranje en je ziet er na gebruik niet uit als een wortel want je hebt maar een klein beetje nodig.

Je kunt deze olie prima gebruiken als een gekleurde dagcreme. De olie trekt snel in.

gekleurde rozenbottel gezichtsolie

Rozenbottelolie

Rozenbottel olie ofwel Rosa mosqueta wordt gewonnen uit het zaad van de rozenbottelrozen Rosa rubiginosa of rosa Canina en is bijzonder rijk aan essentiële vetzuren (ruim 90% van de olie).

Deze vetzuren heeft je lichaam nodig om nieuwe huidcellen aan te kunnen maken. Daarnaast zit de olie ook bomvol met vitamine C, A, B1, B2, K en P.

Ideaal voor het verzachten van rimpels, huidstriemen en striae, kraaienpootjes en het verminderen van andere huidverouderingstekens.

Rozenbottel olie kan ook gebruikt worden op de gevoelige plaatsen van je huid, bijvoorbeeld rondom de ogen tegen kraaiepootjes en voor een fris uiterlijk.

Jojoba olie

Jojoba olie (eigenlijk is het een was) is verzachtend en geschikt voor elk huidtype.

De olie wordt gewonnen door het persen van de zaden, is zeer licht, rijk aan onverzadigde vetzuren, wordt niet ranzig en kan lang bewaard worden.

Jojoba olie is goudgeel van kleur en wordt door alle huidtypen goed opgenomen. De olie bezit esters die bij de huid passen. Daarom wordt ze veel toegepast in de huidverzorging.

De olie wordt goed opgenomen door de huid, blijft stabiel en hydrateert de bovenste huidlagen zeer goed.

Vertraagt de afgifte van talg en is daarom ook bijzonder geschikt voor de vette huid.

Het is een dikke olie die niet vet aanvoelt en daardoor een perfecte basis voor make-up.

Kan zonder bezwaar rond de ogen gebruikt worden. Het is ook een goede basisolie om in combinatie met etherische olie reuma en artritis te bestrijden aangezien hij anti-ontstekend werkt. Jojoba bevat namelijk ontstekingremmende stoffen, myristinezuur en werkt helend op de huid.

Duindoornolie

Duindoornolie wordt gewonnen uit vruchtvlees en pitten van de Duindoorn bes, heeft regenererende en beschermende eigenschappen. De olie heeft een fruitig aroma. Door de oranje kleur kan het goed gebruikt worden als natuurlijke kleurstof.

Duindoorn olie versterkt en verjongt de huid, het is een zeer voedende, anti-oxidant. Rijk aan vitamine C, carotenoïden, flavonoïden en sterolen.

Hoe maak je je gekleurde rozenbottel gezichtsolie

Neem een 30 ml. bruin of blauw glazen flesje met een druppel pipet sluiting (verkrijgbaar in de apotheek of te bestellen in de Aromalifestyle shop).

Neem een kleine maatbeker en doe hierin 10 ml. jojobaolie en 10 ml. rozenbottelolie. Voeg hier dan 3 ml. duindoornolie aan toe. Roer goed door met een glazen roerstaaf en giet het geheel dan in het flesje.

Je kunt de gekleurde rozenbottel gezichtsolie ’s ochtends als ’s avonds gebruiken, direct op de gereinigde huid.

Maak je gezicht vochtig door er een beetje hydrolaat op te sprayen. (bijvoorbeeld rozen- of oranjebloesem hydrolaat)

Druppel met het pipetje een paar druppels op je vinger en breng dit met licht masserende bewegingen aan op je gezicht. Door de combinatie van hydrolaat en olie werkt het geheel vochtinbrengend en verzorgend.

Het gezichtsolie is zeer geconcentreerd, je gebruikt dus maar enkele druppels. Omdat duindoornolie en rozenbottelolie snel hun werkzaamheid verliezen als ze warm staan is het het beste om niet teveel tegelijk te maken en het flesje op een koele, donkere plaats te bewaren.

In de Aromalifestyle shop vind je alle benodigdheden voor je gezichtsolie.

Reacties
Categorieën