Aromecum, het naslagwerk voor etherische olie liefhebbers
Boeken
Monica Can
Boeken
2 min
0

Aromecum, het naslagwerk voor etherische olie liefhebbers

2 min
0

Het Aromecum is hét standaardwerk over aromatherapie en etherische oliën.

Heel vaak krijg ik de vraag of er een goed boek is over aromatherapie want steeds meer mensen willlen zich verdiepen in de aromatherapie en de werking van etherische oliën. De populariteit van aromatherapie is niet alleen te danken aan de lekkere geuren waarmee je je kunt  omringen maar aromatherapie biedt ook de mogelijkheid om verlichting te bieden bij gezondheidsklachten.

En op de website kan je veel informatie vinden maar soms is het gewoon erg handig om een boek als naslagwerk te hebben.

Als je meer wilt weten over etherische olie, plantaardige olie en gebruik van etherische olie bij diverse klachten dan is dit het boekwerk voor jou. Het Aromecum is een leidraad voor iedereen die zich will verdiepen in de aromatherapie en een perfect naslagwerk voor iedereen die al met aromatherapie bezig is.

Dit boek bevat heel veel kennis: wetenschappelijke achtergronden,  beschrijvingen van etherische oliën, handige tips en raadgevingen omtrent de juiste en effectieve toepassingen van aromatherapie.

Er zijn honderden uitgebreide beschrijvingen van etherische oliën, vette plantenoliën en hydrolaten. Alles alfabetisch gerangschikt en gemakkelijk terug te zoeken d.m.v. een Nederlandstalige en Latijnse index.

aromecum

Het is een zoek – en een doeboek met speciale hoofdstukken met tips, trucs en mogelijkheden voor de schoonheidsspecialist en voor therapeuten. Bovendien bevat het aromecum speciale themahoofdstukken: Aromatherapie en de huid, Aromatherapie in de Zorg, in de sport etc.

We weten allemaal wel dat lavendel rustgevend is maar waarom is dat zo? En wist je dat lavendel ook sterk huidregenerend is? Welke oliën zijn nog meer geschikt voor de huidverzorging en waarom? Welke doseringen moet ik bij al die verschillende oliën gebruiken? Waarom zou ik aromatherapie complementair moeten gebruiken bij andere therapieën? Kan ik aromatherapie inzetten bij dementie? Wat hebben sporters aan aromatherapie?

Antwoord op deze en nog honderden andere vragen vind je in het Aromecum.

Wie heeft het aromecum geschreven?

Het Aromecum is geschreven door Drs. Harmen Rijpkema, aromatherapeut, psychotherapeut en docent, en Ellen Wagenaar, aromatherapeut, schoonheidsspecialiste, masseur en docente, één van de toonaangevende aromatherapeuten van Nederland.

In 490 pagina’s hebben deze specialisten hun beider pure praktische kennis, tips en ervaringsgegevens gecombineerd met de huidige stand van onderzoeken die met en rond aromatherapie worden gedaan.

Ik kan het Aromecum iedereen aanraden die zich will verdiepen in de aromatherapie. Voor mij is dit het standaard naslagwerk wat ik niet meer zou willen missen.

Het Aromecum kan je onder meer hier kopen

Reacties
Categorieën