pompoen chocolade koekjes
Zoetigheden
Monica Can
Zoetigheden
2 min
0

Pompoen chocolade chip koekjes

2 min
0

Heerlijk zacht met knapperige chocolade, deze pompoen chocolade chip koekjes hebben een vleugje pompoen en kruiden in balans met precies de juiste hoeveelheid chocolade - perfect voor de herfst... of op elk moment!

Wie houdt er niet van een goed chocolade chip koekje? En vandaag maak ik er een herfst variant van. (alhoewel deze koekjes zo lekker zijn dat je ze gerust het hele jaar kunt eten).! De toevoeging van pompoen in de koekjes resulteert in een zachte, vochtige kern en subtiel fruitige pompoensmaak. De toevoeging van herfstkruiden voegt een beetje warmte toe naast de gladde chocolade chips.

Ik gebruik voor mijn recepten altijd biologische producten en mijn suiker is altijd een ruwe demerara rietsuiker.In vergelijking met geraffineerde witte suiker ondergaat demerara suiker veel minder bewerkingen. Hierdoor behoudt het de natuurlijke mineralen en voedingsstoffen waaronder magnesium, calcium en ijzer.

Zo zorg ik ervoor dat ik ook mijn koekjes niet alleen zo gezond mogelijk maar ook nog heel erg lekker maak. Dit is natuurlijk volledig optioneel je kunt in dit recept ook de 'normale' standaard ingrediënten gebruiken. Zelf bakken blijft ten alle tijden veel gezonder dan de producten uit de winkel en je weet wat erin zit.

Ingrediënten voor je pompoen chocolade chip koekjes:
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderhitte)

Meng de droge ingrediënten in een kom: bloem, bakingsoda, zout en pompoenkruiden. Zet opzij.

Klop de gesmolten en iets afgekoelde boter, pompoenpuree en suiker  met een handmixer of keukenmachine tot een egale massa.

Voeg ei, eigeel en vanille toe; klop om te combineren.

Op lage snelheid voeg je nu beetje bij beetje de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten, Mix tot alles net opgenomen is en je een egale massa hebt.. Roer de chocolade chips er met de hand door.

Het is een vrij nat deeg dus je kunt het beste een lepel nemen om het deeg te portioneren. Ik neem hiervoor graag een ijslepel, dan krijg je mooie gelijke bolletjes.. Plaats de bolletjes op met bakpapier beklede bakplaten. Bak de koekjes nu in ongeveer 15 minuten gaar. Als je meerdere bakplaten nodig hebt (waarschijnlijk wel want het zijn behoorlijk wat koekjes) 🍪 . Roteer dan halverwege even de bakplaten zodat alle koekjes gelijkmatig bakken. Als de randen lichtbruin worden dan zijn ze gaar en kunnen ze uit de oven. De exacte tijden verschillen atlijd een beetje per oven.

Laat de koekjes ongeveer 10 minuten op de bakplaten rusten en verplaats ze dan naar een rek om af te koelen. Laat ze afkoelen voordat je ze serveert. Koekjes zijn een beetje zacht als ze heet zijn, maar worden steviger als ze afkoelen.

Je kunt de koekjes in een goed afgesloten trommel ongeveer 1 week bewaren.

Reacties
Categorieën