droomkussen-manifestatie
Motivatie en inspiratie
Monica Can
Motivatie en inspiratie
6 min
0

Droomkussen voor manifestatie, met etherische olie en kruiden

6 min
0

Ontdek in dit artikel hoe je een droomkussen kunt gebruiken om je verlangens te manifesteren (en om beter te slapen). Leer je intenties te versterken en het leven van je dromen te creëren met de wet van aantrekking.

De pillow method ofwel kussen methode voor manifestatie

De pillow method of kussen methode is één van de eenvoudigste en meest ongecompliceerde manifestatie technieken die je regelmatig kunt gebruiken om je te helpen het leven te creëren dat je wenst.

En door deze methode te combineren met een droomkussen met kruiden en etherische. olie, versterk je je manifestatie. Dit is een geweldige oefening voor zowel nieuwe als ervaren manifestatie fans, omdat je zelf kunt kiezen hoe diep je met deze methode wilt gaan.

De kussen methode is eigenlijk niets meer dan een affirmatie, wens  of droom die je op een stukje papier schrijft en dat onder je kussen legt. Dit is dan het laatste waar je aan denkt als je in slaap valt, zodat het in je onderbewustzijn kan zinken. Laat het los, geef de controle over en sta het Universum toe om je manifestatie in je fysieke ervaring te brengen.

En dit alleen werkt al heel goed (kan ik je uit eigen ervaring zeggen).  Maar om het meeste uit deze oefening te halen kan je ook nog een droomkussentje maken met kruiden en etherische olie.


Wat is een droomkussen voor manifestatie?

Een droomkussen of slaapkussen is een zakje gevuld met kruiden, etherische olie en eventueel ook kristallen, die je helpen te ontspannen en beter te slapen. Het kussentje leg je onder je hoofdkussen en door de warmte van je lichaam komen de geuren van de kruiden etherische olie vrij en zorgen zo voor ontspanning.

Je kunt hiervoor een organza zakje, een katoenen zakje of een jute zakje nemen of zelf een zakje maken van een stukje stof.

In het droomkussen kan je nu ook het papiertje leggen met je wens of affirmatie zodat het geheel nog extra versterkt wordt.




Welke kruiden en etherische olie kan je gebruiken:

Neem bij voorkeur rustgevende gedroogde kruiden zoals lavendel, hop, citroenmelisse, roos en kamille.. Deze kan je natuurlijk combineren met de bijpassende etherische oliën. Maar je kunt ook etherische oliën nemen die niet alleen rustgevend zijn maar ook je manifestatie kracht versterken zoals bijvoorbeeld:

Lavendel etherische olie: de olie van communicatie. Zorgt voor heldere gedachten en focus bij je intenties.

Melisse etherische olie:kalmeert de zenuwen, zorgt voor balans  en laat je van het leven genieten. Melisse heeft een verzachtende, kalmerende en ontspannende werking.

Vetiver etherische olie: is perfect voor heldere gedachten, focus en werkt kalmerend.

Salie etherische olie: verwijdert negativiteit engeeft je het vertrouwen in de eigen kracht weer terug. Salie is ook een reinigende olie die je beschermt en helpt bij het afhouden van negatieve invloeden van buitenaf.

Roomse kamille etherische olie:heeft een rustgevende en kalmerende werking en helpt om jezelf te accepteren. Zelfliefde is een belangrijke voorwaarde voor een goede manifestatie.

Kristallen

Ik ben een groot voorstander van kristallen, niet alleen voor manifestatie, maar voor het ondersteunen van je hele gezondheid en welzijn: geest, lichaam en ziel. Ik slaap met amethist op mijn nachtkastje. Op mijn bureau ligt pyriet, jade en rozenkwarts. In elke kamer liggen eigenlijk wel een paar kristallen bij ons in huis,.

Ik ben geen expert op het gebied van kristallen en edelstenen maar ik heb gemerkt dat het gebruik van kristallen in mijn dagelijkse routine me gewoon een beter gevoel geeft. Ze beschermen mijn energie en helpen me elke dag te benaderen met een gevoel van kalmte, helderheid en vertrouwen.

Als je de kussen methode gebruikt voor manifestatie, kan het zeker nooit kwaad om een paar kristallen en edelstenen in je routine op te nemen.

Hier is een kort overzicht van kristallen die je kunt gebruiken, afhankelijk van wat je wilt manifesteren.

  • Liefde: rozenkwarts, rhodoniet
  • Rijkdom: citrien, pyriet
  • Gezondheid: granaat, bloedsteen
  • Creativiteit: carneool
  • Succes: groene jade, aventurijn

Als je kleine kristallen hebt dan kan je ze in het zakje erbij doen, grotere stenen kan je beter op je nachtkastje leggen.




Je affirmaties of wensen schrijven.

De affirmaties die je voor deze manifestatie methode schrijft, zijn niet de typische mindset-affirmaties die je vaak hoort, zoals 'Ik ben het waard'. (Hoewel je absoluut mindset-bevestigingen kunt schrijven en ze onder je kussen kunt leggen om je onderbewuste overtuigingen positief te beïnvloeden.)

Voor de kussen methode gebruik je beter affirmaties waarin het lijkt of dat wat je wilt manifesteren al van jou is. Als je bijvoorbeeld financiële welvaart wilt manifesteren, zou je iets kunnen schrijven als: "Financiële overvloed stroomt voortdurend mijn kant op door meerdere inkomstenstromen."

Je zou ook kunnen schrijven: "Ik ben financieel vrij met een grenzeloze overvloed aan rijkdom en welvaart."

Evenzo, als je liefde wilt tonen, zou je kunnen schrijven: "Ik heb een toegewijde, liefdevolle relatie met een partner die me echt koestert en aanbidt."

Om een baan te manifesteren, zou je kunnen schrijven: "Ik heb mijn droombaan, maak een positief verschil in het leven van mensen en doe elke dag waar ik van hou." (Als er een specifieke baan is die je wilt, vervang dan "droombaan" door de titel van je ideale baan.)

Je kunt natuurlijk ook heel simpel een vraag stellen aan het universum (of je onderbewustzijn) door dit op een papiertje te schrijven en kijken welke aanwijzingen je ontvangt.

Dat is een methode die ik graag gebruik en die bij mij goed werkt. Ik schrijf een vraag op waar ik een antwoord. op wil weten en dan sta ik open voor de 'tekenen' die ik ontvang.

Ik zal je een voorbeeld geven uit mijn eigen leven van nog niet zo lang geleden. Ik ben eigenlijk al langer met gezonde voeding bezig maar er is zo ontzettend veel informatie beschikbaar en iedereen zegt iets anders. De één adviseert dit en de ander precies het tegenovergestelde. Ik zag door de bomen het bos niet meer en wilde graag weten wat voor mij persoonlijk goed zou zijn.

Dus had ik de vraag op mijn papiertje gezet: Welke voeding past bij mij? En dit in een droomkussentje onder mijn kussen gelegd. En 2 dagen later kwam de pro metabolic lifestyle op mijn pad (ik hoorde erover in een podcast).  En dat resoneerde meteen met mij.

Nu kan je denken, ach ja, dat is toeval. Maar dit was niet de eerste keer dat ik op deze manier iets gemanifesteerd heb. Dus voor mij werkt het echt.




Tips voor het schrijven van een succesvolle affirmatie:

Wil je toch liever een affirmatie schrijven dan hier nog wat tips:

Gebruik uitspraken in de tegenwoordige tijd zoals ik ben, ik voel en ik heb – niet “Ik zal zijn. . .”

Kies iets dat echt goed voor je voelt en waarvan je echt van ganser harte gelooft dat je het kunt manifesteren. Schrijf niet: "Ik ben miljonair", als je niet echt gelooft dat dit voor je mogelijk is. Neem babystapjes terwijl je je onderbewuste overtuigingen herprogrammeert. Misschien kun je op een dag die vier woorden schrijven, maar forceer het nu niet als het niet goed voor je voelt.

Als je een beginner bent, probeer dan niet te rigide te zijn met het tijdsbestek. Nogmaals, op een gegeven moment kun je misschien een tijdsbestek in je affirmatie opnemen. Maar ik heb gemerkt dat als je net begint, het plaatsen van een tijdschema op je manifestatie, je zo bezig en gestrest kan maken over de zelfopgelegde deadline, dat je niet gewoon kunt ontspannen en de manifestatie op natuurlijke wijze kunt laten verlopen.

Want als er iets belangrijk is voor een geslaagde manifestatie is wel dat je het los kunt laten! Dus je schrijft je manifestatie of wens/vraag en legt dit onder je kussen. Je denkt eraan voor je gaat slapen en dan laat je het los. Je zult zien dat het antwoord of de actie die je kunt ondernemen vanzelf komt.


Hoe lang laat je je droomkussentje onder je kussen liggen?

Er zijn hier veel verschillende meningen. Sommige mensen zeggen dat je je affirmatie of wens onder je kussen moet blijven houden totdat je manifestatie uitkomt. Sommigen zeggen 7 of 8 dagen. Ik heb ook aanbevelingen gezien van minder tijd.

Mijn persoonlijke overtuiging is dat je niet gewoon je stuk papier onder je kussen moet blijven houden totdat het uitkomt. Waarom? Want dan laat je het nooit echt los. En dit is een belangrijk onderdeel om je verlangens te manifesteren: loslaten, je dromen vrijgeven aan het universum en erop vertrouwen dat alles zich precies ontvouwt zoals het bedoeld is.

Om deze reden raad ik over het algemeen aan om je droomkussen 7 tot 14 dagen onder je kussen te bewaren. Dit geeft je genoeg tijd om deze gewenste manifestatie een onlosmakelijk deel van jou te laten worden zonder te lang vast te klampen. En de geur van de etherische oliën wordt ook minder na 1-2 weken.

Maar het belangrijkste is dat jij doet wat goed voelt voor jou. Maak je niet te veel zorgen over willekeurige regels en richtlijnen. Volg je innerlijke gids en bewustzijn.

Heb jij al eens iets gemanifesteerd met de kussen methode? Zou je het leuk vinden om meer van dit soort artikelen te zien op Aromalifestyle? Laat het me dan zeker hieronder weten.


Reacties
Categorieën