Moringa olie

Moringa olie

Moringa olie is olie die uit rijpe moringa zaden wordt geperst.  De olie is licht van kleur en heeft een nootachtige geur.  De olie wordt geperst uit de zaden van de Moringa Oleifera boom en is rijk aan fytonutriënten en vitamine C.

Voor een goede kwaliteit moringa olie worden de zaden koud geperst en gefilterd. De temperatuur moet zo laag mogelijk blijven, omdat anders de biologische actieve stoffen onwerkzaam worden.

Na een rusttijd waarin de olie kan bezinken wordt de olie gescheiden van het vocht wat er eventueel nog aanwezig is door de zaden.

Het eindresultaat is een zeer rijke, pure olie met ontzettend veel aminozuren, vitaminen en mineralen

Moringa olie kan je ook als levensmiddel gebruiken maar ik beperk me hier tot de koudgeperste olie uit de zaden en welke voordelen deze olie biedt voor de gezondheid van onze huid.

Moringa is zeer geschikt voor de droge huid en dan in het bijzonder de droge, geïrriteerde huid met aandoeningen zoals eczeem en psoriasis. De droge huid krijgt door deze olie weer een natuurlijke glans. Maar je kunt moringa ook gebruiken bij een huid met acne. Moringa heeft namelijk zeer goede ontstekingsremmende eigenschappen en kan prima gebruikt worden als lokale behandeling tegen puistjes.

Littekens door (schaaf)wonden, operaties en brandwonden worden aanzienlijk kleiner en minder dik door regelmatig smeren met moringa olie. En als je moringaolie mengt met rozenbottel olie  (50% moringa olie /50 % rozenbottel olie) dan heb je een krachtig serum om littekens sterk te verminderen.

 

moringa olie

 

De voordelen van moringa olie  op een rij:

 

Anti-Aging

Moringa olie vermindert rimpels en voorkomt slapper worden van de huid. De olie zit vol met  anti-oxidanten, grote hoeveelheden vetzuren, waaronder palmitinezuur, oliezuur en linolzuur, en vitamines A and C die het verouderingsproces  vertragen en helpen bij beperken van de activiteit van vrije radicalen.

Massageolie (ook voor baby’s)

Moringaolie is licht en smeert heel makkelijk uit. De verzorgende en verzachtende kwaliteiten van de olie maken die heel geschikt om als massageolie gebruikt te worden, niet alleen voor volwassenen, maar ook voor baby’s. Een babymassage werkt heel kalmerend en is een goede manier om je baby na een badje en/of voor het naar bed gaan tot rust te brengen. Een massage met moringaolie voorkomt krampjes en zo die er al zijn, wordt de pijn verlicht en de doorbloeding wordt bevorderd.

Zuivere huid

Moringa olie bevat ook stoffen die helpen bij het bestrijden van acne. De olie haalt verstoppingen zoals puistjes en zwarte puntjes weg en laat vlekken en littekens die ontstaan door puistjes verdwijnen.  Stip puistjes e.d. aan met pure moringa olie of maak een speciaal serum door moringa olie te mengen met druivenpitolie (30% moringa met 70% druivenpit olie). Het hoge gehalte vetzuren maakt de olie ongeschikt om puur te gebruiken op de vette huid.

Haarverzorging

Net als olijfolie kan moringaolie goed gebruikt worden om het haar en de hoofdhuid schoon te maken. Het is tevens een moisturizer voor de hoofdhuid. Masseer de moringaolie in nat haar en spoel het daarna goed uit.

Moringa olie bij Eerste Hulp

Moringa olie is antiseptisch en ontstekingsremmend en ondersteunt de huid bij het genezen van kleine huidproblemen zoals snij-, brand- en schaafwonden, bloeduitstortingen, insectenbeten en huiduitslag. Het kan eczeem en psoriasis helpen verminderen.

 

Bewaaradvies moringa olie

Bewaar de olie op kamertemperatuur. Doordat Moringaolie ongeraffineerd is en extreem rijk aan essentiële vetzuren, kan deze stollen of kristallen vormen als ze koel bewaard wordt. Mocht dit onverhoopt gebeuren, laat de olie dan langzaam weer warm worden. (Zet de olie in een bakje warm water, of houd het flesje even onder de warme kraan.) De olie neemt dan weer haar normale vloeibare vorm aan. Dit doet geen afbreuk aan de kwaliteit van de olie.

Moringaolie is een niet drogende olie (door het grote percentage oliezuur) , maar trekt wel  snel in de huid.

 

Moringa olie ook proberen? Koop hier de beste kwaliteit. Koudgeperst, biologisch geteeld en puur.
Provence
Door

Provence

op 09 Oct 2023

Moringa olie

Reactie plaatsen