
Op zoek naar de perfecte zomerse verfrissing met geen of weinig alcohol?
Deze alcoholvrije cocktail, ook wel een mocktail genoemd, is ideaal voor warme dagen, picknicks, tuinfeestjes of gewoon — wanneer je zin hebt in iets bijzonders, verfrissends en natuurlijk gefermenteerd.
Hij wordt gemaakt van zelfgemaakte kombucha, gefermenteerd aardbeiensap (cheong) en vlierbloesemsiroop, die samen zorgen voor de perfecte balans tussen zuur, zoet en aromatisch. Naast de heerlijke smaak zul je ook genieten van het visuele aspect – met een takje basilicum of pepermunt en een paar ijsblokjes heb je een gezonde, probiotische en elegante drank. Deze gefermenteerde mocktail is veilig om te serveren aan gasten die geen alcohol drinken. Je vrienden zullen onder de indruk zijn 😁.
Aarbei kombucha mocktail recept
- 80 ml kombucha
- 10 ml vlierbloesemsiroop
- 10 ml gefermenteerde aardbeiensiroop (cheong)
- Bruisend mineraalwater
Doe de kombucha, vlierbloesemsiroop en aardbeiensiroop in een mooi glas en vul aan met bruisend water. Serveer met ijsblokjes, aardbeien en eventueel nog een takje pepermunt of basilicum
TIP
Heb je geen gefermenteerd sap? Vervang het dan door gewoon aardbeien- of bessensap en voeg een snufje zout toe.
Hoe je cheong kunt maken kan je hier leren.