Hartige gerechten
Monica Can
Hartige gerechten
1 min
0

Couscous mix met gedroogde tomaatjes en champignons.

1 min
0

Met deze couscous mix heb je altijd een warme maaltijd bij de hand. Lekker met gedroogde tomaatjes, champignons, uitjes en pijnboompitjes.

Je kan de mix voorbereiden in glazen potten en als je een warme maaltijd of een lekkere lunch wilt dan voeg je kokend water toe, even wachten en klaar is je maaltijd. Ook ideaal voor op het werk.

Benodigdheden

Dit zijn de benodigdheden voor 1 persoon. Wil je grotere porties maken dan kan je de hoeveelheid vermeerderen voor het gewenste aantal personen.

Ik vind het erg handig om 1 persoons porties te hebben omdat mijn man ook graag een potje couscous mix meeneemt naar zijn werk als hij late dienst heeft.

125 gram couscous

25 gram gedroogde tomaten

5 gram gedroogde champignons

1/2 eetlepel bouillonpoeder

1/2 eetlepel gedroogde peterselie

10 gram droge gebakken uitjes (bijv. van Conimex)

25 gram pijnboompitten

1 glazen pot van ongeveer 500 ml.

 

Als je een voedseldroger hebt kan je de tomaten, champignons en peterselie hier in drogen. Of je droogt de groenten en kruiden voor je couscous mix in de oven op 60 graden met de deur op een kiertje (houten lepel ertussen zetten). Gedroogde groenten en kruiden kan je minstens een jaar bewaren dus je kunt meteen wat meer voorraad maken.

Heb je hiervoor geen tijd dan kan je de gedroogde groente en kruiden ook bij de supermarkt kopen. Ik heb gedroogde tomaatjes en champignons ook bij de Albert Heijn gezien (bij de Italiaanse producten). Glazen potjes met gedroogde peterselie heb ik bij de Aldi gezien.

 

couscous mix

 

Gebruiksaanwijzing

Neem de glazen pot en doe hierin eerst de couscous, voeg daarna de gedroogde tomaatjes, champignons, uitjes, bouillonpoeder en peterselie toe.

Rooster de pijnboompitjes in een pan totdat ze goudbruin zijn en doe deze in een apart bakje of potje bij de couscous mix.

De couscous mix bereiden

Als je de couscous wilt eten doe de mix dan in een kom en voeg 275 ml. kokend water toe. Afgedekt 10 minuten laten wellen en dan de geroosterde pijnboompitjes toevoegen.

En je couscous mix is klaar voor gebruik.

Eet smakelijk.

Reacties
Categorieën